REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Bu diyet tabak tabak yerken kilo verdiriyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Bu diyet tabak tabak yerken kilo verdiriyor

Koca bir butu avuçlayip bir siyirista bitiren Tas Devri insanlarinin aslinda bizden çok daha saglikli oldugunu biliyor musunuz?

Çünkü 10 bin yil öncesinden bugüne genlerimiz çok az degisirken, yiyeceklerin içerigi tamamen farklilasti ve bu da modern insani hasta etti! Iste bu ilkeyle olusturulan Tas Devri diyeti hem zayiflatiyor, hem de iyilestiriyor.

Dünyada uygulanan Tas Devri diyetinin Türk versiyonunu olusturan Prof. Dr. Ahmet Aydin, önerdigi diyet konusunda sorularimizi yanitladi:

Tas devri diyeti tamamen orijinal bir diyet mi, dünyada baska hiçbir yerde kullanilmiyor mu?

Bu diyet, düsük sekerli diyetlerin tipik örneklerinden bir tanesi. Atkins diyetine benziyor ama aynisi degil. Biz bu diyeti Türk yemeklerine, beslenme aliskanliklarina ve beslenme düzenine adapte ettik. Bu diyetin yaraticisi Amerika'da Prof. Loren Cordain isimli bir bilim adami. Ben sadece onun ekolünü, düsük sekerli diyet formülleriyle birlestirerek, diyeti Türklestirdim.

Bu diyetin avantaji ne?

Bu aslinda bir beslenme düzenidir, etkisini birkaç haftada gösterir. Kilonuz fazlaysa, ideal kendi kilonuza kavusuyorsunuz. Beslenme yetersizliginiz varsa, kilo aliyorsunuz. Sürekli acikma durumu da ortadan kalkiyor.

Yasakli besinler var mi?

Diyetin genel bazi ilkeleri var. Mesela iki beyaz hatta mümkünse üç beyazin hiç yenmemesi ya da çok az tüketilmesi gerekiyor.

Siz de uyguluyor musunuz?

Ben dört yildir uyguluyorum. Sasirtici saglik sonuçlari elde edebilmek mümkün. Bizim diyetimizde; eger midede anotomik bir neden yoksa, reflü neredeyse tamamen yok oluyor. Saçiniz dökülüyorsa unsuz, sekersiz bir diyet yaparak bundan kurtuluyorsunuz. Kronik birtakim hastaliklar üzerinde neredeyse ilaç etkisi yapiyor.

Porsiyon kisitlamasi var mi?

Biz insanlara, 'doyuncaya kadar yiyin' diyoruz; 'patlayana kadar degil.' Hiçbir zaman kalori saydirmiyoruz çünkü bu insan dogasina aykiri bir sey. Kimse 'ben su kadar kalori yiyorum' diye hesaplayamaz. Düsük yagli diyetler daima basarisizliga mahkumdur. Diyetin içinden yagi çikartirsaniz, sekeri artiracaksiniz demektir. Ve bu sekerler de çogu zaman rafine edilmis oldugundan, hizla emiliyor. Bu da sürekli bir hipoglisemi emilimine girmenize neden oluyor. Sürekli yemek yeme ihtiyaci hissediyorsunuz. Bunu dizginleyemezsek tansiyon ve sismanlik gibi hastaliklar ortaya çikiyor.

Bu diyette eti mi fazla yiyecegiz?

Atalarimizi örnek almak zorundayiz. Eti mi yokse sebze ve meyveyi mi daha fazla yiyeceginize siz karar vereceksiniz. Insanlarin yüzde 70 kadari protein tiplidir yani etoburdur; bunlar eti, sebzelere göre biraz daha fazla yerler. Bazi insanlar vardir ki bunlar da tam vejetaryen degildir ama sebzeyi daha fazla yiyip, proteinli gidalari az yerler. Herkesin kendi vücudununun sesini dinlemesi gerekli. Protein tipli bir insana yogun sebze yedirirseniz, onun sagligi iyi olmayabilir. Isterseniz bunlari belirleyen testler de var.

Kaç ögün yemek gerekli?

Bu diyette istediginiz kadar yiyebiliyorsunuz. Ögünleri 3 ya da 4 de olabilir. Ancak bu diyetin önemli bir parçasi; bütün yiyeceklerinizin yarisini sabahleyin yemeniz gerektigi. Günlük ögün miktarinizi yiyeceklerinizi alti parçaya bölün ve üç parçasini sabah yiyin. Iki parçasini öglen yiyin, en zayif kismini aksam yiyin. Ve uykudan birkaç saat önce birsey yemeyin. Birakin vücudunuz tamir mekanizmasini çalistirsin. Sindirim isiyle vücut ugrasirsa, gerekli bakimini yapamaz.

Diyetin diger diyetlerden farki ne?

Dogala dönmek! Kirmizi et öneriyoruz, beyaz et degil. Tereyagini sofralara koymak istiyoruz. Günde en az 8 bardak su var; hem de musluk suyu. Tursu, boza, sirke var. Tatli yok ama çikolata var. Bunlarin nasil ve hangi düzen içinde yenilecegini, bu arada nelerden uzaklasmamiz gerektigini size uzun uzun anlatacagim.

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ilginç bişey nasıl oluyo acaba o bünyeye

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri