Merhaba sevgili forum dostları! Burada sizlere sunduğum olay bir övgü ya da karalama değildir;yaşanmış ve sürmekte olan bir olgudur.Lütfen sizler de böyle değerlendirin!...
Aralık 2013 te Teknosa mağazasından "Dizi ve Belgesel" kanalları kapsayan iki yıl süreli D-Smart Modül aldım.Aslında pek te şikayetim yoktu.Zaman zaman cihazı restart ettiğimde modül ayarını yeniden yapmam gerekiyordu.Çünkü cihaz her restart tan sonra modülü tanımıyordu...
Dünya Futbol karşılaşmaları başlayınca Müşteri Hizmetlerinden arayarak "Daha sorunsuz yayın izleyebilmem için elimde C+Modülün ücretsiz değiştirileceğini ve en yakın D-Smart Bayiine gitmem gerektiğini" bildirdiler.Böyle bir öneriye ben de balıklama atladım.Yönlendirdikleri D-Smart Bayiine vardığımda "bu isteğimin saçmalık olduğunu söylediler ve hiç bir işlem yapmadan beni eliboş gönderdiler.40Km.lik yolu boşuna tepmiş oldum.
Dönüşümde olup-biteni müşteri hizmetlerine aktardım.Onlarda yeniden isim açıp,kaydederek D-Smart Bayiine gönderdiler.Her hangi bir sorun yaşadığımda da Bayiiden telefon açmamı ilettiler.İkinci değişim girişiminde Bayii yine güçlük çıkardı.Ben Merkez müşteri hizmetlerini arayacağım deyince,bu kez kendisi telefon açtı.Konuşuldu,tartışıldı ve sonuçta benim modül değiştirilip aktive edildi.Hiç bir ücrette alınmadı.Ben de bir sevinç görmeyin:İlk kez bir kurum kendiliğinden müşteri çıkarlarını gözetiyordu.Alışılmış bir durum değildi.Gel de sevinme!..
Eve geldim,modülü takıp cihaza tanıttım:on dakika sonra ekranda kocaman bir yazı:"C+Modül.Yazılım Sürümü Kontrol Ediliyor Lütfen Bekleyin!" Ardından ikinci bir uyarı:"Yeni Sürümlü Yazılım Algılanmadı!" Bu uyarılar 23 saniye aralıkla durmadan ekranın orta yerini işgal ediyor ve tv izlenemiyordu.Müşteri Hizmetlerini-teknik servisi altı kez aradım.Altı ayrı yöntem ve çözüm önerisi aldım.Ama hiç biri derdime derman olmadı.Tekrar Bayiinin yolunu tuttum:Bana "15 Temmuzu" beklememi söyledi.Ozaman yeni çıkacak yazılım ve frekans listesiyle sorunun aşılacağını söyledi.Modülü çıkarıp bir kenara koydum.Beklemedeyim..
Bu açıklamayı neden yaptım? Biliyorum ki,bana yapılan öneri modüllü üyelerin hepsine yapılmıştır.Değişim konusunda lütfen acele etmesinler.Sistemin oturmasını beklesinler,benim gibi mağdur olmasınlar.Sevgiler,saygılar...![]()
Yer imleri