Yabancý medya mensuplarý dev derbiyi böyle deðerlendirdi: Dünyanýn ilk 3 derbisi arasýnda bulunan F.Bahçe-G.Saray maçýný 20 yabancý gazeteci Kadýköy’de izledi. Basýn mensuplarýnýn hepsi derbiye hayran kaldý
Kadýköy'deki derbi, dünya medyasýnýn da büyük ilgisini çekti. Dünyanýn 3 büyük derbi maçý arasýnda gösterilen F.Bahçe-G.Saray rekabeti dün de 245 medya mensubu tarafýndan izlendi. Bu sayýnýn içinde Alman, Japon, Ýngiliz, Sýrp ve Fransýz olmak üzere toplam 20 yabancý medya mensubu da vardý. Ayrýca Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti’nden de 10 gazetecinin maça akredite olduðu açýklandý. Dün Þükrü Saracoðlu Stadý’nda konuþtuðumuz yabancý basýn mensuplarý, derbi maçý ve F.Bahçe-G.Saray rekabetini çok fantastik bulduklarýný belirterek ilginç yorumlar yaptýlar. Ýþte yabancý basýn mensuplarýnýn derbi deðerlendirmeleri:
Shaun Duffy (First Sport-Ýngiltere): Mükemmel bir atmosfer. Hayatýmda böyle bir futbol atmosferi görmedim. Ýyi bir futbol standartý var. Taraftarlar 1 dakika bile susmuyor. Böyle bir þeyi dünyada görmedim. Maç sýkýcý bir hale gelse bile taraftarlar kendi þovlarýna devam ediyorlar. Premier Lig’de böyle bir þey göremezsiniz.
David Sykes (First Sport-Ýngiltere): Çok fantastik bir atmosfer. Newcastle United maçýnda F.Bahçe daha iyi oynamýþtý. Neden yenildiklerini anlamamýþtým. Ama bu taraftarý görünce anlýyorum ki, Newcastle buraya gelseydi, hiç þansý olmazdý. Bence bu statta Eintracht Frankfurt’u kesinlikle yener ve UEFA Kupasý’nda bir üst tura çýkarsýnýz.
DÜNYADA BÖYLESÝ YOK!
Reinher Borthnschlager (Kronen-Avusturya): F.Bahçe-G.Saray mücadelesinin neden dünyanýn bir numaralý derbisi olarak adlandýrýldýðýný anladým. Böyle atmosfer inanýn Arjantin’deki River Plate-Boca Juniors maçýnda bile yaþanmýyor. Mükemmel bir stat, altyapý da öyle. Ýlk yarýda oynayan G.Saray ama golleri bulan F.Bahçe’ydi. Ne olursa olsun, ben böyle bir þeyi hayatýmda görmedim. Futbol açýsýndan mükemmeliyetin göstergesi iþte bu olmalý.
Masayupi Watanabe (Kyodo Ajansý-Japonya): Ýnamoto’yu açýkçasý beðendim ama sarý kartla durduruldu. F.Bahçe ise çok güçlü. Ýstediði gibi oynuyor. G.Saray’ýn pek þansý yok. Stattaki atmosfer mükemmel. Böyle bir þeyi Japonya’da asla göremezsiniz. Çok heyecanlandým ve çok beðendim.
kaynak vatan

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri