Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, dün akþamki Galatasaray derbisinde tribünlerden sahaya atýlan yabancý maddeler nedeniyle üzüntü duyduklarýný belirterek, gerekenin yapýlacaðýný ve yabancý maddeleri atanlarýn tespit edilerek emniyete bildirileceðini açýkladý.
Kulübün internet sitesinde yer alan açýklamada, bu tip hareketlerin tamamen ortadan kalkmasý için yönetim ve camia olarak gerekenin yapýlacaðý, yabancý maddeleri atan kiþilerin tespit edildikten sonra, stada giriþlerinin engellenmesi için isimlerinin emniyet yetkililerine bildirileceði belirtildi.
Galatasaray karþýsýnda taraftarýn 90 dakika boyunca verdiði destekle son derece önemli bir galibiyet elde edildiði kaydedilen açýklamada, sahaya atýlan yabancý maddelerin, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu ve taraftarlarýn büyük çoðunluðunun, yabancý madde ve küfür konusunda verdiði mücadeleyi gölgelediði ifade edildi.
Açýklamada, özetle þu ifadelere yer verildi: “Yabancý madde ve küfürlü tezahürat konusundaki çabalarýmýzý samimiyetle sürdürüyor ve hatta çoðu kez ülkemizdeki tüm stadyumlarýn medeni ve küfürsüz ortamlara dönüþmesi konusundaki çalýþmalarýmýzda yalnýz býrakýldýðýmýz duygusunu yaþýyoruz.
Dün akþam rakibimize karþý sahada bir kez daha üstünlük saðlamanýn hazzýný yaþarken, sayýlarý son derece az dahi olsa bazý kiþiler tarafýndan belirli bölümlerde sahaya atýlan cisimler bizi son derece üzmüþ ve yönetimimizin ve taraftarýmýzýn ezici çoðunluðunun çabalarýný gölgeleyen bir etki yaratmýþtýr.
Bundan sonraki maçlarda da büyük taraftarýmýz takýmýna olan desteðini coþkuyla sürdürürken birkaç kendini bilmez kiþinin yaptýðý bu yanlýþ hareketlerin de ortadan tamamen kalkmasý için yönetim ve camia olarak gereken ne ise onu yapacaðýz.”
"YABANCI MADDE ATANLAR TESPÝT EDÝLECEK"
Galatasaray maçýnda sahaya yabancý madde atanlarýn tespiti için gerekli çalýþmalarýn baþlatýldýðý ifade edilen açýklamada, bu kiþilerin stada alýnmamasý için emniyet güçlerine bildirileceði kaydedildi.
Erik Gerets'e de geçmiþ olsun dileðinde bulunulan açýklamada “Sahaya yabancý cisim atarak takýmýna ve camiasýna zarar veren kiþilerin tespiti için gerekli çalýþmalara derhal baþlanmýþtýr. Bu kiþiler belirlendikten sonra emniyet güçlerine bildirilecek ve bundan sonra stadýmýza giriþlerinin engellenmesi için gerekli baþvurular yapýlacaktýr. Galatasaray takýmýnýn teknik direktörü sayýn Erik Gerets'in maç esnasýnda yaþadýðý talihsiz olaydan dolayý duyduðumuz üzüntüyü de bildirmek istiyor ve kendisine geçmiþ olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kendini bilmez kiþilerin yaptýðý yakýþýksýz hareketlerin kamuoyunca tüm camiamýza mal edilmeyeceðini biliyor ve tüm sporseverleri bu konudaki çabalarýmýza destek vermeye ve küfürsüz, fair-play ruhu içerisinde bir stat atmosferi yaratmak konusunda gösterdiðimiz çabada güç birliði yapmaya davet ediyoruz” denildi.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri