Galatasaray Kulübü Ýkinci Baþkaný Adnan Polat, Fenerbahçe ile dün oynadýklarý derbi maçta yaþananlara, düzenlediði basýn toplantýsýyla tepki gösterdi.
Mecidiyeköy'de bulunan kulüp binasýnda medya mensuplarýnýn karþýsýna çýkan Adnan Polat, Galatasaray taraftarlarý maça girerken, üzerlerine sis ve ses bombalarýnýn atýldýðýný, çýkýþta ise etraflarýnýn çevirilip dövüldüklerini belirtirken, ''Her türlü rezalet yaþanmýþ. Elimizden geldiði kadar kavgasýz gürültüsüz bir maç için uðraþtýk, ama maalesef resim ortada'' dedi.
Maçýn baþlamasýna kýsa bir süre kala tribüne çýktýðý için yaþananlarý göremediðini ve sonradan öðrendiðini kaydeden Polat, ''Galatasaraylý futbolcular ýsýnmak için çýktýðý zaman, birçok deðiþik yabancý maddenin atýldýðýný, özellikle Mondragon'un vücudunun deðiþik taraflarýna da isabet ettiðini öðrendim. Hakem Selçuk Dereli raporunda yer verme cesaretini gösterecek mi, bilmiyorum. Hakemler, sahaya çýkýldýðýnda birçok yabancý maddenin atýldýðýný raporlarýna koydular mý merak ediyorum'' diye konuþtu.
Fenerbahçeli bir grup taraftarýn, maç boyunca saatlerini göstererek aleyhinde tezahürat yaptýðýný söyleyen Adnan Polat, ''Ben baþka bir þey duyamadým ve göremedim. Statta küfürler edilmiþ. Futbolcularýmýz taç atarken, korner atarken, her türlü yabancý maddeler atýldý. En kötüsü Mondragon'a atýlan ses bombasý. Bir ara Fatih Gökþen ikaz etti. Mondragon yerden kalkmasaydý takýmý sahadan çekecektik. Teknik direktörümüzün kafasý yarýlmýþ. Maçtan sonra soyunma odasýna indik, Mondragon'un hala kulaklarý duymuyordu. Kulak insanýn denge organýdýr. Kulaðýnda arýza olan insan ayakta duramaz, dengesi bozulur. Mondragon'un kulaklarýna tedavi yapýlýyordu. Hala Florya'da tedavisi devam ediyor. Bu þartlarda maçýn devam etmesine Selçuk Dereli'nin göz yummasýna anlam veremiyorum'' ifadelerini kullandý.
''NÝHAT ÖZDEMÝR'ÝN AÇIKLAMALARI TESÝR ETTÝ''
Polat, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir'in, Trabzonspor maçý öncesi yaptýðý açýklamanýn hakemlere tesir ettiðini öne sürerek, þöyle devam etti:
''Nihat Özdemir'in, Trabzonspor maçý öncesi ortaya koyduðu senaryo bence tuttu. Fenerbahçe, Trabzonspor karþýsýnda görmesi gereken kýrmýzý kartlarý görmedi. Hem de derbide atýlmasý gereken oyuncularý atýlmadý. Penaltýmýzýn verilmediði konusunda bütün kamuoyu, canlý yayýnlarda fikir birliði yaptý. Selçuk Dereli, beni çok hayal kýrýklýðýna uðrattý. Dereli'yi 1. sýnýf hakem görüyordum. Fenerbahçe taraftarýndan korktu. Galatasaray'ýn 3 puan kaybetmesine neden oldu. Maçýn kaderini, belki de ligin kaderini deðiþtirdi. Hakem açýsýndan büyük hayal kýrýklýðýna uðradýðýmý söyleyebilirim.''
''GEÇEN SEZONDAN FARK, BU KEZ SAHA ÝÇÝNDE DÖVDÜLER''
Derbi karþýlaþmada, geçen sezondan farklý olarak Fenerbahçe yöneticilerinin centilmen bir tavýr sergilediðini anlatan Polat, ''VÝP Salonu'nda bütün Fenerbahçeli yöneticiler tek tek gelip 'Hoþ geldiniz' dediler. Beraber oldular. Bir müddet sohbet ettik. Geçen seneden farklý olan taraf buydu. Geçen seneden farklý olan bir taraf daha vardý. Bir önceki sezon koridorlarda oyuncularýmýzý dövmüþlerdi. Bu kez alenen sahanýn içinde dövdüler. Kafalarýný yardýlar, kulaklarýný saðýr ettiler. Ayrýca Aziz Yýldýrým'ýn hiçbir þekilde misafirperverlik göstermediðini hatýrlatmak istiyorum'' dedi.
''5 MAÇ CEZA LAZIM''
Adnan Polat, yaþananlar nedeniyle Fenerbahçe'nin mutlaka ceza almasý gerektiðini belirterek, ''Hakem camiasý Fenerbahçe'den ciddi etkilenmiþ durumda. Dilerim ki federasyonun ilgili kurullarý, Tahkim Kurulu ayný þekilde etkilenmez. Yaþananlarý bütün dünya izledi. Baktýðýnýz zaman, en az 5 maç ceza gelmesi lazým. Zaman içinde göreceðiz ve bunun takipçisi olacaðýz. Disiplin Kurulu'nun, Fenerbahçe'den ne kadar korktuðunu ya da korkmadýðýný göreceðiz. Bizim beklentimiz, Þükrü Saracoðlu Stadý'nýn 5 maç kapatýlmasý. Ayný olaylar bir Þampiyonlar Ligi maçýnda olsa, en az bu boyutta ceza alýnýr. Fenerbahçe taraftarý biliyor ki ciddi cezalar alacak, ama Futbol Federasyonu ceza verebilecek mi, göreceðiz'' þeklinde konuþtu.
Fenerbahçe taraftarlarýnýn içinde düzgün insanlarýn bulunduðunu ifade eden sarý-kýrmýzýlý yönetici, 50-100 kadar serseri bulunduðunu ileri sürerek, ''Televizyonda izlediðimde hayretler içinde kaldým. Bulunduðum yerden hiçbir þey görmemiþim. Dün akþam olaylarý izledikten sonra büyük bir hayal kýrýklýðýna uðradým. En azýndan, kavgasýz gürültüsüz bir spor müsabakasý yapýlmasý istenmiyor. Fenerbahçe yönetimi herhalde kasýtlý olarak yapmýyor bunu. Her taraftar kitlesi içinde fanatik gruplar var. Maalesef bunlar futbolun canýna okuyor. Bulunduðum noktadan bu olaylarý daha net görebilseydim, o dakikada açýklardým. 5 maç ceza verilmezse biz de gereken tepkiyi Futbol Federasyonu'na koyarýz. En çok baðýran, en çok taciz eden kazanýyorsa, yöntemleri oysa biz de o yönteme döneriz. O yöntemlere dönmeyi de çok iyi bildiðimizi söyleyebilirim'' dedi.
''SAHADAN ÇEKÝLEBÝLÝRDÝK''
Polat, Fenerbahçe maçýnda yaþanan olaylar sonrasý sahadan çekilme aþamasýna geldiklerini kaydetti.
''Eðer baþý yarýlan Erik Gerets yedek kulübesinden ayrýlsaydý, ya da ses bombasý atýlan Mondragon yerden kalkamasaydý, o zaman takýmý sahadan çekerdik'' diyen Polat, þunlarý söyledi:
''Bayýlmasý ya da ölmesini beklemek deðil, ama Mondragon 'Oynamýyorum' diye sahayý terk etseydi, sahadan takýmýmýzý çekmemiz doðal hakkýmýz olurdu diye düþünüyorum. Her þeyde sahadan çekme diye düþünürsek futbol o zaman zývanadan çýkardý. Biz Galatasaray'ýn menfaatlerinin ve haklarýnýn takipçisi olacaðýz. Nihat Özdemir'i kendi taraftarlarýnýn tezahüratlarý rahatsýz etmemiþ olabilir. Rahatsýz etmemesini de doðal karþýlýyorum. Sahanýn içindeydi. Ne olup bittiðini daha iyi gördü. Yorumlarýnda, beyanatlarýný taraflý verdiði ortada. Galatasaray taraftarý rövanþta Galatasaray taraftarý gibi hareket edecektir. Fenerbahçe'nin taraftarýný ve yönetimini en uygun þekilde aðýrlayacaðýz. Yapacaðýmýz taþkýnlýklarla deðil, oynayacaðýmýz futbolla cevap vereceðiz.
Öte yandan, Aziz Yýldýrým'la tek kelime konuþmadýk. Çorbayý, içine düþen bir sinek nasýl bozuyorsa, dünkü maçta olduðu gibi, sayýlarýnýn kaç olduðunu bilmediðim bir kitle oradaki bütün atmosferi bozdu. Hepimiz uðraþmalýyýz. Federasyonun kurallarda taviz vermemesi gerekir. Fenerbahçe'ye verilecek ceza da bunun ilk örneði olmalý.''
MAÇIN KADERÝNÝ HAKEM DEÐÝÞTÝRDÝ
Galatasaray Kulübü Ýkinci Baþkaný Adnan Polat, hakem Selçuk Dereli’nin, derbi maçýn kaderini deðiþtirdiðini iddia etti.
Mecidiyeköy’deki kulüp binasýnda basýn toplantýsý düzenleyen Adnan Polat, Fenerbahçe’nin pozisyon dahi bulmadan 2 gol attýðýný ifade ederek, "Ümit’in atmasý gereken bir gol pozisyonu vardý. Ýkinci yarý daha iyi oynadýk, son vuruþlarý yapamadýk. Maçýn kaderini hakem deðiþtirdi. Özellikle Lugano’ya ikinci sarý kartý vermesi gereken nokta, maç için kritik noktaydý. Fenerbahçe’nin 10 kiþi kalmasýyla maç çok deðiþirdi. Taraftardan korktu, kurallarý uygulayamadý" dedi.
Futbol gündemini iþgal eden teþvik primi ve þike iddialarýna da deðinen Polat, iddialarýn geçtiði 2000-2001 yýlýnda futbolun içinde olmadýðýný kaydederek, þunlarý söyledi:
"Ýtirafçýnýn varlýðýndan bile haberdar deðildim. Hayatýmda bu kiþiyi ilk defa televizyonda gördüm. Herhangi bir þekilde iletiþimim de olmadý. Buna raðmen Fenerbahçe’nin sayýn baþkanýnýn, ’Federasyonun ve Serhat Ulueren’in kankasý’ diyerek ismimi, açýk açýk söylemeden spor basýnýna sýzdýrmasý üzücü. Böyle bir iddiasý varsa çýkýp açýkça, mertçe, ’Federasyon ve Adnan Polat bunu tezgahlamýþtýr’ desin. Bizans entrikasý düzenlemelerini Fenerbahçe Yönetim Kurulu’na yakýþtýramýyorum. Ýtirafçý denilen kiþinin çok fazla güven vermediðini gördüm. Benim þahsi fikrim, ama telefonla konuþtuðu kiþilerin, bu kiþiye çok sert bir tepki vermemesi dikkatimi çekti. Hiç alakasý olmayan bir adamý arasanýz, ’Ya kardeþim sen neden bahsediyorsun’ der, bir tepki koyardý. Bu da herkesin kafasýnda büyük soru iþareti býraktý. Bu konu yargýya intikal etmiþ durumda, daha fazla konuþmam doðru olmaz."
"GERET KONUSU TARTIÞILMADI"
Adnan Polat, "Fenerbahçe derbisinin takýmdaki kaderini belirleyeceði" yönünde Belçika basýnýna demeç veren teknik direktör Erik Gerets’in durumu için, "Yönetim kurulunda bu konuyu tartýþmaya açmýþ deðiliz" dedi.
Polat, "Kalsýn mý, gitsin mi diye yönetim kurulunda teknik direktörü masaya yatýrmadýk. Masaya yatýrýlmamýþ, konuþulmamýþ bir konu üzerinde hiçbir þey söyleyemiyorum. Gerets’in sözleþmesi var ve sözleþmesi gereðince þu anda iþini yapýyor. Her kiþi ya da kurum, baþarýda ya da baþarýsýzlýkta deðerlendirilir.
Gerets’i bazýlarý baþarýlý, bazýlarý baþarýsýz bulabilir. Yönetim kurulunun en doðal hakký da bunu deðerlendirmektir" diye konuþtu.
Ýlk yarýda tüm takýmlarýn çok puan kaybettiðini, ikinci yarýda da puan kayýplarýnýn olacaðýný belirten Polat, "Biz 7 puanýn kapatýlacaðýna inanýyoruz.
Fenerbahçe büyük camia ve kulüp, ama çok iyi bir takýmý olduðunu söyleyemem.
Dünkü maça bakýnca bunu görürsünüz. Ben, Galatasaray’ýn hala þampiyonluðun en büyük favorisi olduðunu düþünüyorum" ifadesini kullandý.
"KADRODA GENÇLEÞTÝRME SÜRECEK"
Galatasaray’da 4 yýl üst üste þampiyon olan ve UEFA Kupasý’ný alan kadronun oluþmasýnýn 4 yýl sürdüðünü vurgulayan Polat, "Galatasaray’ýn yaþý ilerlemiþ futbolcularýnýn hizmetlerini unutup bir kenara atamayýz. Dönüþüm süreç içinde olur, bir kalemde olmaz. Yavaþ yavaþ gençlerimiz çýkýyor. Gençleþtirme politikamýz devam edecek" dedi.
Polat, þöyle devam etti:
"Mali imkanlarýmýz çerçevesinde, daha kaliteli yabancýlarý getireceðiz.
Benim kiþisel tercihim, önce esas takýmýmýzý Türk futbolcularýndan oluþturmak.
Daha önce de böyle yapmýþtýk. Bu takým üst düzeyde yerli futbolculara sahip olduðunda, istediðimiz hedeflere ulaþabiliriz. Gençlerimizden bazýlarýnýn Arda gibi öne çýkacaðýný göreceksiniz. Fenerbahçe derbisinde genç futbolcularla sahaya çýkamazdý. Kendinizi hocanýn yerine koyun. Bu futbolculara zamanýnda ve yerinde görev vermezseniz, gençleri kaybedersiniz." Adnan Polat, tansiyon rahatsýzlýðý nedeniyle Fenerbahçe karþýsýnda oynayamayan Song’la ilgili "Parasý ödenmediði için oynamadý" iddialarýnýn da gerçeði yansýtmadýðýný sözlerine ekledi.
kaynak: Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri