Akademisi ve teknolojisiyle bilgiyi herkesin eriþimine açan Turkcell dijital eðitime damgasýný vurdu

Turkcell Dijital Akademi’de 1 milyon kiþi eðitim aldý, en çok ilgiyi Ýngilizce gördü

• Eðitim alanýnda çýðýr açan ve ülkemizde bir ilk olma özelliði taþýyan Turkcell Dijital Akademi, lansmanýnýn ardýndan ilk 6 ayda büyük ilgi gördü.
• 143 ülkeden 1 milyon 300 binden fazla ziyaretin gerçekleþtiði sitede, 100 farklý eðitmenden toplam 450 saati aþkýn eðitim içeriði bulunuyor.
• Ýçeriði sürekli geliþen Dijital Akademi KPSS eðitimi, YGS ve LYS soru bankalarý, deneme sýnavlarý, sýnav çözümleri, bölüm tanýtýmlarý, rehberlik eðitimleri ile 300.000’den fazla genci hayatlarýndaki bu önemli aþamaya hazýrladý.
• Dünyanýn önde gelen Ýngilizce eðitim platformlarý ile iþbirliðine giden Turkcell Dijital Akademi’nin en çok talep gören kategorilerinden biri de tamamen ücretsiz olan Ýngilizce eðitimler oldu. Geçtiðimiz aylarda devreye sokulan Ýngilizce modüller sayesinde tüm seviyelerde 140 binin üzerinde kiþi Ýngilizce eðitim aldý.

Türkiye’nin lider teknoloji ve iletiþim þirketi Turkcell’in 6 ay önce “bilgiyi milyonlarýn eriþimine açmak” amacýyla dijitalleþtirdiði kurumsal üniversitesi Turkcell Akademi, 7’den 70’e kendini geliþtirmek isteyen herkesin baþvurduðu önemli bir kaynak haline geldi. Profesyoneller, gençler ve bilgiye ulaþmak isteyenlerin eðitimlere zaman ve mekândan baðýmsýz olarak, her an her yerden kolaylýkla ulaþabildiði platformda içerik her geçen gün ziyaretçilerin ihtiyaçlarýna göre daha da zenginleþiyor. 6 ayda 143 ülkeden 1 milyon 300 binden fazla ziyaret sayýsýný aþan site, Ýngilizce, sýnavlara hazýrlýk, profesyonel geliþim gibi kategorilerde yüzbinleri eðitmeye devam ediyor.

Ýþçi Sezen: “Gerçek bir ihtiyacý en iyi þekilde karþýladýk”

Turkcell Genel Müdür Yardýmcýsý Banu Ýþçi Sezen, “Kýsa süre önce, bilgiyi milyonlara açma hedefiyle 2006’dan bu yana ortaya koyduðumuz bilgi birikimini diðer deyiþle Turkcell Akademi’yi dijitalleþtirdik. Gördüðümüz yoðun ilgi, gerçek bir ihtiyacý en iyi þekilde karþýladýðýmýzýn bir göstergesi. 6 aylýk bu süreçte insanlara “Nasýl bir eðitim hayal ediyorsunuz, hangi içeriklere ihtiyaç duyuyorsunuz?” sorularýný yönelterek, iþbirliklerimizi geniþletmeyi, içeriðimizi her geçen gün daha da zenginleþtirmeyi baþardýk. Sitemizi ziyaret edip aldýklarý eðitimlerle iþ bulduklarýný ileten gençlerimiz, mutluluðumuzu daha da artýrýyor. Bu müthiþ eðitim fýrsatýnýn kapýsý baþta 35 milyon Turkcell’li olmak üzere herkese açýk. Turkcell Dijital Akademi ile insanýmýz için deðer yaratmaya devam edeceðiz” dedi.

Akademi’yle Ýngilizce seferberliði baþladý

Tüm Turkcell abonelerinin ücretsiz biçimde eriþebildiði Turkcell Akademi’nin sitesinde en çok ilgi gören kategoriler Ýngilizce, Teknoloji, Kiþisel Geliþim ve üniversite sýnavlarý için Tercih Robotu oldu. En çok týklanan video içerikleri ise Ýngilizce Akýllý cihaz tanýtýmlarý, MS Office eðitimleri ve Android kurulumu oldu.
Dünyanýn en önemli Ýngilizce eðitim platformlarýndan biri olan Papagaei ile iþ birliðine giden Turkcell Akademi’de 100 binden fazla kiþi baþlangýç, 25 bini aþkýn kiþi orta, 15 binin üzerinde kiþi ise ileri seviyede dil eðitimlerini tamamladý.
Bir baþka iþbirliði de dünyanýn en iyi üniversiteleri ve eðitimcileri tarafýndan sunulan 600’ün üzerinde dersle 190 ülkeden öðrenciye ulaþan online eðitim platformu Coursera ile gerçekleþtirildi. Turkcell Akademi’den Türkçe verilen dersler sayesinde, dünyada 7.4 milyon öðrencisi bulunan Coursera’ya, Türkiye’den katýlýmlar 6 ayda % 25 oranýnda arttý.

Üniversiteye Akademi’yle hazýrlanýp hangi okula gideceklerini Tercih Robotu’na sordular

Turkcell üniversite sýnavlarýna girecek olan yaklaþýk 1,5 milyon öðrenciyi de unutmadý. Üniversiteye hazýrlanan gençlere saðlýklý bir içerik sunulmasý için 50 yýllýk deneyim ve birikime sahip Fen Bilimleri Kurumlarý ile iþbirliðine gidildi. YGS ve LYS için soru bankalarý, deneme sýnavlarý, sýnav çözümleri, bölüm tanýtýmlarý, rehberlik eðitimleri gibi modüller gençlerin hizmetine sunuldu. Sýnavlarýn sonucunda öðrenciler, hangi üniversite ve bölümleri tercih etmeleri gerektiðini puanlarýný girerek Tercih Robotu’na sordular.
2014’te KPSS’ye 5.7 milyon kiþinin girmesi beklenen KPPS sýnavý için de Turkcell Dijital Akademi’de deneme sýnavlarý ve içerikler oluþturuldu.
300 binin üzerinde aday, hayatlarýnda önemli bir yer teþkil eden bu sýnavlara Turkcell Akademi ile hazýrlandý.

Sunulan içerik 19 gün aralýksýz eðitime eþdeðer

Turkcell Akademi’nin sunduðu 450 saatin üzerinde video içeriði yaklaþýk 19 gün aralýksýz biçimde eðitim almaya eþdeðer. Eðitim videolarý en çok Ýstanbul, Ankara, Ýzmir, Bursa, Adana, Antalya, Kocaeli, Diyarbakýr, Kayseri ve Konya illerinde izlendi. Toplamda 14 bin saat video izlendi, 3 milyondan fazla kez sayfa görüntülenmesi gerçekleþti. 10 bin kiþinin Turkcell Akademi mobil uygulamasý üzerinden eðitimlere ulaþtýðý sitedeki eðitimlerin sayýsý da her geçen gün artmaya devam ediyor.

Üye olmak çok kolay

Turkcell Akademi’de eðitimler 35 milyon Turkcell’liye açýk ve ücretsiz. Turkcell’lilerin web sitesine ( Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ) üye giriþi yapmak gerekiyor. Bunun için Turkcell’lilerin 2222’ye SIFRE yazýp göndermeleri ve gelen þifreyi kullanmalarý yeterli oluyor.