UEFA 1. Asbaþkaný ve FIFA Yönetim Kurulu Üyesi Þenes Erzik Futbol Federasyon'un 2020 kararýna destek verdi. Kararýn UEFA'DA hayalkýrýklýðý yaratabileceðini ifade eden Erzik Türkiye'nin EURO 2020 ev sahipliðine aday olmamasýný uzun vadede doðru bulduðunu söyledi.
UEFA Asbaþkaný ve FIFA Yönetim Kurulu Üyesi Þenes Erzik, Futbol Federasyonu’nun EURO 2020 için aday olmama kararýný NTV Spor'a deðerlendirdi.
Þampiyona’nýn farklý þehirlerde düzenlemesi fikrine en baþýndan beri karþý olduðunu vurgulayan Erzik,"UEFA, bu sistemi tartýþtýðýnda ben hayýr demiþtim. Görüþüm tek ülke veya iki ülkede yapýlan organizasyonlarýn daha saðlýklý olduðu yönünde" dedi.
Türkiye'nin çekilmesinin UEFA'da hayalkýrýklýðý yaratabileceðini ifade eden Erzik,"Avrupa'nýn önde gelen ülkeleri Türkiye'nin 2020 yarý finallerine ve finaline ev sahipliði yapmasýna olumlu bakýyordu. Türkiye'nin adaylýktan çekilmesi bu ülke federasyonlarý ve UEFA'da hayal kýrýklýðý yaratabilir ancak uzun vadede doðru bir karar olarak yorumluyorum" diye konuþtu.
"2024’Ü DÜZENLEYECEK POTANSÝYELÝMÝZ VAR"
Türkiye'nin 2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý’ný tek baþýna düzenleyebilecek potansiyele sahip olduðunu ifade eden Þenes Erzik" 2024 Avrupa Þampiyonasý’nýn yeniden tek bir ülkede düzenlenmesi planlanýyor. Türkiye'nin daha önceki adaylýklarýnda yakaladýðý tecrübe ve devam eden stadyum yatarýmlarý 2024 için önemli bir avantaj. Türkiye, inþaatý devam eden ve biten stadyumlarýnýn çokluðu ile en iyi aday olarak görünüyor" ifadelerini kullandý.
UEFA , 2024 Avrupa Þampiyonasý için kararýný 2018 yýlýnda verecek.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri