Turkcell Akademi’ye, Mükemmelliyet ve Ýnovasyon Ödülü
Turkcell Akademi, CorpU’dan beþinci kez ödülle döndü
Turkcell Akademi, Corporate University Xchange tarafýndan dünyadaki en baþarýlý þirket içi eðitim ve yetenek programlarýna verilen “CorpU Mükemmelliyet ve Ýnovasyon Ödülleri”nde bir kez daha ödüle layýk görüldü.
Dünya çapýnda en iyi kurumsal üniversitelerin katýldýðý yarýþmada Turkcell Akademi Yetenek Havuzu Geliþim Programý ile “Liderlik Geliþimi” kategorisinde birinciliði elde etti.
Türkiye’nin lider iletiþim ve teknoloji þirketi Turkcell, eðitim ve geliþim dünyasýnda çalýþanlarýna yatýrým yapma vizyonuyla hayata geçirdiði bilgi yönetimi ve geliþim merkezi Turkcell Akademi ile bir ödül daha kazandý.
Þirket içi eðitim ve yetenek programlarýnýn deðerlendirildiði “Corporate University Xchange Mükemmeliyet ve Ýnovasyon Ödülleri” (CorpU Mükemmeliyet Ödülleri), 1-3 Haziran 2014 tarihlerinde CorpU Global Leadership Congress 2014 kapsamýnda Georgetown Üniversitesi’nde gerçekleþtirilen törenle sahiplerini buldu. Turkcell Akademi, “Yetenek Havuzu Geliþim Programý” (TEMBA-Turkcell Executive MBA) ile “Liderlik Geliþimi” kategorisinde dünya devlerini geride býrakarak birincilik ödülünün sahibi oldu.
Geleceðin liderlerini geliþtiren program
Turkcell Akademi’nin, üstün performans grubundaki çalýþanlarýna yönelik gerçekleþtirdiði TEMBA, 2013 yýlýnda Koç Üniversitesi Ýþletme Fakültesi Executive Education iþbirliðiyle hayata geçirildi. Turkcell Grup üst yönetiminin sponsorluðunda yapýlan ve gerçek iþ projeleri ile desteklenen TEMBA’da danýþmanlar ve akademisyenlerden oluþan bir kadro ile stratejiden finansa, kiþisel geliþimden pazarlamaya uzanan bir yelpazede eðitimler veriliyor. Ödevler, projeler gibi farklý eðitim metotlarýný içeren TEMBA sayesinde Turkcell’i baþarýya taþýyan liderlerin geliþimi ve iþ çýktýklarýna kattýklarý deðer etkin bir þekilde yönetiliyor.
“Baþarýmýzýn sürekliliði, kazandýðýmýz ödüllerle teyit ediliyor”
Turkcell Akademi Bölüm Yöneticisi Banu Ýþçi Sezen, “Turkcell Akademi’nin baþarýsý ve bu baþarýnýn sürekliliði her sene CorpU gibi saygýn bir kurum tarafýndan layýk görüldüðümüz ödüllerle bir kez daha teyit ediliyor. Ýnsana yatýrým yapma felsefemizin sonuçlarý baþarýlý iþ sonuçlarýmýza da yansýyor. Ayrýca uluslararasý alandaki bu ödülleri kazanarak Türkiye’yi temsil ediyor olmanýn sorumluluðunu da mutlulukla taþýyoruz. Gittikçe büyüyen ve artýk tüm Türkiye’nin hizmetinde olan Turkcell Akademi’nin önümüzdeki dönemde daha da büyük baþarýlara imza atacaðýna inanýyoruz” diye konuþtu.
Beþinci ödül…
Corpu’dan bu yýl beþinci kez ödülle dönen Turkcell Akademi’nin daha önce ödüle layýk görüldüðü kategoriler arasýnda öðrenim teknolojileri, lansman, liderlik ve þirket stratejilerine katký yer alýyor. Son olarak geçen yýl “Liderlik” ve “Þirket Stratejilerine Katký” kategorilerinde iki ayrý programla öðrenmede mükemmellik ödülünün sahibi olmuþ: ödül kapsamýndaki liderlik programý “dünya çapýnda en iyi uygulama” olarak belirlenmiþti.
CorpU Mükemmeliyet ve Yaratýcýlýk Ödülleri, þirketlerin þirket içi eðitim ve yetenek programlarýný deðerlendiren köklü ve tarafsýz bir organizasyon. Johnson & Johnson, Hitachi Data Systems, Shell Oil, UPS, Symantec gibi prestijli firmalarýn yetkililerinden oluþan baðýmsýz jüri kurulu, þirketlerin ve kamu kuruluþlarýnýn çalýþan performansýný arttýrmak için uygulamaya koyduklarý eðitim programlarýný araþtýrarak en iyileri ödüllendiriyorlar.
Corporate University Xchange Hakkýnda
Corporate University Xchange, eðitim ve yetenek konularýnda üst düzey yöneticilik yapan azalardan oluþuyor. 1997’de kurulan oluþumun üyeleri bu konuda yapýlan en son araþtýrmalara ulaþmak ve üyeler arasý eþdeðer bir iletiþim aðýna girebilmek için bir aidat ödüyorlar. Kuruluþ, sorunlara çözüm bulmada en önemli þeyin benzer tecrübelerden geçmiþ üst düzey yöneticilerin kendi aralarýnda yarattýðý beyin fýrtýnasý olduðu inancýyla çalýþmalarýný sürdürüyor. ( Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. )

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri