Format buysa, biz yokuz!
Türkiye'nin çok tartýþýlan EURO 2020 adaylýðýnda son nokta! Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce 2008, 2012 ve 2016 yýllarý için adaylýk baþvurusunda bulunduðu Avrupa Futbol Þampiyonasý'nýn, deðiþtirilen formatla birlikte Avrupa'nýn 13 þehrinin evsahipliðinde yapýlacak ve 2020 yýlýnda düzenlenecek þampiyonasýna aday olmama kararý aldý.
TFF Yönetim Kurulu'nun bugün Ýstanbul'da yapýlan toplantýsý sonrasý yapýlan açýklama þöyle:
"Türkiye'nin hem futbol hem de tesisleþme açýsýndan böyle bir turnuvanýn sadece yarý final ve finalleri deðil tamamýný üstlenecek bir noktada olduðuna inanýyoruz. Özellikle son dönemde 28 yeni stadyumun Gençlik ve Spor Bakanlýðý, belediyelerimiz ve TOKÝ tarafýndan Türk sporuna kazandýrýlmakta olduðunu hatýrlatmak isteriz.
Yakýn zamanda mevcut modern stadyumlarýmýzla Avrupa Futbol Þampiyonasý'nýn kapasite kriterlerine uygun 13 stadyuma sahip olacaðýz. Hal böyleyken Türkiye böyle bir turnuvayý stadyumlarý, iletiþim alt yapýsý, seyahat ve konaklama olanaklarý ve bunlarýn da üzerinde futbol sevgisiyle tek baþýna yapabilecek bir ülke konumundadýr. Yönetim Kurulumuz bu nedenle bugün UEFA EURO 2020 yarý final ve final müsabakalarýna talip olmama kararý almýþtýr.
Yönetim Kurulumuz ayrýca UEFA EURO 2024'ün tamamýný almak üzere bir adaylýk çalýþmasý baþlatýlmasýný kararlaþtýrmýþtýr."

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri