Turkcell’in 500 Kardelen’i daha üniversiteyi kazandý
Turkcell’in ÇYDD, TOG ve TESYEV ile birlikte yürüttüðü “Kardelenler” projesi kapsamýnda eðitim bursu alan 500 kýz öðrenci, üniversite sýnavýnda baþarýlý oldu. Kardelenler, kazandýklarý üniversitelerde aldýklarý eðitim sonrasý hayatlarýna doktor, öðretmen, mimar, mühendis, eczacý ve hukukçu olarak devam edecekler.
Kurumsal sosyal sorumluluk anlayýþý gereði “eðitimde fýrsat eþitliði”ni desteklemeyi ilke edinen Turkcell, toplumsal ve maddi gerekçelerle eðitim hakkýndan mahrum kalabilen kýz çocuklarýnýn meslek sahibi çaðdaþ bireyler olma yolundaki mücadelesine destek vermeye devam ediyor. Turkcell’in, 14 yýldýr kararlýlýkla sürdürdüðü Kardelenler projesi, bu yýl 500 kýz öðrencinin daha üniversite hayallerini gerçeðe dönüþtürdü.
Mühendislik, öðretmenlik ve hukuk revaçta
Üniversiteyi kazanan Kardelenler en çok mühendislik, eðitim, iktisadi ve idari bilimler, hukuk, týp ve saðlýk bilimlerinin çeþitli bölümlerini tercih etti. Kardelenler’in daha çok mühendislik, öðretmenlik ve hukuk bölümlerine raðbet göstermesi dikkat çekti. Kazandýklarý üniversitelerde eðitim hayatlarýna baþlayan Kardelenler’in arasýnda moleküler biyoloji ve genetik, biyomedikal mühendisliði, organik tarým, gastronomi ve mutfak sanatlarý gibi yenilikçi meslekleri kendilerine hedef olarak belirlemiþ kýzlarýmýz da bulunuyor.
Sevilengül: “Amacýmýz kýzlarýmýzýn geleceðe güvenle bakabilen, meslek sahibi, üretken bireyler olmalarý”
Üniversiteyi kazanan Kardelenler’in baþarýsýyla gurur duyduðunu söyleyen Turkcell Genel Müdür Yardýmcýsý Burak Sevilengül, “Bugün, Birleþmiþ Milletler’in her yýl kutladýðý 11 Ekim Dünya Kýz Çocuklarý Günü olmasý dolayýsýyla bizler için ayrý bir öneme sahip. Turkcell olarak kýz çocuklarýnýn desteklenmesinin, güçlendirilmesinin ve onlara yatýrým yapýlmasýnýn son derece önemli olduðunun bilincindeyiz. 14 yýldýr büyük bir inançla büyüterek sürdürdüðümüz ve toplumumuzun da büyük desteðini alan Kardelenler projemiz, bu anlamda sadece Türkiye’ye deðil dünyaya da örnek olmuþ bir proje. Bu yýl da kýzlarýmýzýn üniversiteyi kazandýklarýný ve meslek sahibi olma yolunda adým attýklarýný, geleceklerine sahip çýktýklarýný görmek bizim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynaðý. Amacýmýz kýzlarýmýzýn geleceðe güvenle bakabilen, meslek sahibi, üretken bireyler olmalarý. Eðitimlerine baþarýyla devam eden Kardelenler arasýnda bu yýl 500 kýzýmýz daha, ileriki yýllarda ülkemize, insanýmýza hizmet vermek istedikleri meslekleri seçtiler. Turkcell ailesi olarak kýzlarýmýzýn baþarýlarýna vesile olmak bizi çok mutlu ediyor” dedi.
Kardelenler hakkýnda
Ekonomik nedenlerle öðrenimlerine devam edemeyen kýz çocuklarýna eðitimde fýrsat eþitliði saðlanmasý amacýyla 2000 yýlýnda baþlatýlan projede bugüne dek 100.000’i aþkýn burs verildi.
Proje kapsamýnda, Çaðdaþ Yaþamý Destekleme Derneði (ÇYDD), Toplum Gönüllüleri Vakfý (TOG) ve Türkiye Engelliler, Spor, Yardým ve Eðitim Vakfý (TESYEV) iþbirliðinde liseli, mühendislik fakültelerinde okuyan üniversiteli ve engelli kýz öðrencilere eðitim burslarý veriliyor.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri