Turkcell Akademi ile herkes “finans okuryazarý” olacak
Paranýn dilini öðrenmek isteyen herkesin eðitimi
Turkcell Akademi’den
Dijitalleþerek dünyanýn bilgisini milyonlarýn eriþimine açan Turkcell Akademi, þimdi de finans alanýnda çýðýr açacak bir eðitime imza atýyor. Ev hanýmlarýndan, öðrencilere, çalýþanlara kadar paranýn dilini öðrenmek isteyen herkes, Finansal Okuryazarlýk’ýn anlatýldýðý eðitim videolarýndan faydalanabilecek ve sertifika alabilecek.
Dijitalleþerek sahip olduðu bilgi birikimini ve dünyanýn önde gelen eðitim kuruluþlarýnýn içeriklerini milyonlarýn eriþimine açan Turkcell Akademi, eðitim sunduðu alanlara bir yenisini daha ekledi. Profesyonel geliþim, üniversite ve KPSS sýnavlarýna hazýrlýk, Ýngilizce baþlýklarý altýnda binlerce saatlik eðitim videosu ve modülü sunan Turkcell Akademi þimdi de “Bilinçli Yatýrýmcý” sertifika programýný baþlatýyor.
Sertifika programý, Sermaye Piyasasý Yatýrýmcýlarý Derneði Yönetim Kurulu Baþkaný Arif Ünver tarafýndan oluþturuldu. “Finans Okuryazarlýðý” kitabýnýn da yazarý olan Ünver, bu konuda gerçekleþtirdiði önemli çalýþmalarla biliniyor. “Bilinçli Yatýrýmcý” programý, 28 baþlýkta toplam 2,5 saatlik eðitim videolarýndan oluþuyor. Dileyen tüm Turkcell’liler bu sertifika programýndan ücretsiz faydalanabiliyor.
Her geçen gün daha zengin içerik
Turkcell Grup Ýnsan Kaynaklarýndan Sorumlu Genel Müdür Yardýmcýsý Banu Ýþçi Sezen, “Turkcell Akademi’yi dünyanýn bilgisini milyonlara 7 gün 24 saat sunma hedefiyle dijitalleþtirdik. Kendimizi sürekli yenileyerek ve geliþtirerek her geçen gün daha zengin bir içerik sunmayý hedeflemiþtik. Bu hedef doðrultusunda saðlam adýmlarla yürümeye devam ediyoruz. Þimdi de Turkcell’lilerin ücretsiz katýlabileceði “Bilinçli Yatýrýmcý” sertifika programýný hayata geçirdik. Kendi birikimini oluþturmaya ve artýrmaya çalýþan ev hanýmlarýndan, üniversitede eðitim gören öðrencilere, çalýþanlara kadar herkesin rahatlýkla anlayabileceði eðitimler oluþturduk. Bu programýmýz ile para dünyasýndaki tüm tanýmlarý önce öðretiyor, sonrasýnda parayý en iyi þekilde deðerlendirebilmenin yollarýný akademik ama anlaþýlýr bir dille aktarýyoruz. Öðrenciler, tasarruf sahipleri, profesyoneller ve tabii ki çalýþanlarýna kiþisel geliþim imkâný sunmak isteyen þirketler için de finansal bilgi birikimine ulaþabilecekleri en yakýn adres bu program.” dedi.
Birikimler özen istiyor
Sermaye Piyasasý Yatýrýmcýlarý Derneði Yönetim Kurulu Baþkaný Arif Ünver ise tasarruf sahiplerinin birikimlerine özen göstermeleri gerektiðini vurgulayarak, “Birikimler kolay yapýlmýyor, onlarý korumak için bilgi daðarcýðýnýn artýrýlmasý önemli. Tasarruf sahipleri günümüzde birikimlerini deðerlendirmek için çok geniþ seçeneklere sahip. Ancak kendilerine en uygun tasarruf alanýný tespit edebilmek için bu seçenekler ve fýrsatlar hakkýnda bilgi sahibi olmalarý gerekiyor. Turkcell Akademi ile oluþturduðumuz eðitimimiz tasarruf sahipleri için temel ürünleri ve bu ürünlerin iþlem gördüðü piyasalarý sade bir dille anlatýyor. Diðer taraftan üniversite gençliði de teoride edindikleri bilgileri pekiþtirirken, akýllarýndaki soru iþaretlerine cevap bulabiliyor.” dedi.
Turkcell Akademi’de eðitimler 35 milyon Turkcell’liye açýk ve ücretsiz. Turkcell’lilerin web sitesine üye giriþi yapmak için Turkcell’lilerin 2222’ye SIFRE yazýp göndermeleri ve gelen þifreyi kullanmalarý yeterli oluyor.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri