Turkcell Global Bilgi’den Diyarbakýr Yeniþehir Ýlköðretim Okulu’ndaki engelli çocuklar için özel derslik

Turkcell Global Bilgi, Diyarbakýr Yeniþehir Ýlköðretim Okulu’nun 3 sýnýfýný engelli öðrencilerin ihtiyaçlarýna uygun hale getirdi. 3 sýnýftan biri otizmli öðrenciler için özel dizayn edilirken, diðer iki sýnýf engelli çocuklarýn da eðitim alabileceði standartlara kavuþturuldu.

Türkiye’nin lider müþteri iliþkileri yönetim merkezi Turkcell Global Bilgi sosyal sorumluluk vizyonu doðrultusunda Diyarbakýr Yeniþehir Ýlköðretim Okulu’nun üç sýnýfýný engelli çocuklarýn da eðitim alabileceði standartlara getirdi. Gerçekleþtirdiði proje kapsamýnda Diyarbakýr Yeniþehir Ýlköðretim Okulu’nda eðitim gören engelli öðrencilerin eðitim hayatýný büyük oranda kolaylaþtýran Turkcell Global Bilgi, bu üç sýnýf için engelli rampalarý oluþturuldu, gerekli tüm teçhizatýn teminini saðladý.

Otizmli ve engelli öðrencilerin eðitimi için uygun hale getirilen sýnýflarýn açýlýþý Yeniþehir Kaymakamý Mustafa Demirelli, Yeniþehir Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Abdurrazak Tekin ve Turkcell Global Bilgi Diyarbakýr Lokasyon Müdürü Deniz Ateþ’in katýlýmýyla gerçekleþti.

Turkcell Global Bilgi Ýnsan Kaynaklarý Genel Müdür Yardýmcýsý Ersin Aydýn konuyla ilgili yaptýðý açýklamada:“Þirketimiz kurulduðu günden bu yana kamu yararýný gözeten sosyal sorumluluk projelerine destek veriyor. Ýlke edindiðimiz bu vizyon doðrultusunda Diyarbakýr Yeniþehir Ýlköðretim Okulu için þirketimiz bu anlamlý projeyi hayata geçirdi. Giriþimlerimiz sonucunda Yeniþehir Ýlköðretim okulumuzda eðitim gören engelli çocuklarýmýzýn önünden engelleri kaldýrmaya, onlar için daha rahat eðitim alabilecekleri sýnýflar oluþturmaya gayret ettik. Hayata geçirdiðimiz bu projenin birçok kurum ve kiþiye örnek olmasýný, engelli çocuklarýmýzýn, vatandaþlarýmýzýn hayatlarýný kolaylaþtýracak giriþimlerin çoðalmasýný diliyor, yeni sýnýflarýmýzýn bu azimli, pýrýl pýrýl çocuklarýmýza hayýrlý uðurlu olmasýný diliyorum.” dedi.