Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Kredi kartı aidatı aramalarına dikkat!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Kredi kartı aidatı aramalarına dikkat!

Bankalardan kredi kullanan binlerce müşterinin kafası son günlerde oldukça karışık. Zira bireysel kredi kullanırken ödedikleri dosya masrafı ve kredi kartı aidatlarını geri alabileceklerine dair telefonlar alıyorlar. Bunun en son örneği Cuma günü İstanbul Fatih’te yaşandı.

Bir ilköğretim okulunda öğretmen olarak çalışan B.G kendisini Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) çalışanı olarak tanıtan kişiler tarafından arandı. Geçtiğimiz ay çektiği tüketici kredisi için ödediği 1000 liralık dosya masrafının geri ödeneceği söylendi. Ancak bunun için 300 lira ödeme yapması gerektiği belirtildi. Durumdan şüphelenen genç öğretmen konuyu polise bildirdi. İstanbul emniyeti şikayet üzerine harekete geçti.

Bankacılık sırrı delik deşik!
    Milliyet’e konuşan Tüketiciler Derneği Başkanı Aydın Ağaoğlu, son dönemde bu tür şikayetlerin sayısının bir hayli arttığına dikkat çekerek, “İşin ilginç tarafı sözde danışmanlık hizmeti veren bu şirketler kurdukları özel çağrı merkezleriyle banka müşterilerini cep telefonlarından aramakta ve bankacılık sırrı kapsamındaki sözleşme bilgilerini paylaşmaktadır. Bankalar ve tüketiciler açısından bu durum ciddi bir bilgi güvenliği sorunu oluşturmaktadır” dedi.

Tüketiciler Derneği Başkanı Ağaoğlu, son dönemde yüzlerce banka müşterisinin ‘dosya masrafı ve kredi kartı aidatınızı geri alacağız’ denilerek arandığını doğruladı. Türkiye’de toplam 57 milyon kredi kartı olduğunu hatırlatan Ağaoğlu, “ Herkesin cebinde ortalama 3 kredi kartı var. Yılda 150 lira minimum kredi kartı aidatı ödüyoruz. Buna bir de bireysel krediler (taşıt, konut, ihtiyaç) eklendiğinde bir tüketicinin cebinden çıkan masraf ve komisyon ortalama 1500-2000 liraya ulaşıyor” dedi. Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre Mart 2014 itibarıyla Türkiye’de tüketici kredisi kullananların sayısı 14 milyon 683 bine ulaşmış durumda. Yani Türkiye’deki her 5 kişiden birisi banka kredisi ödüyor. Tüketicilerin bankalara olan tüketici kredisi borcu ise 234 milyar liraya ulaşmış durumda. Dolayısıyla fırsatçı şirketler açısından bu durum büyük bir fırsat sunuyor.

300 lira kaptırmanıza gerek yok
    Tüketiciler Derneği Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu şirketlerin kendilerini çoğu zaman kamu kurumu, hukuk bürosu ve danışmanlık şirketi olarak gösterdiğine işaret ederek, tüketicileri bu kişilere karşı dikkatli olmaya çağırdı. Ağaoğlu şunları söyledi: “Tüketiciler eğer gerçekten bankalara ödedikleri ücret, komisyon ve aidatları geri almak isterse tüketici derneklerinin internet sitelerindeki örnek dilekçeleri ücretsiz olarak indirsinler ve İlçelerdeki Tüketici Hakem Heyetlerine başvursunlar. Kimseye para kaptırmasınlar…”

Öte yandan Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Mehmet İmrek, bu konuda önümüzdeki hafta suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu’na da, ‘yanıltıcı reklam’ yüzünden şikayette bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bunlar benide aradılar ama ben pek fazla takmadım. Bu işlemlerin aynısını bende yaparım dedim kapattım.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

en iyisi cevap vermeden telefonu yüzlerine kapamak cevap verdiğin an sakız gibi yapışırlar sık sık ararlar çünkü onların işi bu kandırana kadar rahatsız ederler.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar aydınlatıcı güzel bir haber yalnız, benimde öğrenmek istediğim bir şey var, ben geçen sıfır yeni araba aldım ve 4 yıla bedelen ödenen faiz dışında bende reno servisi dosya parası olarak 600 lira aldı, peki ben bu 600 lirayı nasıl geri alabilirim, yardımcı olacak olan arkadaş varmı benim bu 600 lirayı geri alma şansım varmı teşekkürler.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı aliharbiye Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Arkadaşlar aydınlatıcı güzel bir haber yalnız, benimde öğrenmek istediğim bir şey var, ben geçen sıfır yeni araba aldım ve 4 yıla bedelen ödenen faiz dışında bende reno servisi dosya parası olarak 600 lira aldı, peki ben bu 600 lirayı nasıl geri alabilirim, yardımcı olacak olan arkadaş varmı benim bu 600 lirayı geri alma şansım varmı teşekkürler.
    arabanız hayırlı olsun ALLAH kazadan beladan korusun güle güle kullanmayı nasip etsin.

elinizdeki ödeme detayında 600 tl dosya masrafı diye yazıyor olacaktır..

bulundugunuz yerin kaymakamlık kurumun içerisinde tüketici heyeti var oraya gidiniz elinizde umarım 600 tl alınma sebebi olarak dosya masrafı, istihbarat ücreti veya buna benzer bir yazılı kagıt var ise verdiginiz parayı alabiliyorsunuz cebinizden ekstıra parada çıkmıyor. elinizde kagıt bile yok ise ilgili kurumua gidip ben burdan araç aldım ödeme dökümlerini detaylı şekilde istiyorum deyiniz kanunen vermek zorunda..

aynı şekilde bankalardan kredi çekip elinde detaylı kagıt olamayan veya kaybettmiş olan var ise bankaya gidip bireysel mh. detaylı kagıtı alabilirsiniz yalnız bazı bankalar 20 tl veya üstü para istiyorlar parayı verin makbuzuda alın onuda şikayet anında dosyaya ekleyin o parayıda geri alabiliyorsunuz ve korkmaytın banka mahkemeyi verir diye anayasa mahkemesinin kesin kararı var kuruluşlar dosya masrafı istihbarat ücreti gibi benzeri hizmet adı altında para alamazlar davaların çok büyük çogunlugu kazanabiliyoruz..

tüketci heyeti onları mahkemeye veriyor en geç 5 ay sonra ikamet ettiginiz evinize posta ile mehkeme sonucu geliyor sonra bilgilendirme amaçlı ve ilgili kurum sizin banka hesabınıza parayı yatırıyor sizin ilgili kuruma gidip ben mahkemeyi kazandım benim paramı verin demenize gerek yok onlar yatırıyorlar paranızı.

aynı bu şekilde kredi kartı bankadan çekilen kredi masraflarıda bu şeklide alınabiliyor 2.171 tlye kadar olanı tüketici heyetleri bundan yukarısını bulundugunuz yerin adliye binasındaki tüketici hakem kurulu ilgilenir..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bayramcığım açıklama yardımların için çok teşekkürler ediyorum. konumu takip edecem, inşallah 600 tlyi geri verirler. akıbetten sizi haberdar edecem, tekrar teşekkürler ediyorum. saygılarımla aliharbiye.
    LEBEN ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri