Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 2/2 ÝlkÝlk 12
18 sonuçtan 11 ile 18 arasý

Konu: Baþýma kötü bir þey gelirmi?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

kanuni olarak bir þey çýkmaz. Arabayý görerek alýyor vede resmi olarak alým satýmý yapýlýyor. Bu þekilde kazlý çok araç alýnýp satýlýyor.
    PHÝLÝPS 40PFL6606K--NEXT MACHÝNA 3D GRÝ KASA

UYDULAR: 46e-42e-39e-23e-19e-16e-13e-9e-7e-4.8e---1.0w-30w

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý aliharbiye Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Merhaba saygý deðer arkadaþlar yaklaþýk bir ay önce bende adýma kayýtlý olan bir ford connect 2008 model araç vardý. ben bu aracý satmak için nette ilan vermiþitim, ve memleketimden olan birisine denk gelip aracý satýn aldý, bakmaya geldiyinde denemeye çýktý ve aracý beyenip fiatýda biçtikten sonra bugün noterde iþlemleri yapabilirmiyiz dedi. bende olur dedim, arabada hasar olarak benim bildiðim orta sað kapý ile ön sað çamurlukta hasar var diye biliyorum dedim. ve gerçektende öðle olduðunu biliyorum. neyse notere ayný gün gittik devir iþlemlerini yaptýk, hatta notere girmeden 5 dakika evvel araca kayýtlý olan hasar kaydý olup olmadýðýný cep telefonundan sorguladý. gelen mesaj bu araca ait hasar kaydý bulunamamaktadýr denmiþti. þimdi aradan 1 küsür ay geçtikten sonra bana telefon açýyor ve araba daha önce pert olmuþ 20 bin tl deðerinde hasar var diye söylüyor, þimdide arabayý geri iade etmek istiyor, bende geri almýyacam zira bende banka kredisiyle yeni bir araç aldým, ve ben ne arabayý geri almak nede adama parasýný geri vermek istemiyorum zira geri verecek paramda yok ve yaptýðý þeyde makul bir þey deðil sen arabayý aldýn güle güle kullan, 1 buçuk 2 ay sonra bu sorunlar nerden geldi nerden çýktý, adama avukata gidip þikayette bulunacaðýný söyledi. sonuç itibarý ile bana herhangi bir zarar gelirmi, ceza veya arabayý geri alma gibi bir durum söz konusu olurmu. sinirimden acaip titriyorum. ne yapacaðýmýda bilmiyorum.
    üzme hocam kendini biþey çýkmaz ordan okadar para verip araç alacan gidip saniyiye kaportacýya motorcuya göstermeyecen sonra bikaç ay binip araç pertmiþ deyip aracý geri vermeye kalkýþacan yok öyle yaðma
    sana kaportacýya gitme diyen oldumu motorcuya gitmene gerek yok diyen oldumu baktýrsaydýn kardeþim araca öyle dandik mesaj sistemine güvenipte tonla para verilip araç alýnýrmý
    sen rahat ol kardeþim belkide araç onda pertlik oldu aracýn pert tarihine kaza tarihine tutanaklara trafikten baktýrýver varmý öyle biþey

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý aliharbiye Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Merhaba saygý deðer arkadaþlar yaklaþýk bir ay önce bende adýma kayýtlý olan bir ford connect 2008 model araç vardý. ben bu aracý satmak için nette ilan vermiþitim, ve memleketimden olan birisine denk gelip aracý satýn aldý, bakmaya geldiyinde denemeye çýktý ve aracý beyenip fiatýda biçtikten sonra bugün noterde iþlemleri yapabilirmiyiz dedi. bende olur dedim, arabada hasar olarak benim bildiðim orta sað kapý ile ön sað çamurlukta hasar var diye biliyorum dedim. ve gerçektende öðle olduðunu biliyorum. neyse notere ayný gün gittik devir iþlemlerini yaptýk, hatta notere girmeden 5 dakika evvel araca kayýtlý olan hasar kaydý olup olmadýðýný cep telefonundan sorguladý. gelen mesaj bu araca ait hasar kaydý bulunamamaktadýr denmiþti. þimdi aradan 1 küsür ay geçtikten sonra bana telefon açýyor ve araba daha önce pert olmuþ 20 bin tl deðerinde hasar var diye söylüyor, þimdide arabayý geri iade etmek istiyor, bende geri almýyacam zira bende banka kredisiyle yeni bir araç aldým, ve ben ne arabayý geri almak nede adama parasýný geri vermek istemiyorum zira geri verecek paramda yok ve yaptýðý þeyde makul bir þey deðil sen arabayý aldýn güle güle kullan, 1 buçuk 2 ay sonra bu sorunlar nerden geldi nerden çýktý, adama avukata gidip þikayette bulunacaðýný söyledi. sonuç itibarý ile bana herhangi bir zarar gelirmi, ceza veya arabayý geri alma gibi bir durum söz konusu olurmu. sinirimden acaip titriyorum. ne yapacaðýmýda bilmiyorum.
    usta aracý satýn alan þahýs kendini dolandýrýlmýþ hissetmiþ veya aracý aldýgýna piþman olmuþ sizi korkutarak verdigi parayý almayý planlamýþ. þimdi yasal yönden olabilecekleri anlatayým..

1- avukata gider eger avukat para canlýsý ise tamam sen haklýsýn der hemen dava açalým der 2000 tl yakýn parasý avukata gider ve dava açar dolandýrýlcýlýktan enaz üçay sonra mahkemeye çýkarsýnýz elinizdeki tüm satýþ belge ve noter satýþ belgelerini mahkemeye sunarsýnýz 2 celsede siz haklý çýkarsýnýz..dava sonucu siz haklý çýkarsýnýz..

2- avukata gider vicdanlý avukuat ise kardeþim der sen bu davayý kazanamazsýn der evine yoluna yollar..

3- hiç caný sýkma usta sizin anlatýgýnýz þekilde hukuki yoldan olabilecekleri anlattým herþeye ragmen yakýnýnýzdaki bir avukatlýk bürosu var ise yinede danýþýn içiniz rahat olsun dava bile açsa cumhuriyet baþsavcýlýgý belgeleri inceleyip kovuþturmaya bile gerek yok diyecektir..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Arkadaþlar hepinize ayrý ayrý çok teþekkür ediyorum, ya adam mayamýþmý ne nerdeyse 2 ay oldu alalý arabayý kimbilir belki oda allah göstermesin kaza yapýp arabayý iade etmek istiyor, arabayý ona zorla satmadýmki, almadan öncede sorguladýydý, eeee þimdi ne oldu nerden çýktý abese iþtigal durumu. yarýn yanýma gelecekmiþ zaten noter sözleþmesinde her þey yazýlý alýcý satýcý satýþ sonrasý birbirlerini rahatsýz edemezler diye, bide böyle bir þey dünyada yok sen arabayý almýþsýn üstelik nerdeyse 2 aydýr kullanýyorsun git eski sahibine geri ver olurmu ya. adam telefon açtýðýnda sinirimden tir tir titredim valli. sayenizden rahat nefes alýr oldun allah sizden razý olsun, yarýn ola hayrola, olacak vaziyetlerden sizi haberdar edecem.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Umarým bu örneðin size yardýmý dokunur...

Pert Aracý Alan

Öncelikle geçmiþ olsun Oto pazarýndan 2010 model Hyundai araba aldým..aracýn kilometresinin cok az olmasý bizi cezbetti..ve hemen triger e msj atýp þaseyi sorgulattým,cevap arabada hasar olmadýðýný söyledi,bunun üzerine içime sinerek arabayý aldým.1 HAFTA sonra aracý kýzýma hediye etmek için satýþýný yaptým,plaka deðiþimini talep ettim.Daha sonra sigorta yaptýrmaya gttiðim zaman araçda bi problem olduðunu ve sigortanýn yapýlamadýðýný söylediler þase numarasýndan tekrar sorgulama yapýldý araç "pert" görünüyordu,sigorta þirketinin ulaþtýðý bilgilere göre araç yanmýþ ! Þimdi ben de dava açmayý düþünüyorum ,aracýn 17 000 Tl lik hasar kaydý vardý..Aldýðým kiþilere geri dönüþüm yaptým ama tam net cevap vermediler paRamýn iadesi için ne yapmam gerekiyor ? Daha 1 hfta oldu alalý,ayýplý mal satmaktan nereye müracat edilebilir..

Uzman Cevabý

Öncelikle söyliyim arabayý iade etmeniz hukuksal olarak mümkün deðil, yalnýzca aracý satan kiþi ile aranýzda yaptýðýnýz sözleþme(noterdeki deðil) böyle bir madde içeriyorsa ki en güvenilir firmalarda bile yoktur, o zaman hak iddia edebilirsiniz. 2. si aracý alýrken araþtýrmak sizin göreviniz, karþýnýzdaki size yalan söylemiþ olabilir veya bilerek eksik söylemiþ olabilir veya çok iyimser olarak bilmiyor olabilir, fakat bunun araþtýrmasýný kendiniz yapmanýz gerekirdi, çünkü noterde imzayý attýðýnýzda aracýn kusuru vs var mý gözlemlenmez, aracý ne olursa olsun kabul ettiðiniz varsayýlýr, 5664 ile ilgili de þunu söyliyim, mesaj attýðýnýzda size gelen hasar raporunda bulunan þase numarasýnýn son iki rakamýnýn alacaðýnýz araçla ayný olduðuna dikkat edin, bu çoðu zaman þundan kaynaklanýr, aracýn plakasý daha önce deðiþmiþse plakanýn üzerine takýlý olduðu eski aracýn hasarýný gösteriyor olabilir(her plaka deðiþikliðinde hasar kaydý eskisinde kalmaz ama bazen olabiliyor), o yüzden mesajda gelen þase numarasýný bir kontrol edin, bu her zaman orada yazandan fazla hasar çýkacak diye bir sonuç çýkarmaz, belki 5664 te 25 bin tl lik hasar vardýr ama gerçekte o araçta sadece 3-4 bin tl hasar da olabilir, araç alýrken bana göre en güvenilir yol aracý iki kontrolden geçirmek, birincisi aracý güvenilir bir ustaya ve kaportacýya göstermek, 2. si ruhsat fotokopisi alýp sigortacýya aracý sordurmak, böylece aracýn hem þuandaki kaporta ve motor durumunu öðrenirsiniz hem de geçmiþinde kayýtlý bir kaza olup olmadýðýný kesin olarak öðrenirsiniz, ayrýca yetkili servise de araç gösterme taraftarý deðilim, bugün çoðu yetkili servisin kendi bünyesinde 2. el departmaný var ve dýþardan gelen ikinci el araçlara olumsuz not vermeyi görev bilmiþler, araç fiyatlarý zaten yüksek bir de güvenilir firmadan alýcam diyerek yüksek olan piyasadan da 2000-3000tl fazla ödemeyin, ister galeriden ister sahibinden herkesten araç alýnabilir, yeterki kontrollerinizi düzgün yapýn

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Arkadaþlar hepinize ayrý ayrý çok teþekkür ediyorum, ya adam mayamýþmý ne nerdeyse 2 ay oldu alalý arabayý kimbilir belki oda allah göstermesin kaza yapýp arabayý iade etmek istiyor, arabayý ona zorla satmadýmki, almadan öncede sorguladýydý, eeee þimdi ne oldu nerden çýktý abese iþtigal durumu. yarýn yanýma gelecekmiþ zaten noter sözleþmesinde her þey yazýlý alýcý satýcý satýþ sonrasý birbirlerini rahatsýz edemezler diye, bide böyle bir þey dünyada yok sen arabayý almýþsýn üstelik nerdeyse 2 aydýr kullanýyorsun git eski sahibine geri ver olurmu ya. adam telefon açtýðýnda sinirimden tir tir titredim valli. sayenizden rahat nefes alýr oldun allah sizden razý olsun, yarýn ola hayrola, olacak vaziyetlerden sizi haberdar edecem.
    Adam gelirse bile size sataþacak olursa yanýnýzda mutlaka þahitlik yapacak birileri olsun polise falan verirsiniz

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bundan hiç bir þey cýkmaz.

sonuç aracý alýrken tüm sorumluluk ona ait. onun araþtýrýp almasý gerekiyor. yalancý þahittende korkma ellerýnde resmi evrak olmadýktan sonra aðýzdan çýkanýn hükmü yok...

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TÝVÝBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDÝASTAR MÝNÝ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELÝTEBOOK 8540p Notebook (Ý7) - - Xiaomi MÝ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taþý Delen Suyun Gücü Deðil Damlalarýn Sürekliliðidir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ya hocam tuketýcý hakký býle mal elýne gectýkten sonra 7 gun ýcýnde ýade oluyor begenmezsen

adam býr ay kullanacak gerý vermeye calýsýcak kendý yapmadýgý ne malum

sahsen ben arabamý alýrken galerýden begendým býr kac ustayý gosterdým emýn olamadýgým 2 gun araba bende kaldý baska ustalarý da gösterdým bu gun zarfýnda ýcýme sýndý aldým

hýc kafaný yorma býrsey cýkmaz hocam

Sayfa 2/2 ÝlkÝlk 12

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri