Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arasý

Konu: Bursasporun Yeni Teknik Direktörü Þenol Güneþ: Ýddiali Geldik

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Bursasporun Yeni Teknik Direktörü Þenol Güneþ: Ýddiali Geldik

BURSASPOR’un yeni teknik direktörü Þenol Güneþ, Özlüce Tesisleri’nde Baþkan Recep Bölükbaþý ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte taraftarla buluþtu. 1 yýllýk sözleþme imzalayan Güneþ, basýn mensuplarýnýn sorularýný yanýtladý. Güneþ, "Biz buraya iddialý olarak geldik. Aldýðýmdan daha iyi iþ yapacaðýmý düþünüyorum" dedi.
    Büyük ilgi gören Güneþ, düzenlenen basýn toplantýsýnda "Buraya geliþim ani oldu. Çok hazýrlýklý deðilim. Baþkan birden 'Hadi gidelim' deyince helikoptere atlayýp geldik. Kulaklarým yeni yeni açýlýyor. Bu atmosferi görmek beni de mutlu etti. Heyecanýmý arttýrdý" dedi. Þenol güneþ þöyle devam etti:

"Çok þey söylenebilir. Durum tespiti yapmak lazým. Gelecekle ilgili planlar olacak. Buradaki heyecanla ilgili birþeyler söylemek gerekiyor. Bu kulübü nasýl sahiplendiðinizin iþaretidir. Heyecaný burada görüyorum. Samimi olduðunuzu düþünüyorum. Çiçekler verildi. Ben çiçeklerden buket yapýlmasýndan yanayým. Biz hepimiz çiçeðiz, önemli olan buket yapmak. Çiçeklerin solmasýný istemiyoruz. Tesis çok mükemmel. Baþkanýn odasýna çýktýk. Orada fotoðraf vardý. O fotoðraf parayla olmaz. O taraftarýn o gün ortaya koyduðu deðer bir göstergedir. Orada olabilmek için birlikte baþlamak gerekiyor. Bir kiþi bir þey yapar ama çok kiþi çok þey yapar. Farklý düþünceler bizi o tabloya götürmeli. Sadece kucaklaþma duygusunun olduðu ambiansý yakalamak gerekiyor. Küçük hesaplar büyük camialarý yaralýyor. Bunun uygulamasý çok önemli."
    'MAZERET ARAMAYA GEREK YOK'
    Bursaspor'un baþarý ve baþarýsýzlýðý gördüðünü söyleyen Güneþ, þunlarý söyledi:
    "Mazeret aramaya gerek yok. Bu kulübün iyi olmasý için ne yapmanýz gerektiðini düþünmeniz gerekiyor. Ben de dahil. Destekleme lafýna ben Trabzon’da çok alýþtým. Sevgiyle sahiplenmeli, desteklemeli. Gerçek sahibi zaten taraftarlar. Baþkan da taraftar, yönetim de taraftar. Taraftarýn deðerini bilmesi ve taþýmasý önemlidir. Kurallar tabii ki konulmasý gerekiyor. Bu onlar yok olsun diye deðil, iþin iþleyiþi kolay olsun diye. Kimsenin kimseden üstünlüðü yok. Bursaspor 3 maç cezalý. Diyelim 3 maçý da kazandýk. Ama bize kalan iz taraftarýmýz sebep oldu. Peki tam tersini düþünelim. Fair play alsak. Tabii iþimiz kolay deðil. Ama birlikte iþ yaptýðýmýz zaman çok daha iyi. Bir eser meydana getirmek için herkes el ele vermeli. Bu duygularla burada olduðumu düþünüyorum. Amaç Bursaspor’un bugünkü durumdan daha iyi olmasý. Bu süreç de geçecek. Bu da normal. Tüm baþarýlý takýmlarda zaman zaman dalgalanmalar olur. Ýþleyiþi göreceðim. Fikirler alacaðýz ve iþi yönetmeye çalýþacaðým. Ben birlikte yönettiðimizi düþünüyorum. Bunun için paylaþým duygusunu ortaya koymamýz gerekiyor. Samimi olarak burdayým ve samimi olarak iþe baþlayacaðým. Beceriyi de kullanacaðýz. Onun da var olduðunu düþünüyorum. Bursaspor’un geçmiþine de bakacaðýz ama geleceðini de planlayacaðýz. Herkesin beðeniyle izlediði bir Bursaspor istiyoruz. Keyif almak istiyorsunuz. Oyuncu da keyif alarak oynamalý."
    'ALDIÐIMDAN DAHA ÝYÝ ÝÞ YAPACAÐIMI DÜÞÜNÜYORUM'
    Bir gazetecinin, "Bursa’ya sizi iten neden neydi?" sorusunu Güneþ, þöyle yanýtladý:
    "Doðduðum, büyüdüðüm, oynadýðým, antrenörlük yaptýðým bir þehir. Camia olarak da önde kiþilerden biriyim. Kore’den döndükten sonra çalýþtým ama sonra ayrýlmak zorunda kaldým. Dönüþü olmayacak bir yoldu. Sene içinde de bana geldiler ve teklif ettiler. Düþünmedim. Ben kulüpte çalýþtýðým süreç içinde en iyi yapmaya çalýþtýðým yerde sonuç kötü de olsa iyi de olsa kendimi baþarýsýz olarak görürüm. Ayrýldýktan sonra düþünme payý vardý. Bir kulüpte çalýþabilirdim ama dinlenmem gerektiðini düþündüm. Yurtdýþýnda para kazanabilirsiniz, Türkiye’de kalýrsanýz ne olacak. Baktýðýnýz zaman Fenerbahçe, Galatasaray, Beþiktaþ, Trabzonspor ve Bursaspor. O baþarýyý yakalayan takýmlar baþka yok. Bir çok sebep var. Bursaspor’un konumu, beklentisi. Bu yýl da belki Bursaspor’un kýsmen ara dönemi. Bu yýl için bir zorluk olacaktýr. Bir çok kulüpte bir çok deðer var. Ama burada her deðer var. Tüm mesele bu deðerlerin birlikte çalýþmasý. Artýlarý fazla olan bir þehirde iþ yapma þansý var. Kadroyu da tanýmak lazým. Þu aþamada yönetimin isteði, benim de o dönemde beklentim, hazýr olmam buraya getirdi. 3 ay önce olsaydý belki de bu hiç olmayacaktý. Gelirken belki anlaþmayabilirdik. Ama yönetimin çok büyük katkýsý var. Bu þehire her antrenör gelmek ister. Potansiyeli olan bir þehir. Ýlk hedefimiz iyi bir 11 çýkarabilmek. Mümkünse yerliden olsun. Olmazsa yabancýdan olacak. Ama bu yýl biraz zor olacak. Biz buraya iddialý olarak geldik. Aldýðýmdan daha iyi iþ yapacaðýmý düþünüyorum."
    'BAÞKANLA PAYLAÞTIM'
    "Transferle ilgili görüþmeniz oldu mu, isim verdiniz mi?" sorusuna Güneþ, "Takýmda yerliler var, yabancýlar var. Belli sayý var. Mukavelesi bitenler, gitmesi ve kalmasý gerkenler var. Tanýdýklarým var. Deðerlendirme yapýp paylaþtýk. Takýmda katký yapmamýþ gibi görünen oyuncular gözden geçirilecek. Oyuncularla ilgili karar vermek ve almak zor bir iþtir. Þu aþamada elinde mevcut oyuncularý olan kadro var. Ýyi maçlar çýkaran Bursaspor vardý. Ama bu beklediði puanýn olmasý hem yönetimde, hem taraftarda, hem hocada olumsuzluk yarattý. Ben Türk oyuncularýn ve yetenekli oyuncularýn gitmesini istemem. Bunu da paylaþtým baþkanla. Buradaki oyuncularýn milli takýmlara gitmesi gerekiyor. Ama yabancýlar konusu tartýþmaya açýk. Bursaspor’un 3-5 yýlý nasýl olur onu konuþacaðýz. 1 yýllýk anlaþtýk. 3-4 yýl yapsaydýk gelen yönetim istemezse kavga mý edecektik. Böyle baþlayacaðýz sonra devam edeceðiz" yanýtýný verdi.
    'BENÝM ASIL ÝÞÝM A TAKIM'
    Güneþ alt yapýyla ilgili, "Bursaspor alt yapýdan çýkan futbolcularla baþarýlý oldu. Devam etmesi gerekiyordu olmadý. Yaþý gelen, tecrübesi gelen oyuncularýn eskisi gibi olmadýðýný gördüm. Alttan gelen oyuncular var. Umarým devam eder. Kolay olmasa bile oradan bazý futbolcularýn olmasý avantaj. Herkesin kendi iþini yapmasýný istiyorum. Benim asýl iþim A takýmýn yarýþmasýný yapabilmek. Alt yapý da iþini yapacak. Oyuncu yetiþtirip A takýma getirecek. Daha iyi olmasý için diyalog kurarýz" diye konuþtu.
    'AYDIN ÝÇÝN OLUMSUZ DÜÞÜNMÜYORUM'
    Aydýn Karabulut transferiyle ilgili konuþan Þenol Güneþ, "Aydýn Karabulut ile ilgili olumsuz düþünmüyorum ama oyuncularla ilgili ayrý ayrý sormayýn. Geldiðim ilk günde basýn toplantýsý olarak gelmedim. Tanýþma toplantýsý olarak geldim. Bilgilendirme için bilgi sahibi olmam gerekiyor. Ön araþtýrmamýz oldu ama paylaþamam" dedi.
    BÖLÜKBAÞI: GÜNEÞ’ÝN BURSASPOR’A ÇOK KATKI SAÐLAYACAÐINA ÝNANIYORUM
    Bursaspor Kulübü Baþkaný Recep Bölükbaþý yaptýðý açýklamada þunlarý söyledi:
    "Çiçeði burnunda bir baþkaným. Arkadaþlarýmla birlikte çalýþma ortamýnda neler yapabileceðimizi düþündük. Fazla vaktimiz de yoktu. Bursaspor’un geleceði için ne olabilir diye düþündüðümüzde Türkiye’de çok baþarýlý milli takým dönemi geçirmiþ, Trabzonspor gibi güzide kulübümüzde þampiyonluklar yaþamýþ, Trabzonsporumuzda futbol oynayarak milli takýmlarda göðsümüzü kabartmýþ, yurtdýþýnda bir çok takým çalýþtýran çok sevgili hocam Þenol Güneþ’e huzurlarýnýzda hoþ geldiniz diyorum. Bursasporumuz çok büyük bir camia. Geçen yýl biraz sýkýntýlar yaþadýk ama inþallah bundan sonra hedeflerimizi hep yüksek tutarak Süper Lig’de Bursamýza o güzel heyecanlarýmýzý yaþatmayý diliyoruz. Hocamýzla sözleþme imzalýyoruz. Kedisine çok teþekkür ediyorum. 1 haftadýr görüþüyoruz. Bizi kýrmadý ve bence yönetim olarak güzel bir þey yaptýk. Daha önceden de biz Þenol hocamýzla çalýþmak istedik. Rahmetli baþkanýmýz varken, Olmadý. Bugüne kýsmetmiþ. Ýnþallah bugün burada bizimle beraber baþlayacak ve yeni sezona bizleri hazýrlayacak. Bursasporumuza gerçekten çok katkýlar saðlayacaðýna inanýyorum. Baþarýlý olabilmemiz için lütfen sabýrlý olalým. Tribünlerin Bursaspor’u çok iyi desteklemesi lazým. Böyle olursa gerçekten özlediðimiz fakat yabancý olmadýðýmýz dereceleri alýrýz. O heyecaný yaþarýz."
    'O DEFTER KAPANDI'
    Baþkan Bölükbaþý, yetenekli futbolcu Batalla ile ilgili yöneltilen soruya þu yanýtý verdi:
    "Batalla bizim þampiyon kadromuzda çok iyi bir futbolcu. Onu biz almýþtýk. Rahmetli baþkanýmýz getirmiþti. Çok da baþarýlý oldu. Buradan koparýlmasý kendisinin de, yönetimin de bir takým þeyleri olmuþ olabilir. Burada oynarken futbolcunun sabretmesi lazým. Rakamlar çok yüksek. Batalla’yý orasý vermiyor. Müracaat etsek 5 milyon Euro civarý istiyorlar. Bizde en son 1 milyon 100 bin Euro alýyor. Þu anda 2 milyon alýyor. Bu parayý Bursaspor’un verme þansý yok. Ne olduðunu da bilmiyoruz. Ama Batalla bizim gönlümüzde, kalbimizde kalsýn. Daha bir çok futbolcu buraya gelecek. Biz bir camiayýz. Biz Bursasporuz. Bursaspor yöneticilerle, baþkanla, futbolcularla ölçülmemeli. Bursaspor çok büyük. O defter kapandý. Ýnþallah buraya gelecektir ve geldiðinde görüþürüz saygý ve sevgiyi gösteririz. Futbolcu olarak gelme þansý yok."
    GÜZELDAÐ: HOCAM ÖNCE TARAFTARI SORDU
    Bursaspor Kulübü yönetim kurulu üyesi Recep Güzeldað yaptýðý açýklamada þöyle konuþtu:
    "Biz çok kýsa bir zaman içerisinde yönetim kurulu oluþturduk. 1 günde. 2 gün sonra da hocamýzý bulduk. Hayal ettiðimden daha çabuk oldu. Hocamýza bu teklifi götürürken hocam önce taraftarlarý sordu. Ben uzun yýllar taraftar içinde oturdum, maçlarda yine onlarýn içinde oturacaðým. Þampiyonluk senesinde o birlik ve beraberliði yakalamýþken þampiyon olundu. Çok arzu etmiþtim o maçta olmayý ama rahatsýzlýðým nedeniyle gelememiþtim. Ýnþallah baþta baþkanýmýz, yönetim kurulumuz, hocamýz ve taraftarlarýmýz parmaklarýn sýkýþýp tek yumruk olduðu þekilde bu yýl yakalarsak yine þampiyon oluruz. Burada gerçekten Bursaspor taraftarlarý var ve Bursalýlar var. Bunlardan bir tanesi de benim. Zaman zaman doðuya gittiðimde bana sorduklarý soru, nerelisin, ‘Bursalýyým’ diyorum. O memleketlerde Bursaspor bayraðý sallanýyor. Neden bu kýrgýnlýk, neden bu bölünme. Bu seçimde Bursa’da bir ilk olduðunu ve çok iyi bir seçim sonrasý iyi bir oyla bize teveccüh göterenlere layýk olmak için var gücümüzle çalýþacaðýz. Biz zeytin dalý uzattýktan sonra anlamýný bilen arkadaþlarýmýza kucak açtýk. Sonra da Þenol hocamýzý çaðýrdýk. O da bizi taraftar sayesinde kabul etti. Kendi adýma söylüyorum þampiyon hep Bursaspordur."
    Konu Editor tarafýndan (29-05-2014 Saat 21:12 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Hayýrlý olsun..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

senol hocayý begeniyorum umarým basarýlý olur
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    Ýþte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Hayýrlý olsun...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri