Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/2 İlkİlk 12
18 sonuçtan 11 ile 18 arası

Konu: Başıma kötü bir şey gelirmi?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kanuni olarak bir şey çıkmaz. Arabayı görerek alıyor vede resmi olarak alım satımı yapılıyor. Bu şekilde kazlı çok araç alınıp satılıyor.
    PHİLİPS 40PFL6606K--NEXT MACHİNA 3D GRİ KASA

UYDULAR: 46e-42e-39e-23e-19e-16e-13e-9e-7e-4.8e---1.0w-30w

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı aliharbiye Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Merhaba saygı değer arkadaşlar yaklaşık bir ay önce bende adıma kayıtlı olan bir ford connect 2008 model araç vardı. ben bu aracı satmak için nette ilan vermişitim, ve memleketimden olan birisine denk gelip aracı satın aldı, bakmaya geldiyinde denemeye çıktı ve aracı beyenip fiatıda biçtikten sonra bugün noterde işlemleri yapabilirmiyiz dedi. bende olur dedim, arabada hasar olarak benim bildiğim orta sağ kapı ile ön sağ çamurlukta hasar var diye biliyorum dedim. ve gerçektende öğle olduğunu biliyorum. neyse notere aynı gün gittik devir işlemlerini yaptık, hatta notere girmeden 5 dakika evvel araca kayıtlı olan hasar kaydı olup olmadığını cep telefonundan sorguladı. gelen mesaj bu araca ait hasar kaydı bulunamamaktadır denmişti. şimdi aradan 1 küsür ay geçtikten sonra bana telefon açıyor ve araba daha önce pert olmuş 20 bin tl değerinde hasar var diye söylüyor, şimdide arabayı geri iade etmek istiyor, bende geri almıyacam zira bende banka kredisiyle yeni bir araç aldım, ve ben ne arabayı geri almak nede adama parasını geri vermek istemiyorum zira geri verecek paramda yok ve yaptığı şeyde makul bir şey değil sen arabayı aldın güle güle kullan, 1 buçuk 2 ay sonra bu sorunlar nerden geldi nerden çıktı, adama avukata gidip şikayette bulunacağını söyledi. sonuç itibarı ile bana herhangi bir zarar gelirmi, ceza veya arabayı geri alma gibi bir durum söz konusu olurmu. sinirimden acaip titriyorum. ne yapacağımıda bilmiyorum.
    üzme hocam kendini bişey çıkmaz ordan okadar para verip araç alacan gidip saniyiye kaportacıya motorcuya göstermeyecen sonra bikaç ay binip araç pertmiş deyip aracı geri vermeye kalkışacan yok öyle yağma
    sana kaportacıya gitme diyen oldumu motorcuya gitmene gerek yok diyen oldumu baktırsaydın kardeşim araca öyle dandik mesaj sistemine güvenipte tonla para verilip araç alınırmı
    sen rahat ol kardeşim belkide araç onda pertlik oldu aracın pert tarihine kaza tarihine tutanaklara trafikten baktırıver varmı öyle bişey

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı aliharbiye Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Merhaba saygı değer arkadaşlar yaklaşık bir ay önce bende adıma kayıtlı olan bir ford connect 2008 model araç vardı. ben bu aracı satmak için nette ilan vermişitim, ve memleketimden olan birisine denk gelip aracı satın aldı, bakmaya geldiyinde denemeye çıktı ve aracı beyenip fiatıda biçtikten sonra bugün noterde işlemleri yapabilirmiyiz dedi. bende olur dedim, arabada hasar olarak benim bildiğim orta sağ kapı ile ön sağ çamurlukta hasar var diye biliyorum dedim. ve gerçektende öğle olduğunu biliyorum. neyse notere aynı gün gittik devir işlemlerini yaptık, hatta notere girmeden 5 dakika evvel araca kayıtlı olan hasar kaydı olup olmadığını cep telefonundan sorguladı. gelen mesaj bu araca ait hasar kaydı bulunamamaktadır denmişti. şimdi aradan 1 küsür ay geçtikten sonra bana telefon açıyor ve araba daha önce pert olmuş 20 bin tl değerinde hasar var diye söylüyor, şimdide arabayı geri iade etmek istiyor, bende geri almıyacam zira bende banka kredisiyle yeni bir araç aldım, ve ben ne arabayı geri almak nede adama parasını geri vermek istemiyorum zira geri verecek paramda yok ve yaptığı şeyde makul bir şey değil sen arabayı aldın güle güle kullan, 1 buçuk 2 ay sonra bu sorunlar nerden geldi nerden çıktı, adama avukata gidip şikayette bulunacağını söyledi. sonuç itibarı ile bana herhangi bir zarar gelirmi, ceza veya arabayı geri alma gibi bir durum söz konusu olurmu. sinirimden acaip titriyorum. ne yapacağımıda bilmiyorum.
    usta aracı satın alan şahıs kendini dolandırılmış hissetmiş veya aracı aldıgına pişman olmuş sizi korkutarak verdigi parayı almayı planlamış. şimdi yasal yönden olabilecekleri anlatayım..

1- avukata gider eger avukat para canlısı ise tamam sen haklısın der hemen dava açalım der 2000 tl yakın parası avukata gider ve dava açar dolandırılcılıktan enaz üçay sonra mahkemeye çıkarsınız elinizdeki tüm satış belge ve noter satış belgelerini mahkemeye sunarsınız 2 celsede siz haklı çıkarsınız..dava sonucu siz haklı çıkarsınız..

2- avukata gider vicdanlı avukuat ise kardeşim der sen bu davayı kazanamazsın der evine yoluna yollar..

3- hiç canı sıkma usta sizin anlatıgınız şekilde hukuki yoldan olabilecekleri anlattım herşeye ragmen yakınınızdaki bir avukatlık bürosu var ise yinede danışın içiniz rahat olsun dava bile açsa cumhuriyet başsavcılıgı belgeleri inceleyip kovuşturmaya bile gerek yok diyecektir..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum, ya adam mayamışmı ne nerdeyse 2 ay oldu alalı arabayı kimbilir belki oda allah göstermesin kaza yapıp arabayı iade etmek istiyor, arabayı ona zorla satmadımki, almadan öncede sorguladıydı, eeee şimdi ne oldu nerden çıktı abese iştigal durumu. yarın yanıma gelecekmiş zaten noter sözleşmesinde her şey yazılı alıcı satıcı satış sonrası birbirlerini rahatsız edemezler diye, bide böyle bir şey dünyada yok sen arabayı almışsın üstelik nerdeyse 2 aydır kullanıyorsun git eski sahibine geri ver olurmu ya. adam telefon açtığında sinirimden tir tir titredim valli. sayenizden rahat nefes alır oldun allah sizden razı olsun, yarın ola hayrola, olacak vaziyetlerden sizi haberdar edecem.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Umarım bu örneğin size yardımı dokunur...

Pert Aracı Alan

Öncelikle geçmiş olsun Oto pazarından 2010 model Hyundai araba aldım..aracın kilometresinin cok az olması bizi cezbetti..ve hemen triger e msj atıp şaseyi sorgulattım,cevap arabada hasar olmadığını söyledi,bunun üzerine içime sinerek arabayı aldım.1 HAFTA sonra aracı kızıma hediye etmek için satışını yaptım,plaka değişimini talep ettim.Daha sonra sigorta yaptırmaya gttiğim zaman araçda bi problem olduğunu ve sigortanın yapılamadığını söylediler şase numarasından tekrar sorgulama yapıldı araç "pert" görünüyordu,sigorta şirketinin ulaştığı bilgilere göre araç yanmış ! Şimdi ben de dava açmayı düşünüyorum ,aracın 17 000 Tl lik hasar kaydı vardı..Aldığım kişilere geri dönüşüm yaptım ama tam net cevap vermediler paRamın iadesi için ne yapmam gerekiyor ? Daha 1 hfta oldu alalı,ayıplı mal satmaktan nereye müracat edilebilir..

Uzman Cevabı

Öncelikle söyliyim arabayı iade etmeniz hukuksal olarak mümkün değil, yalnızca aracı satan kişi ile aranızda yaptığınız sözleşme(noterdeki değil) böyle bir madde içeriyorsa ki en güvenilir firmalarda bile yoktur, o zaman hak iddia edebilirsiniz. 2. si aracı alırken araştırmak sizin göreviniz, karşınızdaki size yalan söylemiş olabilir veya bilerek eksik söylemiş olabilir veya çok iyimser olarak bilmiyor olabilir, fakat bunun araştırmasını kendiniz yapmanız gerekirdi, çünkü noterde imzayı attığınızda aracın kusuru vs var mı gözlemlenmez, aracı ne olursa olsun kabul ettiğiniz varsayılır, 5664 ile ilgili de şunu söyliyim, mesaj attığınızda size gelen hasar raporunda bulunan şase numarasının son iki rakamının alacağınız araçla aynı olduğuna dikkat edin, bu çoğu zaman şundan kaynaklanır, aracın plakası daha önce değişmişse plakanın üzerine takılı olduğu eski aracın hasarını gösteriyor olabilir(her plaka değişikliğinde hasar kaydı eskisinde kalmaz ama bazen olabiliyor), o yüzden mesajda gelen şase numarasını bir kontrol edin, bu her zaman orada yazandan fazla hasar çıkacak diye bir sonuç çıkarmaz, belki 5664 te 25 bin tl lik hasar vardır ama gerçekte o araçta sadece 3-4 bin tl hasar da olabilir, araç alırken bana göre en güvenilir yol aracı iki kontrolden geçirmek, birincisi aracı güvenilir bir ustaya ve kaportacıya göstermek, 2. si ruhsat fotokopisi alıp sigortacıya aracı sordurmak, böylece aracın hem şuandaki kaporta ve motor durumunu öğrenirsiniz hem de geçmişinde kayıtlı bir kaza olup olmadığını kesin olarak öğrenirsiniz, ayrıca yetkili servise de araç gösterme taraftarı değilim, bugün çoğu yetkili servisin kendi bünyesinde 2. el departmanı var ve dışardan gelen ikinci el araçlara olumsuz not vermeyi görev bilmişler, araç fiyatları zaten yüksek bir de güvenilir firmadan alıcam diyerek yüksek olan piyasadan da 2000-3000tl fazla ödemeyin, ister galeriden ister sahibinden herkesten araç alınabilir, yeterki kontrollerinizi düzgün yapın

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum, ya adam mayamışmı ne nerdeyse 2 ay oldu alalı arabayı kimbilir belki oda allah göstermesin kaza yapıp arabayı iade etmek istiyor, arabayı ona zorla satmadımki, almadan öncede sorguladıydı, eeee şimdi ne oldu nerden çıktı abese iştigal durumu. yarın yanıma gelecekmiş zaten noter sözleşmesinde her şey yazılı alıcı satıcı satış sonrası birbirlerini rahatsız edemezler diye, bide böyle bir şey dünyada yok sen arabayı almışsın üstelik nerdeyse 2 aydır kullanıyorsun git eski sahibine geri ver olurmu ya. adam telefon açtığında sinirimden tir tir titredim valli. sayenizden rahat nefes alır oldun allah sizden razı olsun, yarın ola hayrola, olacak vaziyetlerden sizi haberdar edecem.
    Adam gelirse bile size sataşacak olursa yanınızda mutlaka şahitlik yapacak birileri olsun polise falan verirsiniz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bundan hiç bir şey cıkmaz.

sonuç aracı alırken tüm sorumluluk ona ait. onun araştırıp alması gerekiyor. yalancı şahittende korkma ellerınde resmi evrak olmadıktan sonra ağızdan çıkanın hükmü yok...

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ya hocam tuketıcı hakkı bıle mal elıne gectıkten sonra 7 gun ıcınde ıade oluyor begenmezsen

adam bır ay kullanacak gerı vermeye calısıcak kendı yapmadıgı ne malum

sahsen ben arabamı alırken galerıden begendım bır kac ustayı gosterdım emın olamadıgım 2 gun araba bende kaldı baska ustaları da gösterdım bu gun zarfında ıcıme sındı aldım

hıc kafanı yorma bırsey cıkmaz hocam

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri