Turkcell yýlda 1,2 milyon ziyaretle þirketlerin iþlerini büyütmeye odaklandý:
Turkcell ekipleri baþarýnýn formülünü 81 ile daðýtacak
Turkcell’in kurumsal müþterilere hizmet veren ekipleri, Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlelen Elçiler Zirvesi’nde bir araya geldi. Türkiye çapýnda 69 Turkcell Kurumsal Çözüm Merkezi’nde ve Global Bilgi’de görev yapan 1.700 kiþilik kadro, eþsiz müþteri deneyimi hedefli strateji toplantýlarýna ve geleceðin teknolojileri üzerine verilen eðitimlere katýldý.
Kurumsal Elçiler Zirvesi’nde bir araya gelen Turkcell çalýþanlarý, aldýklarý eðitim sayesinde Turkcell müþterisi þirketlere iþlerini büyütmeleri için kýlavuzluk ediyor.
Turkcell’in kurumsal satýþ ve hizmet ekipleri yýlda 1,2 milyon müþteriyi ziyaret ederek baþarýnýn formülünü 81 ildeki iþletmelere aktarýyor.
Turkcell, eþsiz müþteri deneyimi hedefiyle çalýþanlarýnýn eðitimine verdiði önemi, KKTC’de gerçekleþtirilen “Turkcell Kurumsal Elçiler Zirvesi” etkinliði ile bir kez daha ortaya koydu. Üç gün süren Zirve’ye, Turkcell teknolojisi ve çözümlerini kurumsal þirketlere ulaþtýrmada kritik rol oynayan kurumsal satýþ ve hizmet ekipleri katýldý.
Turkcell kurumsal bayilerinden ve Global Bilgi çalýþanýndan oluþan 1.700 kiþilik kadroya Satýþ Koçluðu, Portföy Yönetimi, Fayda ve Deðere Dayalý Satýþ, Etkin Ýletiþim, yeni ürün ve çözümler konularýnda eðitimler verildi. Turkcell kurumsal hizmetleri konusunda bilgilendirme seanslarý düzenlendi ve Turkcell iþ ortaklarýnýn ürünleri tanýtýldý.
Zirvede çalýþanlara seslenen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satýþ Genel Müdür Yardýmcýsý Selen Kocabaþ, þirketlerin iþlerini daha ileri taþýyabilmeleri için gereken formülü Turkcell’müþterilerine anlatmayý hedeflediklerini vurguladý. Ciliv ve Kocabaþ, bu formülü iþletmelere aktarma görevinin Turkcell ekiplerinde olduðuna dikkat çekti.
Süreyya Ciliv: “Yeni dünya, geleceðin teknolojileriyle þekilleniyor”
Turkcell Kurumsal Elçiler Zirvesi’nde konuþan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Önümüzdeki 10 yýlda dünyayý deðiþtirecek teknolojilerin baþýnda mobil internet, bulut biliþim ve M2M dediðimiz nesnelerin interneti geliyor. Bugün Turkcell kendisini bir teknoloji þirketi olarak tanýmlýyor ve tüm bu teknolojilerde kurumlara fayda, kolaylýk ve verimlilik katan çözümler sunuyor. Türkiye’de 2 milyonun üzerindeki þirketin bu teknolojilerle buluþmasý, iþlerini bu teknolojileri kullanarak büyütmesi ülkemiz ve insanýmýz için çok kritik. Kurumlarýmýzý daha da ileriye taþýyacak bu teknolojileri iyi anlatabilmemiz þart. Teknoloji elçileri olarak hepimize büyük rol düþüyor” dedi.
Selen Kocabaþ: “Anadolu’da 1.700 kiþilik istihdam ile en büyük takýmý oluþturduk”
Türkiye’deki iþletmelere hizmet veren en büyük kurumsal satýþ takýmýna sahip olmaktan gurur duyduklarýný vurgulayan Selen Kocabaþ, “Teknoloji ve inovasyon ile müþterilerimizin hayatýný kolaylaþtýran çözümler sunuyoruz ve teknoloji konusunda iþletmelerin çözüm ortaðý olmayý amaçlýyoruz. Kurumsal Çözüm Merkezlerimizde ve Global Bilgi’de görev yapan 1.700 kiþilik kadromuzla Türkiye’nin en büyük çözüm takýmý olarak ülkemizin her noktasýndayýz. Anadolu’da 1.700 kiþilik istihdam ile en büyük takýmý oluþturduk. Küçük ölçekli iþletmelerin teknolojiyi kullanarak iþlerini büyütmeleri, karlýlýklarýný artýrmalarý Turkcell olarak birinci hedefimiz. Üstün network altyapýmýz ve bu alt yapý üzerinde geliþtirdiðimiz ürün, servis ve çözümlerle 500 bini aþkýn kurumsal müþterimize hizmet veriyoruz. Üstelik bu hizmetimizi her boyutta þirketi analiz ederek ihtiyaçlarýna uygun þekilde gerçekleþtiriyoruz. Hem çalýþanlarýna hem müþterilerine deðer veren bir þirket olarak, Kurumsal Çözüm Merkezi ve Global Bilgi çalýþanlarýmýzýn eðitimi bizler için her zaman en öncelikli sýrada yer alýyor. Ekibimize sadece son 2 yýlda, Turkcell Akademi çatýsý altýnda e-eðitim, video eðitim, sanal sýnýf, sýnýf içi, iþ baþý gibi çeþitli 435 bin saat eðitim verdik. Dile kolay bu süre, 50 yýllýk eðitime eþdeðer bir rakam. Çalýþanlarýmýzýn eðitimlerine yaptýðýmýz yatýrým, bizler için her zaman þirketlerimizin büyümeleri ile paralel geliþiyor. Türkiye’nin en büyük kurumsal müþteri portföyüne, profesyonel ve uzman bir ekip ile hizmet vermekten gurur duyuyoruz” dedi.
Yýlda 1,2 milyon ziyaret, 2,4 milyon telefon ile temas
Anadolu’nun dört bir yanýndan gelen Kurumsal Çözüm Merkezi çalýþanlarýna verilen eðitimlerde, þirketlerin ses, internet, ürün ve Turkcell Superonline çözümlerine yönelik beklentileri aktarýldý. Turkcell Kurumsal Küçük Ölçekli Þirketler Satýþ Direktörü Burak Ersoy ‘Görevimiz: Gelecek’ konsepti ile yeni müþteri kazanýmý, müþteri ziyaretinin ve deneyiminin önemi, akýllý cihazlar yaygýnlaþtýrýlmasý, yeni ürünlerinin müþterilerle buluþturulmasýna yönelik 2014 hedef ve beklentilerini çalýþanlarla paylaþtý. 1700 kiþilik ekipte, evden çalýþma yöntemiyle istihdam edilen 130 kiþi de yer aldý. Eþsiz müþteri memnuniyetine odaklanan Turkcell’in kurumsal takýmýnýn ayda 100 bin, yýlda ise 1,2 milyon kez müþteri ziyareti gerçekleþtirmiþ olmasýnýn önemi ayrýca vurgulandý.
Turkcell Kurumsal Küçük Ölçekli Ýþletmeler Kanalý Genel Bilgiler
• Kanal Noktasý Sayýsý:
o Turkcell Kurumsal Çözüm Merkezleri toplam 69 noktada 81 ili kapsayan hizmet veriyor. Ýllere hizmet veren bayi çalýþanlarý yerel tercih ediliyor.
• Takým Çalýþan Sayýsý:
o Kurumsal Çözüm Merkezlerinde toplam 1.300 kiþilik takým
Yeni müþteri kazanýmý ve mevcut müþterilere çözüm satýþlarýna yönelik 875 kiþilik kurumsal satýþ temsilcisi
Yüz yüze portföy yönetimi yapan ve müþterilerde derinleþen, ürün ve çözüm konularýnda uzman 125 müþteri danýþmaný
o Turkcell Global Bilgi Çaðrý Merkezinde yaklaþýk 500.000 müþteriye portföy yönetim hizmeti sunan 400 kiþilik ekip
270 Kiþi Ýzmir’de istihdam ediliyor.
130 Kiþi Home Agent kapsamýnda evden çalýþarak istihdam ediliyor.
• Eðitim:
o Turkcell Kurumsal Çözüm Merkezi çalýþanlarýna 2012-2013 yýllarýnda toplam 340.000 saat(39 yýl),
o Global bilgi çalýþanlarýna ise 100.000 saat eðitim verildi (11,5 yýl) .
o Turkcell Akademi çatýsý altýnda
o E-eðitim, m-eðitim, sanal sýnýf, sýnýf içi, iþ baþý
o Ýþe baþlangýç eðitimleri, Ürün ve Servis, Portföy Yönetimi
o Her profile özel eðitimler KÇM Müdürlerine Satýþ Koçluðu Eðitimi, Uzman Ekiplere Portföy Yönetimi Eðitimi gibi.
o Eðitim ve sunumlarda tiyatro, röportaj, TV programý gibi deðiþik teknikler kullanýldý.
o Hedef; çalýþanlara Turkcell kurumsal müþterilerimize deðer katacak ve çalýþmakta olduklarý iþ çevresinde rakiplerine göre farklýlaþmalarýný saðlayacak sahip olduðumuz ürünleri ve çözümleri en iyi þekilde özümsetmektir.
o 2014 yýlýnda da Fayda ve Deðer Odaklý Satýþ, Baþarýlý Satýþ ve Portföy yönetimi, Ýliþki Yönetimi alanlarýnda destekleyici eðitimler
o KÇM sahiplerine de 2012-2013 yýllarýnda Ýþimi Geliþtiriyorum, Ekibimi Geliþtiriyorum, Kendimi Geliþtiriyorum modüllerinden oluþan Vizyoner Liderlik Programý Bahçeþehir Üniversitesi ile birlikte verilmiþtir.
o Yýlda bir motivasyon ve eðitim amaçlý “Small Business Elçiler Toplantýsý”nda 1.500 bayi ve global bilgi çalýþaný bir araya geliyor.
• Ziyaret:
o Turkcell Kurumsal Çözüm Merkezlerindeki satýþ ekipleri þirketlere ayda ortalama 100.000, yýlda 1,2 milyon ziyaret yapýyor.
o Turkcell Global Bilgi’de portföy yöneticileri 500 bini aþkýn müþteriye aylýk 200 bin, yýllýk 2,4 milyon adet telefon temasý gerçekleþtiriyor.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri