Turkcell Washington’dan 2 ödülle döndü
Turkcell Akademi’ye 2 dalda “Uygulamada Mükemmeliyet” ödülü
Turkcell Akademi, dünyanýn ‘’iþyerinde öðrenme ve performans’’ konusunda en büyük organizasyonu olan ASTD tarafýndan iki ayrý kategoride ödüle layýk buldu.
Türkiye’nin lider iletiþim ve teknoloji þirketi Turkcell, kurumsal eðitim ve geliþim alanýnda da uluslararasý baþarýlara imza atýyor. Dünyanýn iþyerinde öðrenme ve performans konusunda en büyük organizasyonu olan ASTD, (American Society for Training & Development-Amerikan Eðitim ve Geliþim Derneði), Turkcell’in kurumsal üniversitesi Turkcell Akademi’yi iki ayrý kategoride “Uygulamada Mükemmeliyet” ödülüne layýk buldu. Bu sene tüm dünyadan 142 þirketin birincilik için yarýþtýðý organizasyonda Turkcell’e ilk ödül “Organizasyonel Öðrenme ve Geliþim” kategorisinde geldi. Turkcell Global Bilgi bünyesinde hizmet veren çaðrý merkezi müþteri temsilcileri için tasarlanan ve programýn ilk gününden itibaren çaðrý deneyimini yaþatan, içeriði tamamen müþteri bakýþ açýsý ile tasarlanmýþ, alternatif eðitim kanallarý ve ölçümleme yöntemleri ile fark yaratan Hizmet Öncesi Geliþim” programý “Uygulamada Mükemmeliyet” ödülüne layýk bulundu. Turkcell satýþ süreçlerinin en etkili þekilde uygulanmasý ve yöneticiler tarafýndan çok daha etkin koçluk yapýlmasýnýn saðlanmasý için tasarlanan “Satýþ Antrenmanlarý” uygulamasý ise “Sales Enablement/Satýþý Mümkün Kýlmak” kategorisinde “Uygulamada Mükemmeliyet” ödülüne örnek gösterilerek mansiyon ödülünü aldý. Ödüller Washington’da düzenlenen törenle Turkcell Akademi’ye teslim edildi.
2006’dan bugüne bir baþarý öyküsü…
Turkcell Akademi Bölüm Baþkaný Banu Ýþçi Sezen, ASTD gibi saygýn bir kurum tarafýndan ödüllendirilmekten gurur duyduklarýný belirterek “Teknoloji ve iletiþimde liderliðimizin yanýnda, çalýþanlarýmýzýn geliþimine ve bu süreci sürekli kýlabilmeye büyük önem veriyoruz. Ekosistemimizde yer alan her bir çalýþanýmýzýn iþ odaklarýmýz doðrultusunda ve çalýþma hayatlarýnda geliþimlerine odaklanýyoruz. Eðitim ve kiþisel geliþime verdiðimiz bu önemin performansýmýzýn artan bir þekilde sürmesine katkýsýnýn büyük olduðuna inanýyoruz. Türkiye’de bu kültürümüz ile tanýnýyoruz. Kültürümüzün lokomotifi olarak 2006 yýlýnda kurduðumuz Turkcell Akademi bu süreç içerisinde tam bir baþarý öyküsüne dönüþtü. Ýlk baþta sadece çalýþanlarýmýza yönelik kurumsal üniversitemiz olarak kurulan Akademi’yi dijitalleþtirerek müthiþ bilgi birikimimizi 35 milyon Turkcell’liye, paydaþlarýmýza ve kurumsal müþterilerimize de açtýk. Ülkemizde bir ilk olma özelliði taþýyan Turkcell Akademi sayesinde, profesyonellere, gençlere ve öðrenmeye hevesli herkese, eðitimlerin tamamýna zaman ve mekândan baðýmsýz olarak, her an her yerden kolaylýkla ulaþýlabilme imkan saðlýyoruz. Ýmza attýðýmýz yenilikçi uygulamalarýmýz tüm dünya tarafýndan takdir görüyor hale geldi. Ama daha yapacak çok iþimiz olduðuna inanýyor ve gönül vererek çalýþmalarýmýza devam ediyoruz” dedi.
37 þirket finale kaldý
Bu sene 10 kategoride verilen “Uygulamada Mükemmeliyet” ödülleri için dünyanýn dört bir yanýndan 142 þirket baþvuruda bulundu. Bu baþvurular arasýnda 9 uygulama ödül alýrken, 41 uygulama ise mansiyon ödülünü aldý. birinciler kariyer geliþimi, farklýlýk ve içerim, öðrenme fonksiyonunun yönetimi, entegre yetenek yönetimi, kurumsal deðiþimi kolaylaþtýrma, performans artýrma, koçluk ve akýl hocalýðý, öðrenme teknolojileri, kurumsal öðrenim ve geliþim, satýþ olanaðý verme gibi kriterlere göre deðerlendirerek belirlendi. Ödüle layýk bulunanlar arasýnda Turkcell Akademi’nin yaný sýra IBM gibi dünya devleri ve Silikon Vadisi’nden SuccessFactors, Splunk gibi genç teknoloji þirketleri de bulunuyor.
ASTD Hakkýnda
ASTD (Amerikan Eðitim ve Geliþtirme Derneði), eðitim ve geliþtirme alanýna yönelik dünyanýn en büyük mesleki kuruluþudur. ASTD, ABD’de 128 þubesi ve 20’den fazla uluslararasý partneriyle faaliyet göstermektedir. 1943 yýlýnda kurulan ASTD, eðitim ve performans artýrýmý konusunda dünyanýn yüzden fazla ülkesinden gelen seçilmiþ uzmanlara ev sahipliði yapmaktadýr.
ASTD eðitim ve performans için uzmanlara, eðitmenlere ve öðrencilere kaynak saðlamaktadýr. Konusunda uzmanlaþmýþ profesyonelleri konferanslarda ve çalýþtaylarda bir araya getirmektedir. Eðitmenler için profesyonel geliþim fýrsatlarý ve sertifika programlarý sunmaktadýr. ASTD ayný zamanda çalýþma yaptýðý alanlarla ilgili olarak medyaya ve kamuoyunda sözcülük yapma misyonunu üstlenmektedir.

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri