Turkcell, Bursalý gazeteciler ile giriþimci kadýnlarý bir araya getirdi

Turkcell’den Bursalý giriþimci kadýnlara tam destek

Kadýnlarýn güçlendirilmesine yönelik projeleriyle Birleþmiþ Milletler tarafýndan dünyaya örnek gösterilen Turkcell, Türkiye Ýsrafý Önleme Vakfý (TÝSVA) iþbirliðiyle kadýnlarýn ekonomik üretime katýlýmýný artýrmak amacýyla hayata geçirdiði “Ekonomiye Kadýn Gücü” projesi kapsamýnda Bursalý gazetecilerle bir araya geldi. Projeyle ilgili bilgilerin aktarýldýðý toplantýda Bursalý giriþimci kadýnlarla buluþan gazetecilere projeyle iliþkin Bursa’ya özel bilgiler de verildi.
Turkcell, Türkiye Ýsrafý Önleme Vakfý (TÝSVA) iþbirliðiyle kadýnlarýn ekonomik üretime katýlýmýný artýrmak amacýyla hayata geçirdiði “Ekonomiye Kadýn Gücü” projesi kapsamýnda Bursa’da bir basýn sohbet toplantýsý düzenledi. Bursalý kadýn gazetecilerin ve giriþimci kadýnlarýn katýlýmýyla projeye dikkat çekmek ve farkýndalýðý artýrmak amacýyla düzenlenen toplantýda Ekonomiye Kadýn Gücü projesinde gelinen nokta ve Bursa iline özel bilgiler paylaþýldý.

Bursa’da kullanýlan kredi miktarý yýllýk 3 milyon TL
Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar Müdürü Aslý Ünlü’nün ev sahipliðinde Bursa Hilton Otel’de düzenlenen basýn toplantýsýnda, Bursa’da kadýn giriþimcilerin kendi ayaklarý üzerinde durmasýna destek olmak amacýyla açýlan þube sayýsýnýn 6’ya, Ekonomiye Kadýn Gücü Projesi’nden faydalan aktif üye sayýsýnýn 2 bin 779’a, tüm þubelerde kullanýlan mikrokredi miktarýnýn yýllýk ortalama 3 milyon TL olduðu açýklandý. Turkcell’in mikrokredi desteðinin yaný sýra iletiþim ve teknoloji gücünü dar gelirli giriþimci kadýnlarla buluþturmak için yola çýktýðý projede Türkiye’nin dört bir tarafýnda 70 bin kadýna destek veriliyor.

Ünlü: “Amacýmýz kadýnlarýmýzý iletiþim ve teknoloji gücümüzle desteklemek”
Toplantýda proje hakkýnda açýklamalar yapan Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar Müdürü Aslý Ünlü, “Türkiye’de kadýnlarýn iþgücüne katýlýmý ve toplumsal hayattaki rolünün daha etkin olmasý için fýrsat eþitliðini her alanda önemsiyor, kadýnlarýmýzýn güçlenmesini destekleyen projeleri hem bizzat yürütmeye hem de içinde olmaya özen gösteriyoruz. Bu kapsamda Eylül 2012’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlýðý himayesinde, TÝSVA iþbirliðiyle Ekonomiye Kadýn Gücü projemizi hayata geçirdik. Ekonomiye Kadýn Gücü ile þu anda 70 bin kadýnýmýza destek saðlýyoruz” dedi.
Bursa’da projeye yoðun bir ilgi olduðunu vurgulayan Aslý Ünlü sözlerine þöyle devam etti: “Bursa’da 2779 giriþimci kadýn projemizden faydalanýyor. Giriþimci kadýnlarýmýz, el iþinden taký tasarýmýna, dokumacýlýktan terziliðe ve restoran iþletmeciliðine örnek teþkil edecek pek çok çalýþma ortaya koyuyor. Bugün sizleri el emeði, göz nuru ürünler yaratan kadýnlarýmýzla bir araya getirmek ve bu kadýnlarýmýzýn hayallerini gerçekleþtirmelerine yardýmcý olmak için daha çok seslerini duyurmak istedik. Kýsa sürede emeklerinin karþýlýðýný alacaðýna yürekten inandýðým, hem kendi hem de çevresindeki insanlarýn hayatlarýnda önemli farklar yaratan giriþimcilerimizi cesaretlerinden dolayý bir kez daha kutluyorum. Türkiye’nin Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. sitesi üzerinden daha fazla destekle bu projeyi büyüteceðine inancýmýz tam” dedi.

500 giriþimci kadýn eðitim aldý
Turkcell bugüne kadar Ýstanbul, Ýzmir, Ankara, Adana, Samsun, Sinop, Denizli, Þanlýurfa, Tokat ve Aydýn olmak üzere 10 ilde 11 ayrý programla toplam 500 giriþimci kadýna Özyeðin Üniversitesi eðitmenlerinin katkýlarýyla eðitimler verdi. Daha etkin ve baþarýlý bir iþ hayatý için temel bilgiler içeren, giriþimci kadýnlarýn kiþisel geliþimlerine ve iþ dünyasýndaki vizyonlarýna katký saðlamak amacýyla gerçekleþtirilen yüz yüze eðitimlerin yaný sýra Turkcell’in Mobil Eðitim altyapýsýyla da ek katkýlar saðlandý.

Giriþimci kadýnlarýn ürünleri N11.com’da
Projeden faydalanan giriþimci kadýnlarýn el emeði göz nuru ürünleri n11.com’la yapýlan iþbirliði sayesinde milyonlarýn beðenisine de sunulmuþ durumda. Ekonomiye Kadýn Gücü projesinden aldýklarý mikrokrediler ile ürettikleri eþsiz güzellikteki ürünler N11.com’da açýlan Turkcell El Emeði Maðazasý’nda sahiplerini bekliyor.

Bursa’da örnek baþarý öyküleri
Mikrokrediden faydalanarak iþ sahibi olan ve iþlerini büyüten Bursalý Hande Tav, Nefise Demir Yurdakul ve Ayþe Saadet Akgün’ün hikâyeleri mikrokredi sisteminden yararlanmak isteyen diðer kadýn giriþimcileri cesaretlendirecek ve onlar için örnek oluþturacak nitelikte...

“Ýþlerimi büyüterek daha çok kiþiye istihdam yaratmak istiyorum”

Hande Tav:

“1969 Bursa doðumluyum, evli ve 2 çocuk annesiyim. Ýþ hayatýna Halk Eðitim Öðretmenliði ile baþladým. Eþimle evlendikten sonra öðreticiliðe ara verip kendi dükkânýmý açtým. Ev tekstili, mefruþat ve organizasyon alanlarýnda hizmet verdim. Mikrokrediyle ilk tanýþtýðýmda 700 TL kredi kullandým. Ýlk kredimi dükkâným için bir makine alarak kullandým. Ýlerleyen süreçte kredi miktarlarý artýkça iþlerim için büyük destek saðlamýþ oldum. Çevremdeki kadýnlara iþ olanaðý saðlamak amacýyla mikrokrediyi sürekli öneriyor ve programa yeni üyeler kazandýrýyorum. Mikrokrediden ve Ekonomiye Kadýn Gücü projesinin saðladýðý destekten dolayý çok mutluyum.”

“Mikrokredi ile sermaye sýkýntýmý çözdüm”
Nefise Demir Yurdakul:
“1961 Bursa doðumluyum. Ailemin maddi durumu yeterli olmadýðý için ilkokuldan sonra okula devam edemedim ve çalýþarak onlara maddi-manevi destek oldum. Kendi çabamla dikiþ, nakýþ ve eliþi yapmayý öðrendim. Evleyim ve bir oðlum var. Oðluma daha iyi bir hayat sunabilmek için çalýþmak zorundayým. Þu anda nikah þekeri, eliþi yapýmý, keçeden çanta ve anahtarlýk üretiyorum. Ýlk zamanlar sermaye sýkýntýsý çektim. Bu duruma çare ararken bir arkadaþýmdan mikrokrediyi duydum. Bursa mikrokredi þubesinden bilgi edindikten sonra benim gibi iþ yapan arkadaþlarýmla beþ kiþilik bir grup oluþturduk. Üç günlük mikrokredi eðitiminin ardýndan ilk kredimi aldým. Þu anda iþlerim çok güzel gidiyor. Hedefim ilerleyen zamanlarda iþlerimi büyütmek. Turkcell Ekonomiye Kadýn Gücü projesine bizlere saðladýklarý imkânlardan dolayý teþekkür ederim.”

“Ekonomiye Kadýn Gücü Projesi ile iþlerimi büyüteceðim”

Ayþe Saadet Akgün:

“1950 Bursa doðumluyum. Mikrokrediyle 2011 yýlýnda tanýþtým. Aldýðým kredilerle iþim için malzeme aldým. Ürettiðim süs eþyalarýný Mudanya’da kurulan pazarda sergiliyorum ve satýþ yapýyorum. Yakalamýþ olduðum bu baþarýnýn devamlýlýðýný saðlayabilmek için Turkcell’in Ekonomiye Kadýn Gücü projesinden destek almaya devam edeceðim.”

Ekonomiye Kadýn Gücü hakkýnda:
Turkcell, 2012 yýlýnda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlýðý ve Türkiye Ýsrafý Önleme Vakfý (TÝSVA) iþbirliðinde dar gelirli, giriþimci kadýnlar için cepten kalkýnma seferberliði baþlattý. Ekonomiye Kadýn Gücü adlý seferberlik sayesinde dünyada ilk defa bir mobil operatör, bir mikrofinans kuruluþuyla ortak ‘sosyal borçlanma’ modelini hayata geçirmiþ oldu. Turkcell’in teknolojisiyle güçlendirilen sosyal borçlanma modeli sayesinde dileyen herkes dar gelirli kadýnlara 1 yýl vadeli borç verebiliyor ya da baðýþ yapabiliyor. Turkcell projeye 400 bin TL katký vererek baþladý. Sosyal borçlanma modeli sayesinde gelen destek ise 1 milyon TL’yi geçmiþ durumda ve 70 bin kadýn mikrokrediden faydalanýyor.
Projeye destek vermek isteyen herkes operatörü ne olursa olsun, FON yazýp 5886’ya SMS göndererek proje havuzuna 5 TL baðýþ yapabiliyor. Ayrýca Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. üzerinden de (havale/EFT, kredi kartý, Turkcell Cüzdan ) dar gelirli giriþimci kadýnlarý desteklemek mümkün.