Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: 7 çocuða sýfýr vergi

  1. #1
    Users Awaiting Email

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart 7 çocuða sýfýr vergi

    Kamuoyunda bir süredir tartýþýlan asgari geçim indiriminin getirilmesine iliþkin yasa tasarýsý önceki gün TBMM'ye sunuldu. Tasarýyla birlikte, medeni hal de Türk vergi sistemine girmiþ oldu. Tasarýyla, yýllardýr uygulanan vergi iadesi sistemi kaldýrýlýyor. Yerine asgari geçim indirimi getiriliyor. Buna göre, ücretlinin yýllýk brüt gelirinin yüzde 50'si asgari geçim indirimine tabi tutulacak ve bu kýsýmdan vergi alýnmayacak.

    RESMÝ NÝKAH ÞARTI

    Yine, ayný kiþinin eþi çalýþmýyorsa gelirinin yüzde 10'u daha vergi dýþý býrakýlacak. Ayný kiþinin, çocuklarý için de vergi indirimi yapýlacak. Bu kapsamda ilk iki çocuk için yüzde 7.5'lik, ikinin üzerindeki her çocuk için de yüzde 5'lik indirim yapýlacak. Asgari ücret brüt olarak 530 YTL düzeyinde. Tasarýda, vergi indiriminde baz alýnacak eþ ve çocuklar için de ayrýntýlý tanýmlar yapýldý. Tasarýda eþ için, 'Aralarýnda yasal evlilik baðý bulunan kiþileri ifade eder' denilerek, vergi indiriminde sadece resmi nikahýn baz alýnacaðý vurgulandý. Yine tasarýda, çocuk için de, 'Mükellef ile birlikte oturan veya mükellef tarafýndan bakýlan (nafaka verilen, evlat edinilenler ile ana babasýný kaybetmiþ torunlardan mükellefle birlikte oturanlar) 18 yaþýna gelmemiþ kiþiler' tanýmý yapýldý. Tasarýda, eðer çocuk eðitimini sürdürüyorsa vergiden yararlanma yaþý 25'e kadar çýkarýlýyor. Boþanmalarda ise, nafakaya baðlanan çocuklar baz alýnacak ve buna göre asgari geçim indirimi yapýlacak. Eðer bir ailede anne ve baba da çalýþýyorsa, çocuk indirimleri sadece bir kiþiye uygulanacak. Tasarýyla, asgari geçim indirimine üst sýnýr getiriliyor. Buna göre, ücret ne olursa olsun, indirim tutarlarý, asgari ücretin yýllýk brüt tutarýný aþamayacak. Tasarýyla, vergi iadesinin kaldýrýlmasýndan sonra vergi denetimlerinde doðacak boþluk için de yeni bir sistem getiriliyor. 'Özel Gider Bildirimi' olarak nitelendirilen bu denetim sistemi ile harcama ve gelir beyanlarý karþýlaþtýrýlacak. Buna göre Maliye Bakanlýðý, mükelleflerin harcamalarýný inceleyecek, ardýndan da devlete beyan ettiði gelirini karþýlaþtýrýlacak.




    --------------------------------------------------------------------------------



    7 çocuklu aile vergi ödemeyecek

    GelÝr Ýdaresi Baþkan Vekili Osman Arýoðlu, vergi iadesi sisteminin yerine getirilen asgari geçim indirimi ile 7 çocuklu bir ailenin asgari ücretinin vergi dýþý býrakýldýðýný söyledi. Arýoðlu, yaptýðý deðerlendirmede 'Net ücret alanlar sözleþmelerinde aksine baðlayýcý bir durum yoksa, asgari geçim indiriminin kendilerine yansýtýlmasýný isteyebilirler. Ýþverenlerin net ücrette asgari geçim indirimini yansýtmama haklarý yok' dedi. Arýoðlu, 'Vatandaþlar alýþveriþlerde fiþ alarak bu konuda bize destek olmalý. Dargelirli kesim kendisine el uzatan devlete el uzatmalý ve belge almalý' diye konuþtu.


    Bu nasil birseydir ben anlamadim dogrusu.Heralde yeni bir kapkacci ordusu kurulacak ya da hukumet capulcular ordusu kurup bunlaradan oy alacak.

  2. #2

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    ya bu ne perhiz bu ne lahan turşusu anlamadım gitti yıllarca aile planlaması yapın diye bas bas bağıran devletimiz şimdi tutmuş 7 çocuğu olandan vergi almıyacağım diyor zaten millet bi çocuğa zor bakıyor bu ağır şartlarda sanki çok çocuk yapmaya bi teşvik etme girişimi var gibi burada

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •