Saab Aero X tasarýmýna Autocar tarafýndan ‘Yýlýn Konsepti’ unvaný verildi. Çevre dostu coupé, þýk tasarýmý ve uçak çizgileri ile övgü topladý.Saab Aero X Konsept Otomobili, Ýngiltere’nin en eski otomobil dergisi olan Autocar tarafýndan ‘Yýlýn Konsept Otomobili’ ödüne layýk görüldü. Saab Aero X, Londra’da yapýlan ödül töreninde dinamik duruþu ile övgü alýrken, tasarýmcýlarý sürekli olarak onun uçak mirasýndan söz ettiler.
Ödülü veren Autocar editörü Chas Hallett þunlarý söyledi: “Aero X tanýdýðýmýz Saab tasarým repliklerini alýyor ve bunlarýn modern mimari anlayýþýna nasýl ekleneceðini ve 400bhp gücündeki bir süper-coupé’ye nasýl uygulanacaðýný gösteriyor.”
“Otomobil, orijinali kadar makul fakat bir o kadar da geleceði yansýtan bir dýþ görünüme ve iç mekan elemanlarýna sahip. Ayrýca, bir otomobilin ön cam kolonlarý olmadan ne kadar güzel görünebileceðini gösteriyor.”
Bu ödülle Aero X, kazandýðý zaferlere bir yenisini daha ekliyor. Bu konsept otomobil, bu yýlýn baþlarýnda ilk kez Cenevre Motor Show’da teþhir edildiðinde, dünyanýn en etkin dergilerinden biri olarak bilinen Amerikan dergisi Autoweek tarafýndan da ‘Show’un En Ýyi Otomobili’ ödülüyle onurlandýrýlmýþtý.
General Motors Avrupa’nýn Tasarým Direktörü Bryan Nesbitt “bu ödülle gurur duyuyoruz” diyor. “Saab Aero X bir konsept otomobilden çok daha fazla bir þey. Saab’da gelecekte izleyeceðimiz tasarým yönü hakkýnda ipuçlarý veriyor.”
Aero X, ayný zamanda, Saab’ýn çevreci motor taahhüdünün de açýk bir tanýmý niteliðinde. Aero X’in görünümüne uyan bir performansa sahip olmasýný saðlamak için, bu konsept otomobil, tamamen saf E100 biyoetanol ile çalýþabilen 400bhp turbo bir V6 BioPower motora sahip. Tasarým konusunda ise, otomobilin þanzýmaný Saab’ýn geleceðinin altýnda yatan güçlü bir ipucu.
Saab Automobile Þirket Müdürü Jan Åke Jonsson, “Bu þekilde onurlandýrýlmaktan son derece mutluyuz” diyor, "Aero X markamýzýn özündeki kalitenin altý vurgulanan bir teyidi ve Autocar’ýn bu otomobili Saab’ýn gelecekteki ürünlerinin bir esintisi olarak kabul ettiðini görmek bizi çok sevindirdi.”
Ýki yýldýr GM Avrupa’nýn tasarým ekibinin Autocar’ýn ödülünü almasýnýn sevincini yaþýyoruz. Geçen yýl da Opel Antara GTC ödüllendirilmiþti


Teþekkur:
Beðeni: 







Alýntý

Yer imleri