REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 11/12 İlkİlk ... 23456789101112 SonSon
116 sonuçtan 101 ile 110 arası

Konu: Soma'da Maden Faciası 301 Madenci Vefat Etti

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Maden faciasına 3 tutuklama

Soma'daki maden faciasıyla ilgili soruşturma kapsamında, şirketin yönetim kurulu başkanı dahil 25 kişinin gözaltına alındığı, mahkemeye sevk edilen 3 kişinin tutuklandığı bildirildi.

MANİSA

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Soma Adliyesi önünde düzenlediği basın toplantısında,Soma ilçesine bağlı Eynez bölgesindeki maden ocağında, 13 Mayıs Salı günü saat 13.15 sularında facianın meydana geldiğini anımsattı.

Kamuoyunun söz konusu olayla ilgili doğru bilgilendirilmesini temin etmek amacıyla basın açıklaması yapılmasına karar verildiğini anlatan Şahiner, olayın ardından ilk etapta vefat eden madencilerin ölü muayene ve otopsi işleminin süratle yapıldığını söyledi.

Madenci cenazelerinin ailelerine tesliminin yapıldığı Kırkağaç ilçesinde görev yapmak üzere HSYK tarafından İzmir, Balıkesir, Bergama, Manisa, Akhisar, Soma, Kırkağaç ve Saruhanlı'dan toplam 28 cumhuriyet savcısının geçici yetkilendirildiğini vurgulayan Şahiner, Kırkağaç ilçesindeki 3 savcıyla birlikte bu sayının 31'e yükseldiğini belirtti.

Soruşturmayla ilgili savcıların ivedilikle görevlerine başlayıp ölü muayene, otopsi işlemi ve defin ruhsatlarının düzenlenmesi, madenci cenazelerinin ailelerine en kısa sürede teslim edilmesi gibi işlemleri gerçekleştirdiğine işaret eden Şahiner, şunları kaydetti:

"Kırkağaç ilçesindeki işlemlerin tamamlanması üzerine HSYK tarafından yetkilendirilen cumhuriyet savcılarının yetkileri kaldırılmıştır. Olayın meydana geldiği yerde ve çevresinde ilk andan itibaren tüm önlemler görevli olan Soma Cumhuriyet Savcısı tarafından alınmış, delillerin tespiti ve muhafazası gerçekleştirilmiştir. Soma ilçesinde görevli iki cumhuriyet savcısı, maden ocağına maden mühendisleri, elektrik mühendisleri ve iş güvenliği uzmanlarından oluşan bilirkişi heyetiyle birlikte girerek olayın meydana geliş sebebini tespit edebilmek için olay yeri keşfi işlemini gerçekleştirmişlerdir. Olayın olduğu ocak içerisinde cumhuriyet savcılarımız, olayın sebebinin ortaya çıkarılması için her türlü ihtimali değerlendirerek çok titiz bir şekilde saatler süren incelemeyi bilirkişi heyetiyle gerçekleştirmişlerdir."

"Trafo patlaması değil"

Maden ocağındaki olayın neden meydana geldiği hususunda birçok iddianın bulunduğunu, trafo patlaması sonucunda olup olmadığı konusunda gerekli incelemelerin yapıldığını aktaran Şahiner, bilirkişi heyeti tarafından cumhuriyet savcılarıyla yapılan keşif sonrasında olayın meydana geliş sebebiyle ilgili ilk raporun hazırlandığını dile getirdi.

Olayın trafo patlaması sonucu olmadığı, "transformatör patlaması" diye adlandırılan cihaz arızasından kaynaklanmış olamayacağının açıklandığını ifade eden Şahiner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilirkişi heyetinin cumhuriyet savcılarımızla yapmış oldukları keşif sonucunda verdikleri ilk ön rapora göre yer altı kömür işletmesinde havayla teması sağlanan kömürün oksitlenmesi neticesinde ısının açığa çıktığı, bu ısıyla teması sağlanan kömürün oksitlendiği, bu ısı uzaklaştırılmadığı takdirde birikerek ocak yangınlarına neden olabileceği... Meydana gelen olayın kömürün kendiliğinden yanması sonrası ortaya çıkan karbonmonoksit zehirlenmesiyle olabileceği belirtilmiştir. Olayın meydana geldiği gün ve öncesinde başlayan kömürün oksijen aldığı için yanması sonucu olay günü kömürün yanmasıyla çöktüğü, bunun sonucunda çok yoğun bir karbonmonoksit gazının maden ocağını kaplaması sebebiyle olayın meydana gelmiş olabileceği değerlendirilmekle birlikte gerekçeli bilirkişi raporunun bilahare dosyaya sunulacağı beyan edilmiştir. Olayla ilgili maden içerisinde cumhuriyet savcılarımız ve bilirkişi tarafından yapılan incelenme sonucunda kusurlu olduğu değerlendirilen maden ocağı teknik nezaretçisi, işletme müdürü, saha sahibi, iş güvenliği baş mühendisi, yönetim kurulu başkanı, vardiya amirleri bilirkişi tarafından düzenlenen ilk rapora göre cumhuriyet savcılarımız tarafından şüpheli olarak tespit edilmiş, şüphelilerin açık kimlikleri ve adresleri tespit edilerek yakalanmaları, gözaltına alınmalarıyla ilgili gerekli koruma tedbirleri gerçekleştirilmiştir."

HSYK tarafından görevlendirilen savcılar

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, olayın soruşturmasının Soma ilçesinde görevli 3 cumhuriyet savcısı tarafında yürütülmekle birlikte olayın mahiyeti kapsamı ve genişliği delillerin ivedilikle toplanabilmesi, soruşturanın bir an evvel tamamlanabilmesi için HSYK tarafından Akhisar ilçesinde görev yapan 2 savcının geçici olarak,Soma Cumhuriyet Savcısı olarak yetkilendirildiğini bildirdi.

Cumhuriyet savcılarının ivedilikle görevlerine başlamak suretiyle soruşturmayla ilgili işlemleri devam ettirdiğini, olay hakkında soruşturmayı yürüten 5 cumhuriyet başsavcısı tarafından koordinatör olarak belirlenen kıdemli cumhuriyet savcısının koordinatörlüğünde, müşteki, mağdur ve tanıkların çok önemli bir kısmının ifadeleri alınıp, gözaltına alınmış olan şüphelilerin de ifadelerine başlandığına değinen Şahiner, şu bilgileri verdi:

"Şüphelilerden şirketin yönetim kurulu başkanı da dahil olmak üzere toplam 25 kişi gözaltına alınmış, ifadeleri alınan şüphelilerden 6'sı ilk etapta tutuklanmaları istemiyle Soma Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmiş, yapılan sorgulama sonunda 3 şüpheli tutuklanmıştır. Kalan şüpheliler ise mahkeme tarafından serbest bırakılmıştır. Soma Cumhuriyet Savcılığı'nca sorgulanan 4 şüpheli, cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakılmıştır. Şüphelilerin üzerine atılı bulunan suç, bu aşamada, TCK'nın 85/2 maddesinde düzenlenen 'Taksirle birden fazla kimsenin ölüm ve yaralanmasına yönelik eylem' olarak vasıflandırılmıştır. Soruşturma süratli bir şekilde devam ettirilmekte olup, adil bir yargılanmanın yapılabilmesi, lehe veya aleyhe olan tüm delillerin toplanıp usulüne uygun olarak değerlendirilmesi hususunda soruşturmayı yürüten Soma Cumhuriyet Savcıları tarafından gereken her türlü önlem alınmıştır."

Muhabir: Ufuk Kırabalı, Halil Şahin, Ahmet Bayram

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Milliler Soma'da

19 Mayıs 2014 10:14 (Son güncelleme 19 Mayıs 2014 13:35)
    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu ve A Milli Futbol Takımı heyeti, Soma'daki maden faciasında vefat eden madencilerin kabirlerini ziyaret etti.

MANİSA

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Akhisar'daki askeri havalimanına gelen heyet, buradan Soma'ya geçti. Daha sonra ilk olarak hayatını kaybeden maden işçileri için Soma Belediye Mezarlığı'nda oluşturulan şehitliğine geldi.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör Fatih Terim, teknik heyet ve futbolcuların bulunduğu heyettekiler, vefat eden işçilerin mezarlara karanfil bırakıp, dua etti. Daha sonra alanda Kur'an-ı Kerim okumasının ardından heyet ve alandakiler birlikte dua etti.

Basın mensuplarının ilgisi nedeniyle kafilenin şehitliğe gelmesiyle yoğunluk oluştu. Fotoğraf ve görüntü çekmek için mezar aralarına giren basın mensuplarına tepki gösterildi.

Heyet, daha sonra Ulu Cami'ye geldi.

Cami avlusunda kurulan masalarda TFF tarafından verilen hayır yemeğinde Somalılarla bir araya gelen heyettekiler, okutulan mevlidi dinledi.

Heyet, daha sonra taziye ziyaretlerinde bulunmak üzere Avdan köyüne hareket etti.

Muhabir: Ali Korkmaz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Maden faciasına 5 tutuklama

18 Mayıs 2014 21:45 (Son güncelleme 19 Mayıs 2014 12:32)
    Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığınca, Soma'daki maden faciasıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 zanlıdan ilk etapta mahkemeye sevk edilen 5'i tutuklandı.

MANİSA

Jandarma ve emniyetteki ifadelerinin ardından Soma Adliye sevk edilen şüphelilerden Soma Maden İşletme Müdürü Akın Çelik ve mühendisler Yalçın Erdoğan, Ertan Ersoy, Selçuk Demirci, muhasebe müdür yardımcısı Ali Ulu, madenin emniyet vardiya amiri Yasin Kurnaz ile vardiya amiri Hilmi Kazık, savcılık sorgularının ardından TCK'nın 85/2 maddesinde düzenlenen "taksirle birden fazla insanın ölümüne sebebiyet vermek" maddesinden tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Zanlılardan işletme müdürü Çelik, mühendisler Erdoğan ve Ersoy, madenin emniyet vardiya amiri Kurnaz ile vardiya amiri Kazık, tutuklandı. Diğer 8 zanlı ise adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı.

Gürkan adliyede

Öte yandan, soruşturma kapsamında gözaltında bulunan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi daha jandarma ekiplerince Soma Adliyesi'ne getirildi.

"Soruşturmayı 31 savcı yürütüyor"

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Soma Adliyesi önünde düzenlediği basın toplantısında,Soma ilçesine bağlı Eynez bölgesindeki maden ocağında, 13 Mayıs Salı günü saat 13.15 sularında facianın meydana geldiğini anımsattı.

Kamuoyunun söz konusu olayla ilgili doğru bilgilendirilmesini temin etmek amacıyla basın açıklaması yapılmasına karar verildiğini anlatan Şahiner, olayın ardından ilk etapta vefat eden madencilerin ölü muayene ve otopsi işleminin süratle yapıldığını söyledi.

Madenci cenazelerinin ailelerine tesliminin yapıldığı Kırkağaç ilçesinde görev yapmak üzere HSYK tarafından İzmir, Balıkesir, Bergama, Manisa, Akhisar, Soma, Kırkağaç ve Saruhanlı'dan toplam 28 cumhuriyet savcısının geçici yetkilendirildiğini vurgulayan Şahiner, Kırkağaç ilçesindeki 3 savcıyla birlikte bu sayının 31'e yükseldiğini belirtti.

Soruşturmayla ilgili savcıların ivedilikle görevlerine başlayıp ölü muayene, otopsi işlemi ve defin ruhsatlarının düzenlenmesi, madenci cenazelerinin ailelerine en kısa sürede teslim edilmesi gibi işlemleri gerçekleştirdiğine işaret eden Şahiner, şunları kaydetti:

"Kırkağaç ilçesindeki işlemlerin tamamlanması üzerine HSYK tarafından yetkilendirilen cumhuriyet savcılarının yetkileri kaldırılmıştır. Olayın meydana geldiği yerde ve çevresinde ilk andan itibaren tüm önlemler görevli olan Soma Cumhuriyet Savcısı tarafından alınmış, delillerin tespiti ve muhafazası gerçekleştirilmiştir. Soma ilçesinde görevli iki cumhuriyet savcısı, maden ocağına maden mühendisleri, elektrik mühendisleri ve iş güvenliği uzmanlarından oluşan bilirkişi heyetiyle birlikte girerek olayın meydana geliş sebebini tespit edebilmek için olay yeri keşfi işlemini gerçekleştirmişlerdir. Olayın olduğu ocak içerisinde cumhuriyet savcılarımız, olayın sebebinin ortaya çıkarılması için her türlü ihtimali değerlendirerek çok titiz bir şekilde saatler süren incelemeyi bilirkişi heyetiyle gerçekleştirmişlerdir."

"Trafo patlaması değil"

Maden ocağındaki olayın neden meydana geldiği hususunda birçok iddianın bulunduğunu, trafo patlaması sonucunda olup olmadığı konusunda gerekli incelemelerin yapıldığını aktaran Şahiner, bilirkişi heyeti tarafından cumhuriyet savcılarıyla yapılan keşif sonrasında olayın meydana geliş sebebiyle ilgili ilk raporun hazırlandığını dile getirdi.

Olayın trafo patlaması sonucu olmadığı, "transformatör patlaması" diye adlandırılan cihaz arızasından kaynaklanmış olamayacağının açıklandığını ifade eden Şahiner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilirkişi heyetinin cumhuriyet savcılarımızla yapmış oldukları keşif sonucunda verdikleri ilk ön rapora göre yer altı kömür işletmesinde havayla teması sağlanan kömürün oksitlenmesi neticesinde ısının açığa çıktığı, bu ısıyla teması sağlanan kömürün oksitlendiği, bu ısı uzaklaştırılmadığı takdirde birikerek ocak yangınlarına neden olabileceği... Meydana gelen olayın kömürün kendiliğinden yanması sonrası ortaya çıkan karbonmonoksit zehirlenmesiyle olabileceği belirtilmiştir. Olayın meydana geldiği gün ve öncesinde başlayan kömürün oksijen aldığı için yanması sonucu olay günü kömürün yanmasıyla çöktüğü, bunun sonucunda çok yoğun bir karbonmonoksit gazının maden ocağını kaplaması sebebiyle olayın meydana gelmiş olabileceği değerlendirilmekle birlikte gerekçeli bilirkişi raporunun bilahare dosyaya sunulacağı beyan edilmiştir. Olayla ilgili maden içerisinde cumhuriyet savcılarımız ve bilirkişi tarafından yapılan incelenme sonucunda kusurlu olduğu değerlendirilen maden ocağı teknik nezaretçisi, işletme müdürü, saha sahibi, iş güvenliği baş mühendisi, yönetim kurulu başkanı, vardiya amirleri bilirkişi tarafından düzenlenen ilk rapora göre cumhuriyet savcılarımız tarafından şüpheli olarak tespit edilmiş, şüphelilerin açık kimlikleri ve adresleri tespit edilerek yakalanmaları, gözaltına alınmalarıyla ilgili gerekli koruma tedbirleri gerçekleştirilmiştir."

HSYK tarafından görevlendirilen savcılar

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, olayın soruşturmasının Soma ilçesinde görevli 3 cumhuriyet savcısı tarafından yürütülmekle birlikte, olayın mahiyeti kapsamı ve genişliği delillerin ivedilikle toplanabilmesi, soruşturanın bir an evvel tamamlanabilmesi için HSYK tarafından Akhisar ilçesinde görev yapan 2 savcının geçici olarak,Soma Cumhuriyet Savcısı olarak yetkilendirildiğini bildirdi.

Cumhuriyet savcılarının ivedilikle görevlerine başlamak suretiyle soruşturmayla ilgili işlemleri devam ettirdiğini, olay hakkında soruşturmayı yürüten 5 cumhuriyet başsavcısı tarafından koordinatör olarak belirlenen kıdemli cumhuriyet savcısının koordinatörlüğünde, müşteki, mağdur ve tanıkların çok önemli bir kısmının ifadeleri alınıp, gözaltına alınmış olan şüphelilerin de ifadelerine başlandığına değinen Şahiner, şu bilgileri verdi:

"Şüphelilerden şirketin yönetim kurulu başkanı da dahil olmak üzere toplam 25 kişi gözaltına alınmış, ifadeleri alınan şüphelilerden 6'sı ilk etapta tutuklanmaları istemiyle Soma Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmiş, yapılan sorgulama sonunda 3 şüpheli tutuklanmıştır. Kalan şüpheliler ise mahkeme tarafından serbest bırakılmıştır. Soma Cumhuriyet Savcılığı'nca sorgulanan 4 şüpheli, cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakılmıştır. Şüphelilerin üzerine atılı bulunan suç, bu aşamada, TCK'nın 85/2 maddesinde düzenlenen 'Taksirle birden fazla kimsenin ölüm ve yaralanmasına yönelik eylem' olarak vasıflandırılmıştır. Soruşturma süratli bir şekilde devam ettirilmekte olup, adil bir yargılanmanın yapılabilmesi, lehe veya aleyhe olan tüm delillerin toplanıp usulüne uygun olarak değerlendirilmesi hususunda soruşturmayı yürüten Soma Cumhuriyet Savcıları tarafından gereken her türlü önlem alınmıştır."

"Alp Gürkan hakkında gözaltı kararı yok"

Soma Kömür İşletmeleri'nden yapılan açıklamada ise Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında herhangi bir gözaltı kararı bulunmadığı bildirildi.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş'den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Eynez Maden Ocağı’nda yaşanan elim kaza nedeniyle hakkında çıkan gözaltı kararını bu sabah öğrenmiştir. Soma’da emniyet güçlerine müracaat ederek hakkında gerekli işlemin yapılmasını talep eden Can Gürkan’ın ifadesi alınmaya devam edilmektedir. Soma Holding gözaltındaki tüm çalışanları için avukat görevlendirmiştir, aksi yönde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında herhangi bir gözaltı kararı bulunmamaktadır. Yapılan haberlerde hukuki sürecin başladığının göz önünde bulundurulmasını rica eder, hassasiyetiniz için teşekkür ederiz."

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Azeri sanatçı emekli aylığını Soma'ya bağışladı

Sanatçı Nisa Kasımova, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığının tahsis ettiği özel emeklilik aylığını, Azerbaycan Kızılayı'nın maden faciasında hayatını kaybedenler için açtığı yardım hesabına yatırdı.

Azerbaycan Kızılayı'nın başlattığı yardım kampanyasına, milletvekillerinin ardından sanat camiasından da destek geldi.

Devlet sanatçısı statüsündeki "halk sanatçısı" unvanına sahip Kasımova, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğini ziyaret ederek taziye dileklerinde bulundu ve burada açılan deftere duygularını yazdı.

Büyükelçilikte, Basın Müşaviri Hamit Karadeniz tarafından karşılanan Kasımova, Somada yaşanan facia nedeniyle tüm Azerbaycanlılar gibi üzüntü duyduğunu, şehit madencilerin ailelerinin acısını bir nebze olsun azaltmak için katkıda bulunmaya karar verdiğini söyledi.

Kasımova, üzüntüsünü ve düşüncelerini ifade ettiği anda göz yaşlarını tutamadı.

Büyükelçiliğe yaptığı ziyaret sonrasından AA'ya açıklamalarda bulunan Kasımova, Soma'da yaşanan faciadan Azerbaycan'da üzülmeyen bir ailenin bulunmadığını, kendisinin de çok sarsıldığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in "Bir millet, iki devlet" sözlerine hatırlatan Kasomova, sanatçıların iyi veya kötü toplumsal olayların dışında kalmaması gerektiğini ifade etti.

Kasımova, "Türk milletinin sevinci ile sevinmeli, kederi ile kederlenmeliyiz. Fakat sadece ağlamakla iş olmaz. Yeterince göz yaşı döktük. Ben cumhurbaşkanlığı özel emekli maaşı alıyorum. Bir aylık maaşım ile kampanyaya katıldım. Biliyorum bu küçücük bir şey fakat benim de elimden bu geliyor. Diğer sanatçı arkadaşlarımı da kampanyaya katılmaya davet ediyorum" dedi.

Azerbaycan Kızılayı Soma'da yaşanan maden kazasında hayatını kaybedenlerin aileleri için başlattığı yardım kampanyasına toplumun her kesiminden katılım sürüyor.(AA)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Mursi'den Türk halkına taziye mesajı

19 Mayıs 2014 16:40 (Son güncelleme 19 Mayıs 2014 19:11)
    Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi, mahkemede görüştüğü oğlu aracılığıyla Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı gönderdi.

KAHİRE

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Üsame Mursi, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, babasıyla "Hapishaneler baskını" davasının duruşması sonrasında bir araya geldiğini belirtti.

Mursi'nin, Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle Türk halkına taziye mesajı gönderdiğini belirten Üsame Mursi, mesajında şu ifadelere verdi:

" Mısır Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi,Soma maden ocağında meydana gelen elim faciadan dolayı başta Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına başsağlığı diliyor, bu elim olaydan dolayı Türkiye halkına Allah'tan sabır ve metanet temenni ediyor."

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 130 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, eski Merkez Bölgesi Hapishaneleri Genel Müdür Vekili emekli Tümgeneral Mahmud eş-Şazili tanık sıfatıyla dinlendi.

25 Ocak devrimi sırasında hapishanelerde daha önce görülmemiş şiddetli olayların yaşandığını belirten Şazili, "Koğuşlara zarar verildi, battaniyeler yakıldı, mahkumlar avlulara çıktı ve hapishanelerin dışından silahlı saldırılar düzenlendi” dedi.

“29 Ocak 2011’de Ebu Zabel Hapishanesi’nde bulunduğum sırada doğu duvarından beyaz entari giyen bir grubun bize ateş açması beni şaşırttı" diye konuşan Şazili, baskını Hamas, Hizbullah ve Sina'daki Bedevilerin düzenlediğini iddia etti.

Yargılanan sanıkların hiçbirinin Ebu Zabel'de bulunmadığını kaydeden Şazili, saldırının hedefinin siyasi hükümlüleri kaçırmak olduğunu, zira adi suçlardan hüküm giyen kişilerin kaldığı koğuşlara baskın yapılmadığını dile getirdi.

Mursi'den mikrofon tepkisi

Bulunduğu kafesten mahkeme heyetini duyamadığını ifade eden Mursi ise “Başından beri sessiz oturuyorum, konuşmak istemiyorum. Tanık konuştuğunda, avukat konuştuğunda duyuyorum. Mahkeme heyeti konuşunca duyamıyorum” dedi. Mursi, “Bu sorunu halledin. İkinci mikrofon varsa takın ancak sizi duymamı istemiyorsanız siz bilirsiniz” ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti daha sonra kalan tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 7 Haziran’a erteledi.

"Vadi'n-Natrun Hapishanesi” olarak da bilinen davada, 105'i firari ve 26'sı tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında "11 hapishane ve karakola saldırarak 3 subayı kaçırmak" suçlamasıyla yargılanıyor.

Muhabir: Hüseyin Kabbani

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Soma faciasında 8 tutuklama

19 Mayıs 2014 18:08 (Son güncelleme 19 Mayıs 2014 23:41)
    Soma'daki maden faciası soruşturmasında, şirketin yönetim kurulu başkanı Can Gürkan ve genel müdürü Ramazan Doğru da tutuklandı. Tutuklu sayısı 8'e yükseldi.

MANİSA

Soma'daki maden faciasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şirketin yönetim kurulu başkanı Can Gürkan tutuklandı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında bugün jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Soma Madencilik AŞ Genel Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan, savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkeme hakimi, ifadesi alınan Gürkan'nın tutuklanmasını kararlaştırdı. Böylece tutuklananların sayısı 8'e yükseldi.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta 301 işçinin yaşamını yitirdiği, 486 kişinin yaralandığı facia sonrası Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda başlatılan soruşturmada, TCK'nın 85/2 maddesi gereğince "taksirle birden fazla insanın ölümüne sebebiyet vermek" suçlamasıyla 26 kişi gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Soma Maden İşletme Müdürü Akın Çelik, mühendisler Yalçın Erdoğan, Ertan Ersoy ile madenin Emniyet Vardiya amirleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık, Mehmet Ali Günay Çelik ve maden ocağının genel müdürü Ramazan Doğru tutuklanmıştı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Maden ocağının genel müdürü de gözaltında

Soma'daki maden faciasıyla ilgili yürütülen soruşturmada maden ocağının genel müdürü Ramazan Doğru da gözaltına alındı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Soma Adliyesi'nde şirketin yönetim kurulu başkanı Can Gürkan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin sorgulamaları devam ediyor. Savcılığın talimatı üzerine jandarma ekipleri, maden ocağının genel müdürü Ramazan Doğru'yu da gözaltına aldı.

Doğru, savcılık talimatı doğrultusunda ifadesine başvurulmadan Soma Adliyesi'ne getirildi.

Öte yandan, polis ekipleri Soma Adliyesi'nin önündeki Cengiz Topel Meydanı'nı demir bariyerlerle çevirerek, basın mensupları ile vatandaşları dışarı çıkardı.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta 301 işçinin yaşamını yitirdiği, 486 kişinin yaralandığı facia sonrası Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda başlatılan soruşturmada, TCK'nın 85/2 maddesi gereğince "taksirle birden fazla insanın ölümüne sebebiyet vermek" suçlamasıyla 25 kişi gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Soma Maden İşletme Müdürü Akın Çelik, mühendisler Yalçın Erdoğan, Ertan Ersoy ile madenin Emniyet Vardiya Amirleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık tutuklanmıştı.
    (AA)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Fenerbahçe Ülker - Pınar Karşıyaka Maçının Hasılatı Soma'ya

Fenerbahçe Ülker ile Pınar Karşıyaka arasında oynanacak karşılaşmanın hasılatı Somalı çocukların eğitim havuzuna aktarılacak.

Beko Basketbol Ligi Play-off yarı final serisi ilk karşılaşmasında, Fenerbahçe Ülker ile Pınar Karşıyaka arasında yarın oynanacak maçın bilet satışından elde edilecek gelir, sarı-lacivertli kulübün Somalı çocukların eğitimi için oluşturduğu burs havuzuna aktarılacak.

Yarı final serisinde Fenerbahçe Ülker ile Pınar Karşıyaka arasında Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da oynanacak ilk maç, yarın saat 21.00'de başlayacak. 19 Mayıs Pazartesi günü satışa çıkan maçın biletlerinin satışı halen devam ediyor.

Soma'da yaşanan maden faciasının ardından, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, Somalı çocukların eğitim masraflarını karşılamak için bir burs havuzu oluşturmuştu. Bölgeye kalıcı bir fayda sağlamak isteyen sarı-lacivertli yönetim kurulu, burs havuzu ile ilk etapta 100 çocuğun 5 yıl süreyle eğitim masraflarının karşılanacağını belirtmiş ve yine ilk etapta 100 öğrencinin eğitimi için 1 milyon 800 bin TL bütçe ayırmıştı.(İHA)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Altınordu'dan Soma'ya ücretsiz futbol okulu

Altınordu yönetimi, Soma'daki maden faciasında yaşamlarını yitiren 301 şehidimizin çocuklarına ücretsiz spor okulları açmayı kararlaştırdı.

1 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında Soma ve çevresinde düzenlenecek kurslarda erkek çocuklar futbol, kız çocukları ise basketbol ve voleybol eğitimi alacak. Kursa katılanlara ücretsiz spor ayakkabısı, eşofman, tişört, şort, çorap, şapka ve havlu dağıtılacak, ayrıca çocukların beslenmelerine destek verilecek.

Başkan Seyit Mehmet Özkan, "Çocuklarımıza ve gençlerimize sporu sevdirip onların sportmen bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak misyonu doğrultusunda, Soma'da yaşanan acıya bir nebze olsun ortak olmak istedik" dedi.

Kurslarla ilgili Yönetici Barış Orhunbilge, Bölge Futbol Okulları Direktörü Mahmut Gözüaçık, Merkez Futbol Okulu Direktörü İsmail Sütçü, Sportif Organizasyon Yöneticisi Gökhan Göktürk ve Sosyal Organizasyonlar Yöneticisi Eli Savut görevlendirildi(DHA)

Sayfa 11/12 İlkİlk ... 23456789101112 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri