GTB Power100 2014
Dünyanýn En Güçlü 100 Teknoloji Ýnsanýndan Biri Türkiye’den
Global Telecoms Business dergisi, 2014 yýlýnda teknoloji ve telekomünikasyon alanýnda dünyanýn en güçlü 100 ismini belirledi. Türkiye’den listeye giren tek isim Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv oldu.
Teknoloji ve telekomünikasyon dünyasýnýn en güçlü isimleri, sektörün en itibarlý yayýnlarýndan Global Telecoms Business dergisi tarafýndan açýklandý. 2014 yýlýnýn en güçlü 100 teknoloji insaný listesinde Türkiye’yi temsil etme gururu, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in oldu.
Ýngiltere merkezli Global Telecoms Business , Süreyya Ciliv’in liderliðinde Turkcell’in kendini yalnýzca bir iletiþim þirketi olarak deðil ayný zamanda farklý ürün ve servisler sunan bir teknoloji þirketi olarak tanýmladýðýný vurguladý. Turkcell Akademi ile milyonlara online eðitim imkanýnýn saðlanmasý, Turkcell’in Türkiye’nin ilk akýllý otomobil platformunu hayata geçirmesi ve Turkcell T serisinin son akýllý telefonu T50’nin satýþa sunulmasý derginin yer verdiði konular arasýnda yer aldý.
“Bu, takým olmanýn, Turkcell takýmýnýn baþarýsý”
“Turkcell, bizim için takým ve inovasyon demek. Teknolojiye ve özellikle inovasyona olan inancýmýz, bütün takýmýn DNA’sýna iþlemiþ durumda. 2007’de göreve baþladýðýmda Turkcell’in bir teknoloji þirketi olmasý gerektiðine inanýyordum. Bu vizyonu takým olarak paylaþtýðýmýz için Turkcell’i bugünkü konumuna taþýyabildik. Tüm ekip olarak odaðýmýza, insanýmýza ve ülkemize fayda saðlayacak inovasyonlar sunmayý aldýk. Turkcell’in 20. yýlýný kutladýðýmýz 2014’te, bu hayalin meyvelerini almanýn gururu içindeyiz. Ýnsanlarýmýzýn hayatýna deðer katacak, eðitim ve saðlýk gibi önemli alanlarda yeni inovasyonlarýmýzý duyurduk. Yerli akýllý telefon üretimindeki öncülüðümüzü sürdürdük, Turkcell T50 3 ay boyunca kanalýmýzda en çok satýlan akýllý telefon oldu. GTB Power100 listesinde ismimin dünyanýn önde gelen teknoloji insanlarýyla birlikte anýlmasý elbette mutluluk verici. Bu mutluluðu Turkcell ailesiyle paylaþmak ve önce teknolojiye sonra da bana olan inançlarý için onlara teþekkür etmek isterim.”
Telekomünikasyon sektörünün deðiþimi
2008’den bu yana her yýl yayýnlanan listedeki isimler, baðýmsýz bir jüri tarafýndan seçiliyor. Turkcell CEO’su Ciliv daha önce de en etkili 100 isim arasýnda yer almýþtý. Birinci sýrayý Facebook’un kurucusu Marc Zuckerberg’in aldýðý 2014 listesinde, bu yýl altyapý saðlayýcýlar ve geleneksel telekom þirketlerinin yanýsýra internet trafiði yaratan þirketlerin (OTT) aðýrlýðý dikkat çekti.Derginin editörü Alan Burkitt-Gray, listedeki deðiþimi, “Bu yýl jürinin tercihleri, gücün, geleneksel yöneticilerden trafik yaratan internet servis ve içerik saðlayýcýlarýna (OTT) geçtiðini ortaya koyuyor. Artýk esas güç gerçek bir deðiþimin yaþanmasýný saðlayan bu þirketlerin elinde.” ifadeleriyle açýkladý.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri