Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 7/32 İlkİlk 1234567891011121314151617 ... SonSon
313 sonuçtan 61 ile 70 arası

Konu: nasrettin hoca fıkraları

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kilim
    Hoca, bir köye konuk olmuş. Birkaç gün sonra Hoca’nın heybesi kaybolmuş. Köy ağalarına, “bana bakın” demiş, “heybemi bulursanız bulun, yoksa ben yapacağımı bilirim.” Ağaları bir telaştır almış, köylüleri sıkıştırmışlar, nihayet heybe bulunmuş.
    Ağalardan biri merak edip “Hocam” demiş, “heybe bulunmasaydı ne yapacaktın bize?”
    Hoca cevap vermiş:
    - Size yapacağım bir şey yoktu. Evde eski bir kilim vardı, onu bozup heybe yapacaktım
    Konu davutkorucu tarafından (06-05-2006 Saat 12:35 ) değiştirilmiştir.
    :welcome:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alışkanlık
    Bir gün Hoca’nın komşularından birisi Hoca’ya neden daima soruyu zıt bir soruyla cevapladığını sorar. Hoca da,
    -“Af edersiniz bu benim alışkanlığımdır da!”

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Mazeret
    Komşunun biri Hoca’dan ip ister. Hoca içeri girip çıkar,
    - “İpe un serilmiş”, der.
    Komşu hayretle başını sallar:
    - “Öyle mi Hoca! Nasıl olur da ipe un serilir?”
    Hoca buna karşılık şöyle cevap verir:
    - “Ben onu ödünç vermek istemedikçe her şey mümkün!”

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kendim Sandım
    Hoca, bir gün, bir münasebetle birisiyle konuşur, uzun müddet dertleşir. Adamcağız giderken “bağışla” der, “tanıyamadım, kimdin sen?” Adam, “tanımıyordun da” der; “bunca vakittir ne diye uzun uzun konuştun benimle?” Hoca der ki:
    - “Baktım, kavuğun kavuğuma benziyor, kaftanın kaftanıma, seni kendim sandım.”

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Yalnız Ağzını Açtı
    Geveze bir adam bir defasında bir toplantıda konuştuğunda, Hoca sık sık esner. Toplantıya katılanların hepsi de evlerine dönerler. Geveze adam Hoca’ya: “Hoca! Hoca! Siz ağzınızı hiç açmadınız” der. Hoca da hemen şöyle cevap verir:
    - “Ne yapmalıydım yani? Ağzımı öyle açtım ki, az kalsın ağzım parçalanacaktı.”

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bu Keçi Mi Yoksa Fil Miydi?
    Hoca’nın pek güzel, haşarı bir kuzusu varmış. Komşusu, ikide birde “Hoca” dermiş, “ne olur, şu kuzuyu kes de bize bir ziyafet çek” Hoca “o benim eğlencem” der, ama bir türlü dediğini yapmazmış. Adam, Hoca’ya muziplik olsun diye bir gün kuzuyu keser. Hoca’yı da davet edip bir ziyafet çeker, sonradan da işi anlatır. Hoca, bu duruma çok üzülür. Komşusunun bir tiftik keçisi varmış. O da onu tutup keser ve afiyetle yer. Komşusu, keçisinin kaybolduğuna yanar yakılır, her mecliste, “tüyü şöyle uzundu, boyu böyle güzeldi” diye devamlı keçisinden bahsetmeye başlar. Bir yıl geçer, her sohbette keçi bahsi bir türlü tükenmez. Nihayet bir gün her şeyden bezmiş olan Hoca, dayanamaz ve oğluna şöyle der:
    - “Deli gönül diyor ki, çıkar şu keçinin postunu ortaya da keçi miydi, fil miydi, görsün herkes!”

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Gecelik Kavuğu
    Hoca, bir akrabasına gece yatısına gitmiş. Nihayet yatma vakti gelince, kendisine ayrılan odaya girip soyunmuş. Sıra gecelik kavuğu giymeğe gelmiş. Hoca, kavuğu başına geçirir geçirmez boğulacak gibi olmuş. Kavuk, adamakıllı bol ve uzun olduğundan Hoca’nın boynuna geçivermiş. Ne yaptıysa kavuğu başına uyduramayan Hoca, mendilini çıkarıp kavuğu ortasından sıkıca bağlamış ve başında durabilecek bir duruma getirmiş. Sabahleyin ev sahibi kavuğu görünce:
    - “Hocam, kavuğu boğmuşsun!..” demiş. Hoca da:
    - “Birader, ben onu boğmasaydım, o beni boğacaktı!...”

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Hoca ve Çaylak
    Hoca bir gün ciğer almış, evine gidiyordu. Bir çaylak geldi, elinden ciğeri kapıp gitti. Başka bir gün Hoca sokakta giderken elinde ciğer bulunan bir adama rastladı, hemen davrandı ve adamın elinden ciğeri kaptı, yüksek bir taşın üstüne çıkıp oturdu. Adamcağız sordu:
    - “Bre Hoca nedir bu yaptığın?” Hoca şu cevabı verdi:
    - “Kendimi denemek için ben çaylak oldum!”

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kafasını Unutmasın
    Akşehir’in zenginlerinden birinin köşküne ziyarete gelen Hoca’yı kapıda karşılayan hizmetçi efendisinin evde olmadığı konusunda diretince Hoca:
    - “Efendine söyle bir daha evden çıkarken ikinci kattaki pencerenin kenarında kafasını unutmasın!”

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Benim ne yediğimi niçin sormazsınız
    Nasrettin Hoca, bir köyde vaaz veriyormuş. Laf arasında Hazreti İsa’nın göğün dördüncü
    katında olduğunu söylemiş... Vaazdan sonra, bir kadın Hoca'ya yanaşmış :
    - “Hazreti İsa, orada ne yer, ne içer?” demiş.
    Hoca’nın tepesi atmış :
    - “Ey hatun, köyünüze geleli şunca zaman oldu, benim ne yiyip, içtiğimi sormazsın da, Allah’ın peygamberini sorarsın!

Sayfa 7/32 İlkİlk 1234567891011121314151617 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri