REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/3 123 SonSon
22 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Aziz Yıldırım hakkında şok iddialar !

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Aziz Yıldırım hakkında şok iddialar !

Bir dönem Aziz Yıldırım'ın yakın arkadaşı olan Cihan Oskay, dün gece Star TV'de, 2000-2001 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe adına, son haftada deplasmanda oynanan maç için Samsunspor'a para götürdüğünü iddia etti

2000-2001 sezonunun son haftasında oynanan, 3-1'lik galibiyetle ve Fenerbahçe'nin şampiyonluğuyla sonuçlanan Samsunspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili gündemi sarsacak bomba iddialar gündeme geldi.
    Bir dönem Başkan Aziz Yıldırım'ın yakın arkadaşı olan Cihan Oskay dün akşam çıktığı Star televizyonunda müthiş itiraflarda bulundu. Oskay'ın şok açıklamaları şöyle:

Samsun'la pazarlık
    "Bursa maçı sonrası Aziz Yıldırım beni telefonla aradı. Son hafta deplasmanda oynanacak Samsunspor maçının önemini anlattı ve bir şeyler yapmamı, ertesi gün kulübe gelmemi istedi. İyi Fenerbahçeli olduğumdan bana güvenirdi.
    O akşam düşündüm. Çünkü Samsun'da tanıdığım yoktu. Orduspor'un eski başkanı Mustafa Çebi, Fenerbahçe kongre üyesidir. Önce oğlu Tamer'i aradım durumu anlattım, sonra kendisiyle işletmesini yaptığım Çapari Restorant'ta buluştum. Yardım edip edemeyeceğini sordum. O da Samsunspor Teknik Direktörü Yücel Uyar'ın, Orduspor'da iken futbolcusu olduğunu, ailecek tanıştıklarını söyledi. 'Ben Samsun'a bir gidip görüşeyim' dedi. Aziz Yıldırım'ı arayarak bilgi verdim. "Hemen gitsin" dedi.
    Mustafa bey, Yücel Uyar'ın babasının ofisine gitti. Yücel'i çağırmışlar, durumu anlatmışlar. Yücel Uyar'ın ilk tepkisi, 'Fenerbahçe iyi takım, bizi yener' demiş. Mustafa bey de 'İşin garanti olmasını istiyorum" demiş. Yücel Uyar, 'Takım, Sinop'ta kampa girecek. Belli güçler bizi finanse ediyor. Futbolcularım aylardır para alamıyorlar' demiş. Peki 'Sen ne yapabilirsin ?' diye sormuş. Yücel bey de 'Takımı motive etmeyeceğim. Tümer, İlhan, Ali Akdeniz iyi futbolcular, onları oynatacağım. Ama İlhan, Galatasaray ile anlaştı, iyi oynar. Tümer'i oyundan erken alırım. Ali Akdeniz de, Fenerbahçe'ye gidecek. Ayrıca içeride üç adamım var. Bunlar da gerekeni yaparlar. Yalnız bunların ismini veremem. Gerekirse ikinci yarı kaleci de devreye girer demiş.

"150 bin dolar götürdüm"
    Mustafa bey, beni aradı, durumu anlattı. Ben de kulüpteki toplantı odasında Başkan Aziz Yıldırım'a bana aktarılan bilgileri ilettim. Aziz Yıldırım, Samsunspor'un Sinop'ta kamp yapmasını istemedi. Yücel Uyar da kabul etti. Tabii bu arada Bülent Ünder ile Tanju Çolak'ın da, Samsun'da olduğunu, takımın kampa girmesi için çalışma yaptıklarını öğrendik.
    Yücel Uyar'ın babası petrol işi yapıyor ve o dönem büyük maddi sıkıntı içinde. Mustafa Çebi kendi cebinden para veriyor. Ben de Aziz Yıldırım'ın Altunizade'deki bürosundan bizzat kendisinden 150 bin dolar alarak karayoluyla Samsun'a gittim ve parayı Mustafa Çebi'ye teslim ettim. Gerekli harcamalar için. Bu işleri başkanın dışında hiçbir yönetici bilmiyordu.

Trabzon'a teşvik primi

Cihan Oskay, iddialarında Trabzonspor'a da yer verdi. Oskay'ın iddiaları şöyle:
    "Başkan, beni Samsun'a götürmedi. O dönem Oktay Derelioğlu, Trabzon'da oynuyordu. Kendisiyle sık sık görüşüyordum. Başkan, Galatasaray-Trabzon maçı için İstanbul'da kalıp, Trabzonlu futbolculara beraberlik, galibiyet veya bir farklı mağlubiyet için 250 bin dolar vermem için görüşmemi istedi.
    Oktay'ı aradım, '150 bin doları peşin, 150 bin doları maç sonrası olmak üzere 300 bin dolara tamam' dedi. Başkana söyledim, '250 bin dolar' veririz dedi. Oktay, 'Abi sen gel görüşelim' dedi.
    'Başkan 250 bin dolar ile git, ama maçtan önce kimseye para verme' dedi.
    Bu para ile The Marmara Oteli'ne doğru yola çıktım. Oktay'ı aradım. '603 numaradayız' dedi. Oktay'ın oda arkadaşı Tamer Tuna idi. Parayı gösterdim. Bu iki arkadaş, 'Futbolcuları iki odaya alalım durumu anlatalım' dediler. Ben de parayı yatağın üzerine serdim. Odaya Metin Aktaş, Tamer Tuna, Erman Özgür, Güngör, Nesim, Cem, Abdülkadir, Yanchev, Nikolovski, Jarko geldi. Trabzon doğumlu futbolculara ise söylenmedi. Sonra hepsi elimizden geleni yapacağız dedi. Sergen odaya gelmedi, ama 50 bin dolar istedi.

Sinan Engin devrede
    Cumartesi günü Samsun'a maça gideceğim, Aziz Yıldırım aradı. 'Beni şimdi Sinan Engin aradı. Tamer Tuna ile konuşmuş. Trabzon kampına bizden kimsenin gitmediğini söyledi' dedi. Ben de 'Olur mu başkan' dedim. Sinan Engin, 'Meydanı boş bırakmayın. Gidecek bir şey varsa ben götürürüm. Tamer'i transfer ettik. Yardımcı olayım' demiş. Telefonu kapattım ve hemen Tamer'i aradım. Bana, 'Abi haliyle hayır dedim. Beşiktaş'a transfer olmuşum, para geldi der miyim' dedi. Ben de Aziz Yıldırım'a durumu bildirdim.

Karalama politikası

Aziz Yıldırım, iddiaların Fenerbahçe'ye zarar vermeyi amaçladığını söyledi, "Çarşamba basın toplantısıyla nasıl bir tezgah döndüğünü anlatacağım" dedi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kendi hakkında şok iddialara yanıt verdi. Yıldırım, "Futbol Federasyonu seçimlerinin gündeme geldiği günlerde bu iddiaların ortaya atılması ilginç. Bu kişiler Aziz Yıldırım'a saldırarak, karalama politikası ile Fenerbahçe'ye zarar vermeye çalışıyorlar. Kimseye pabuç bırakmam" dedi.
    İddiaları ortaya atan kişinin bazı menfaatler karşılığı konuştuğunu savunan Yıldırım, "Hukuki haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Şu anda yurt dışındayım. Çarşamba günü basın toplantısı düzenleyerek Fenerbahçe için nasıl bir tezgahın kurulduğunu kamuoyuna anlatacağım" dedi.
    Fenerbahçe geçtiğimiz hafta içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a resmi mektup yazarak konunun araştırılmasını istemişti.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ligde dönen cok tezgah var ama ne demişler rüşvetin belgesi olmaz yapılanlar ispatlanmadığına göre bu konuda kapanır gider

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Konu kapanır mı bilmem ama adam dün Tv de alenen ses kasetlerini dile getirdi ve kim nerde nasıl ne yapmış tek tek söyledi.hatta ziya şengül bile bu adamın aziz yıldırıma bu kadar yakın olmasına bir anlam veremediğini söyledi hemde canlı canlı...Rüşvetin belgesi olsaydı adına rüşvet demezlerdi sanırım ama yazık ki Türk futbol tarihinde şampiyonluk elde etmiş bir takım için söylenen şeyler çok acı ..Sizce doğruluk payı ( fenerliler için ) olmaya biliri ama adam her şeyi ispatlıyor be kardeşim tlf numaralar dahil her türlü belge var .Acaba doğrumu diye düşünmeden edemiyor insan...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

doğrudur arkadaşlar çünkü adam belgeleriyle konuşuyor tektek isimleri ve telefon numaralarını veriyor adres belirtiyor, daha nasıl olacak yani parayı verirken paraları masaya dizecek kamera koyacak parayı verdiği adamlara bu verdiğim para şike parasıdır diyecek kamera kayıt edecek ve ayrıca makbuz kesecek böylemi belge olacak yani bundan daha iyi belge olmaz ve aslında şikenin belgeside olmaz ama yine hepimiz göreceğiz hepimizin gözünün içine bakarak bunları yalanlayacaklar ve bunlar komplodur diyecekler bu kadar basit ve unutulup gidecek, İtalyadaki gibi bir temizlenme olmayacak...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

aziz yıuldırım çok tehlikeli bir şahsiyet iahsen ben korkuytorum bu adamdan herşey beklenir her tezgahı atar ve yutar sagı solu belli olmuyor o yuzden iddialar gerçek olma şansı yuksek..
    selametle..
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bir Galasaray taraftarı olarak Fenerbahçe'ye çamur atıldığı kanısındayım,
    Bence bu itirafları yapan kişinin psikolojik sorunları var dün gece seyredenler dikkat ettimi bilmiyorum öncelikle telefonla arayan olduğunda adamın suratında acayip tik'ler oluşmaya başlıyordu telefon kapandığında tik'ler bitiyor, ayrıca verilen tüm ses kayıtlarında hep bu kişi birşeyleri söylüyor konuşanlar he+biliyorum+evet gibi sözler söylüyor bana çok basit montaj gibi geldi özellikle bir ses kaydında adam konuşurken arka planda tv konuşmaları var ama telefonun diğer ucundaki konuşurken tv sesi yok oluyor çok amatörce montaj gibi, Son olarak Samsunspor'a 150 bin $ ödendiği iddia ediliyor şimdi düşünün teknik ada ve futbolcular şike yapacak ve toplam adam başına düşecek para böyle komik olacak bu paralar o adamlar için çerez parası, bu para için bu olaya girerlermi ?
    Cihan bey 12 yaşındaki oğlunu bir kazada kaybetmiş oğlunun ölümünden Fenerbahçeli bir yönetici sorumlu tutmuş ve adamın yaptığı senaryo basitçe tuzaklarla süslenmiş.
    Son olarak bir şey daha Aziz Yıldırım veya onun seviyesindeki büyük paralarla oynayan kişiler böyle çapulcu takımı ile iş yapmaz, bu adamın hayatı başarısızlıklarla geçmiş vatandaş birkaç restorant'da yönetici olarak çalışmış ve paraya metelik atan bir tip komik çoook komik.
    Sevgi ve Saygılarımla

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Son 3-1 lik Samsun maçı o zamanlar çok konuşuldu. Fakat belge olmadığı için konu küllendi. Fener ilk yarısonunda 1-0 mağlüptu. Konuşulanlara göre devre arası çantalar gitti ve maç 3-1 oldu.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ıste elını tasın altına koyan bırı cıktı hadı bakalım ıtalyan lar kadar olabılecekmıyız?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu olayları yıllardan beri büyüklerin hepsi yapıyor.zamanında malatyaya giden arabalar.ankaragücü kalecisi zaladın yediği 8 gol.yani kimse masum değil boşu boşuna kendimizi kandırıp durmayalım.nasılsa hepsi aynı.fenerin 100. yılı diye yapmadıkları ne malum.atv de KAZIM KANAT ne diyor HALUK ULUSOY feneri şampiyon yapmam demiş demekki federasyon istediği şekilde müdahale edebiliyor.aynı şekilde sayın YILDIRIM DEMİRÖREN'inde feneri şampiyon yapmamak için her şeyi yapacağız diye bir açıklaması olmuş.yani bunların hepsinin tezgah olmadığı ne malum.madem ki AZİZ YILDIRIM bu kadar güçlü geçen sene DENİZLİ SPOR u satın alırdı veya KAYSERİ SPOR a teşvik gönderirdi.arkadaşlar kendimizi kandırmayalım.TÜRKİYE de futbolun nasıl ve ne şartlarda oynandığını hepimiz biliyoruz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bunların hepsi aynı unutmayalımki aynı hafta g.saray da trabzonla oynuyordu ve en az 3-0 galip gelmesi gerekiyordu ve maç başladı 11 dak. g.saray :3 trabzon :0 bundan neden kimse bahsetmiyor

yada 2 sene önce sakaryanın nasıl ligden düştüğünü diyarbakırın kaldığını

italya gibi olucaksa 1.ligde takım kalmaz

Sayfa 1/3 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri