Turkcell’in Kardelenleri öðretmen oldu
Turkcell’in Çaðdaþ Yaþamý Destekleme Derneði (ÇYDD), Toplum Gönüllüleri Vakfý (TOG) ve Türkiye Engelliler, Spor, Yardým ve Eðitim Vakfý (TESYEV) iþbirliðinde yürüttüðü “Kardelenler” projesi kapsamýnda eðitim bursu alan 30 Kardelen okullarýný öðretmen olarak bitirmenin mutluluðunu yaþýyor.
Türkiye’nin lider iletiþim ve teknoloji þirketi Turkcell’in, Çaðdaþ Yaþamý Destekleme Derneði (ÇYDD), Toplum Gönüllüleri Vakfý (TOG) ve Türkiye Engelliler, Spor, Yardým ve Eðitim Vakfý (TESYEV) ile ekonomik imkansýzlýklarý nedeniyle eðitimlerine devam edemeyen kýz çocuklarýna eðitimde fýrsat eþitliði saðlamak amacýyla yürüttüðü Kardelenler projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. Proje kapsamýnda eðitim bursu alan ve 2013-2014 eðitim-öðretim yýlýnda çeþitli eðitim fakültelerinden mezun olan 30 Kardelen, öðretmen olmanýn gururunu yaþýyor.
Sevilengül: “Kardelen öðretmenlerimiz binlerce çocuðumuza ýþýk tutacak”
Konuyla ilgili açýklama yapan Turkcell Genel Müdür Yardýmcýsý Burak Sevilengül, “Turkcell olarak kýz çocuklarýnýn desteklenmesinin, güçlendirilmesinin ve onlara yatýrým yapýlmasýnýn son derece önemli olduðunun bilincindeyiz. 14 yýldýr büyük bir inançla büyüterek sürdürdüðümüz ve toplumumuzun da büyük desteðini alan Kardelenler projemiz, bu anlamda sadece Türkiye’ye deðil dünyaya da örnek olmuþ bir proje. Þimdi 30 kýzýmýz daha, en kutsal mesleklerden biri olan öðretmenlik için eðitimlerini tamamlamýþ durumda. Kardelen öðretmenlerimiz emek dolu bu yolda kendileri gibi güçlü bir gelecek kurmak isteyen binlerce çocuðumuza ýþýk tutacak. Bu vesileyle hem Kardelenlerimizin hem de Türkiye’nin dört bir yanýnda özveri ile görev yapan tüm öðretmenlerimizin Öðretmenler Günü’nü kutlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Kardelenler Hakkýnda
Ekonomik nedenlerle öðrenimlerine devam edemeyen kýz çocuklarýna eðitimde fýrsat eþitliði saðlanmasý amacýyla 2000 yýlýnda baþlatýlan projede bugüne dek 100.000’i aþkýn burs verildi. 17 bin Kardelen lise, 2 bin Kardelen de üniversite mezunu oldu. Üniversiteden mezun olanlar arasýnda meslek hayatýna atýlarak doktor, avukat, hemþire ve öðretmen olan Kardelenler var.
Proje kapsamýnda, Çaðdaþ Yaþamý Destekleme Derneði (ÇYDD), Toplum Gönüllüleri Vakfý (TOG) ve Türkiye Engelliler, Spor, Yardým ve Eðitim Vakfý (TESYEV) iþbirliðinde liseli, mühendislik fakültelerinde okuyan üniversiteli ve engelli kýz öðrencilere eðitim burslarý veriliyor.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri