Turkcell’li Milliler Havuzdan Rekorlarla Çýktý Havuzda ‘Baltimore Bereketi’
Turkcell’in desteklediði yüzme projesi kapsamýnda dünyaca ünlü yüzücü Michael Phelps’in antrenörü Bob Bowman tarafýndan Baltimore’da çalýþtýrýlan 5 milli yüzücümüz 6 Türkiye rekoru ve 10 altýn madalya ile Turkcell Türkiye Yüzme Þampiyonasý’na damga vurdu, 2016 Olimpiyatlarý öncesi Türk yüzmesine umut oldu
Türk sporunun en büyük destekçilerinden Turkcell’in, Gençlik ve Spor Bakanlýðý himayesinde, Türkiye Yüzme Federasyonu iþbirliði ile Türk yüzmesinin geliþtirilmesine yönelik geçtiðimiz yýl hayata geçirilen projenin ilk sýnavýndan rekorlar çýktý. Turkcell Türkiye Yüzme Þampiyonasý’na kapsamýnda dünyaca ünlü yüzücü Michael Phelps’in antrenörü Bob Bowman ile ABD’nin Baltimore þehrinde 6 ay eðitim gören 5 milli sporcumuz Doða Çelik, Alpkan Örnek, Nezir Karap, Kaan Özcan ve Samet Alkan, 6 Türkiye rekoru ve 9 altýn madalyayla 2016 Olimpiyatlarý yolunda bireysel performanslarýnda önemli bir aþama kaydettiklerini gösterdiler.
Süreyya Ciliv, þampiyonlara madalyalarýný verdi
24 ilden 73 takýmýn katýldýðý ve 404 erkek- 191 bayan toplam 595 yüzücünün mücadele ettiði Turkcell Türkiye Yüzme Þampiyonasý birbirinden heyecanlý yarýþmalara sahne oldu. Yarýþmalar sonunda, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, dereceye giren yüzücülere madalyalarýný takdim etti.
Rekorlar ard arda geldi
Baltimore’da eðitim alan milli sporcularýmýzdan Nezir Karap, açýk yaþ kategorisinde 400, 800 ve 1500 metre serbest stilde, Samet Alkan, 15-16 yaþ kategorisinde 200 ve 400 metre bireysel karýþýkta, bir diðer milli sporcumuz Doða Çelik, açýk yaþta 200 metre serbestte Türkiye Rekoru kýrdýlar. Ayrýca, açýk yaþ kategorisinde 200 ve 400 metre bireysel karýþýkta Alpkan Örnek ve 15-16 yaþ kategorisinde 200 metre serbestte Samet Alkan altýn madalyaya ulaþtýlar.
Turkcell Akýllý Kadýnlar Kulübü emektar anneleri de unutmadý
Turkcell Akýllý Kadýnlar Kulübü tarafýndan 5 gün boyunca Gençler kategorisinde þampiyonada en yüksek FIN puanýný elde eden iki sporcu, annesiyle birlikte Almanya'nýn baþkenti Berlin’deki Avrupa Yüzme Þampiyonasý yarýþlarýný 20-22 Aðustos tarihlerinde yerinde izleme fýrsatý elde etti. Ayrýca Akýllý Kadýnlar Kulübü, yarýþlarý tribünde takip eden üç anneye de Samsung Tablet hediye etti.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri