ABD’nin en iyi üniversitelerinden dünyaca ünlü profesörler, artýk Turkcell Akademi’de...
Turkcell Akademi ve Coursera iþbirliði ile dünyanýn bilgisi Türkçe
• Turkcell Akademi; Stanford, UPENN, Brown, Columbia gibi ABD’nin saygýn üniversiteleri ve profesörleri tarafýndan hazýrlanan online eðitim platformu Coursera ile deðerli bir iþbirliði baþlattý.
• Ýngilizce bilmeyenlerin de dünyanýn bilgisine kolaylýkla ulaþmasýný hedefleyen iþbirliði kapsamýnda eðitim programlarý Türkçeleþtirilerek ücretsiz olarak eriþime sunuldu.
• Türkçe ve altyazýlý Coursera eðitimleri, ilk etapta 2 Haziran’da, “Michigan Üniversitesi- Model Düþünme” ve “Koç Üniversitesi- Çok Deðiþkenli Fonksiyonlarda Türev ve Entegral” eðitimleri ile baþlýyor. Eðitimleri tamamlayanlar, tüm dünyadan öðrencilerle ayný anda bu üniversitelerin sertifikasýný almaya hak kazanacaklar.
• Turkcell Akademi, Türkiye’de öðrenciler, profesyoneller ve kendini eðitmeye açýk herkes için dünyanýn en saygun üniversitelerinin eðitim içeriðine rahatlýkla ulaþmayý mümkün hale getiriyor.
Kýsa süre önce dijitalleþerek sahip olduðu bilgi birikimini ve dünyanýn önde gelen eðitim kuruluþlarýnýn içeriklerini milyonlarýn eriþimine açan Turkcell Akademi, dünyanýn en iyi üniversiteleri ve eðitimcileri tarafýndan sunulan 600’ün üzerinde dersle 190 ülkeden öðrenciye ulaþan online eðitim platformu Coursera içeriklerini Türkçe olarak sunuyor.
Coursera ile yapýlan iþbirliðiyle Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. adresine giren herkes ilk aþamada “Model Düþünme” ve “Çok Deðiþkenli Fonksiyonlarda Türev ve Entegral” eðitimlerine Türkçe altyazýlý ve ücretsiz olarak eriþecek. Türkçeleþtirilmesi hedeflenen eðitimler arasýnda psikolojiden oyun teorisine, mobil uygulama geliþtirmeden modern müziðe uzanan geniþ bir yelpaze mevcut. Yakýn dönemde, Turkcell Akademi’de açýlacak yeni eðitimler arasýnda UPENN Üniversitesi’nden “Oyunlaþtýrma” ve Rice Üniversitesi’nden “Python’da Ýnteraktif Programlamaya Giriþ” gibi baþlýklar olacak. Ýngilizce bilmeyenlerin de dünyanýn en seçkin üniversitelerinden en deðerli eðitmenlerin sunduðu farklý disiplinlerdeki eðitim içeriklerine ulaþmasýný saðlayan iþbirliði, üniversite ve bölüm seçiminde kararsýz öðrenciler; uzmanlýk alanýný farklýlaþtýrmak isteyen profesyoneller, herhangi bir alanda yetkinlik edinmek ya da yetkinliðini geliþtirmek isteyen herkes için önemli fýrsatlar sunuyor.
Sürekli zenginleþen içerik
Turkcell Akademi Direktörü Banu Ýþçi Sezen, “Turkcell Akademi’yi dijitalleþtirme kararýmýzýn ardýndan bu platformu sadece kendi bilgi birikimimizle sýnýrlamayarak, dünyanýn önde gelen eðitim kuruluþlarýyla iþbirlikleriyle, - sürekli zenginleþtirmek üzere yola çýktýk. Turkcell Akademi ile Türkiye’nin eðitim geliþimine katkýda bulunmak amacýyla çýktýðýmýz bu yolda, dünyayý eðitmeye gönül vermiþ global bir partneri daha aramýza katmýþ olmaktan dolayý mutlu ve gururluyuz. Dünyanýn en saygýn üniversiteleriyle 190 ülkeden yaklaþýk 7 milyon öðrenciyi eðiten Coursera ile olan iþbirliðimiz sayesinde dünyanýn bilgisi artýk Türkçe! Hedefimiz tüm dünyaya açýk olan bilgiyi Türkçeleþtirerek Türkiye’mize deðer katmak. Kendini geliþtirmek isteyen, farklý alanlardaki birçok eðitime ulaþmak isteyen gençlerimiz, profesyonellerimiz; dünyanýn saygýn eðitim kurumlarý ve en iyi profesörleri tarafýndan eðitilme fýrsatýna ulaþabilecek ve eðitimin sonunda da dünyanýn en saygýn üniversitelerinden sertifikalarýný alarak kariyerlerinde fark yaratabilecekler.
Coursera tüm Türkiye’ye açýk olacak
“Bu eðitimler, Turkcell’in üstün network altyapýsý sayesinde 7 gün 24 saat, her yerden ulaþýlabilir, ücretsiz ve herkese açýk. Bu güzel iþbirliðinden doðan ilk eðitim olan “Model Düþünme”ye Michigan Üniversitesi profesörü Scott E. Page’in anlatýmý ile Türkçe alt yazýlý olarak dileyen herkes, hemen katýlabilir ve öðrenmeye baþlayabilir. Coursera ile iþbirliðinin yaný sýra dünyada önde gelen dil öðrenme portaliyle iþbirliðimiz sayesinde tüm Turkcell’lilere Ýngilizceyi güvenilir bir kaynaktan ve çok etkili bir öðrenme metoduyla sunmaya devam ediyoruz. Kýsa süre önce üniversiteye hazýrlanan gençlerin ihtiyaçlarýný dinleyerek hazýrladýðýmýz ücretsiz YGS, LYS deneme sýnavý ve soru bankasýný platforma dahil ettik. Gençler, Turkcell Akademi’nin sunduðu platform üzerinden diledikleri gibi sýnava hazýrlanma imkanýna sahip olabiliyor.”
Coursera Kurucusu ve Baþkaný Daphne Koller, ise, “Mobil teknoloji artýk küresel ölçekte 6 milyar kiþinin günlük hayatýnýn bir parçasý ve yeni kitlelerin bilgiye eriþimini saðlayarak hayatlarý ve toplumlarý deðiþtirmenin en ideal kanallarýndan biri haline geliyor. Bizim eðitime dayalý gelecek vizyonumuzu paylaþan ve milyonlarca Türk kullanýcýya eriþmemizi saðlayacak olan Turkcell gibi bir þirketle çalýþmaktan heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Umarýz bu ortaklýk ve Koç Üniversitesi gibi kurumlarla içeriði yerelleþtirme çabamýz dünyanýn diðer bölgelerinde bilgiyi nasýl geniþ kitlelerle ulaþtýrabileceðimiz konusunda bir model olur dedi.”
Stanford’lu profesörlerden kaliteli eðitimi dünyaya yaymayý hedefleyen platform
Stanford Üniversitesi’nden iki profesör tarafýndan kurulan Coursera, tüm dünyaya üst düzeyde eðitim götürme misyonuyla hareket eden bir eðitim platformu. Dünyanýn önde gelen üniversiteleri ve eðitimcilerinin online eðitim içeriklerini ücretsiz olarak paylaþýma sunan Coursera, video derslerin yaný sýra interaktif içerikleri ve küresel öðrenciler aðý ile diðer online eðitim organlarýndan ayrýlýyor. Dünyada 190 ülkeden 7,4 milyon öðrenciye 600’ün üzerinde baþlýkta ders seçeneði sunan Coursera’nýn halihazýrda Türkiye’de 46 bin kayýtlý kullanýcýsý bulunuyor. Türkiye’de en popüler ders baþlýklarý arasýnda “Sosyal Psikoloji”, “Oyun Teorisi”, “Oyunlaþtýrma”, “Android Ýçin Mobil Uygulama Geliþtirme Programlarý”, “Ýrrasyonel Davranýþlara Giriþ”, “Mühendisliðe Baþlangýç”, “Yaratýcýlýk, Ýnovasyon Ve Deðiþim”, “Yaratýcý, Ciddi Ve Eðlenceli Android Uygulamalarý Teknikleri”, “Psikolojiye Giriþ” Ve “Programcýlýk Eðitimi: Temel Prensipler” yer alýyor.
Turkcell’lilere özel içerikler
Turkcell Akademi’de tüm eðitimler 35 milyon Turkcell’liye açýk ve ücretsiz. Turkcell’lilerin web sitesine üye giriþi yapmak için Turkcell’lilerin 2222’ye SIFRE yazýp göndermeleri ve gelen þifreyi kullanmalarý yeterli oluyor.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri