REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Bedelli Askerlik Uygulamasının Çıkmasını Doğru Buluyormusunuz?

Katılımcı sayısı
548. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet Olumlu Buluyorum

142 25.91%
  • Hayır Kesinlikle Karşıyım

406 74.09%
Sayfa 7/10 İlkİlk 12345678910 SonSon
96 sonuçtan 61 ile 70 arası

Konu: Bedelli Askerlik Uygulamasının Çıkmasını Doğru Buluyormusunuz?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

"Karakolda doğru söyler,mahkemede şaşar....!"Evet sevgili dostlar siyasi iktidarın kararsızlığı karşısında ne diyeceğimi bilmiyorum.Akşam "ak" dediğine sabah "kara" diyen kararsız bir iktidarımız var.Önceleri tek başlı idi,ne derse o olurdu.Şimi iki başlı oldu;biri ak diyor,öteki kara!..Tam da yukardaki halk türküsü gibi.Hatta duyumlarıma göre dedesinin mezar taşını okuyamıyanlar askere,yedi sülalesine rahmet okutanlar da bedelli olacakmış...Tam bir AKP adaleti.Diyecek sözüm yok!..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı sensi Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    arkadaşım şu an mevcut görevde olan hükümete ilk seçim kazanmasında oy verenlerden biriyim hatta başabakınımızın kuduğu bir şiir yüzünden ceza evine atılmasına karşı çıkan haksızlık olduğunu haykıranlardan biri idim ama son 11 yılda çıkan kanunlardan sadece SAĞLIK sistemi milletin yüzünü güldürdü ilaç kuyruklarında vatandaşlarımızın canı çıkıyordu yiğidi öldürelim ama hakkını verelim diyoruz..
    Halkın ve vatandaşın gelir düzeyi yükselmedi kurumlar arasında çalışan memurlar ve işciler arasındaki maaşlar arasında UÇURUMLAR oluştu memur emeklileri çalışırken almış oldukları EŞ YARDIMI.ÇOCUK PARASI, gibi ek yardımları emekli olunca otomatik olarak kesildi emeklilerin eş ve çocuk baba yada anneleri e??? mekli olunca İŞEMİ alınıyor yada iş sahibimi oluyorda bu yardımlar kesiliyor ????? ve çalışan memurlara verilen SEYYANEN ZAMLAR emekli memurlara yansıtılmıyor.....
    ÇALIŞ MEMUR VE EMEKLİ MEMUR ARASINDA 2003 YILLLARI ARASINDA SADECE 10TL FARK VARDI YIL 20014 BU FARK OY VERDİĞİM İKTİDAR SAYESİNDE 1200TL YE ÇIKMIŞSA ben hakkımı nerden sorayım kime anlatayım bu sadece devede bir kulak bir çok yanlışlık yapıldı türkiye cumhuriyetinin TEMEL TAŞLARI oynanır ise vatanımız için çok vahim sonuçlar doğrabilir terörist başına SEKRETARYA verileceğini güneydoğuda ÖZERK bir yapı kurulacağını artık meclisin koridorlarında bile haykırılıyorsa EYVAH SÖZÜN BİTTİĞİ YERE GELDİK DEMEKTİR güney doğuda görev yapan polis ve askerlerimizin bile aileleri ile halkın içersinde tedirgin olarak sokağa bile çıkmaya cesaret edemediği bir ortama gelinmişse bunun izlenen politikaları bir daha gözden geçirilmesini gerektirir kanısındayım ama bakıyoruz HALİ VAKTİ İYİ OLANLAR BİR ELİ YAĞDA BİR ELİ BALDA olanlar için türkiye GÜLLÜK GÜLÜSTANLIK gösteriliyor ,,,,, yani bana dokunmayan yılan 1000 yaşasın anlayışı hakim olmuş o yılan birgin evinizin üstüne çöreklenir ise bugünki SURİYE VE ARAP ÜLKELERİ vatandaşları gibi sığınacak ülke arar durumuna düşersiniz ellbette demograsi var halkın :%51 oyunu almış hükümete saygı gösreceğiz şapka çıkartacağız ama yanlış yaptığı yerde eleştiri hakkımızı kullanacağız buda kimseyi rahatsız etmemelidir...

DOST ACI DÜŞMAN TATLI SÖYLERMİŞ
    yorumlara baktımda herkes kendi inancı doğrultusunda bir şeyler yazmış bende 32 yıl askerlik yapan birisi olarak evet yabancı devletlerde işini kurmuş ve işini takip edemeyecek durumda olanlara elbetteki evet ama onun harici burada barınanlara hayır bu işi devlete yüklemekte yanlıştır arz talep meselesidir

• Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
      • Bu Yazıyı Paylaşın

bu yazımı okudunmu

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı rselturk Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    "Karakolda doğru söyler,mahkemede şaşar....!"Evet sevgili dostlar siyasi iktidarın kararsızlığı karşısında ne diyeceğimi bilmiyorum.Akşam "ak" dediğine sabah "kara" diyen kararsız bir iktidarımız var.Önceleri tek başlı idi,ne derse o olurdu.Şimi iki başlı oldu;biri ak diyor,öteki kara!..Tam da yukardaki halk türküsü gibi.Hatta duyumlarıma göre dedesinin mezar taşını okuyamıyanlar askere,yedi sülalesine rahmet okutanlar da bedelli olacakmış...Tam bir AKP adaleti.Diyecek sözüm yok!..
    bu dediğini sakın başkasıyla karıştırmayasın yanlış merdivene binen olmasın ???????

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29

Arkadaşlar ne dersek diyelim bu bu SEÇİM SİSTEMİNİN BİZE ACI REÇETESİDİR şu anki seçim sistemi rahmetlik turgut özalın koalisyon hükümetlerine son vermek için getirmiş olduğu sistem BÜYÜK BALIK KÜÇÜK BALIKLARI YEME sistemidir yani şu an iktidar partsi ve muhalefetin gerçek oyları baraj sıfır olsaydı AKP %34 CHP% %22 MHP %18 DİĞER PARTİLER %26 oy oranı ile meclise gireceklerdi bajı geçemeyen ufak partilerin oyları ile iktidar ve ana muhalefet oyları gerçeği yansıtmamış oluyor ....
    Önümüzde genel seçimler var barajı sıfırlayıp seçime gidelim şu anki partiler oylarını muhafaza edemeyeceklerdir yani bu sistem tam anlamı ile haksızlık içeren bir sistemdir umarım anayasa mahkemesi bu yanlışa dur der ise tüm sorunlar çözülür

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ya vallahi gülmekten kırılıyorum ya bu nasıl bir zihniyet hala anayasadan medet umuluyor anayasanın bu davaya bakması bile yanlış bir olaydır ister lehte kara versin ister alehte karar versin ya bu davayı ele alıp bakması kadar yanlış bir şey var mı düşünsene senin düşüncene ipotek koyuyor sen hala medet umuyorsun bu kadar kanunları yasayı yürütmeyi biliyorsunuz helal olsun

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bende karşıyım ,devletin satacak bir şeyi kalmadı bu yola başvurdu,hemide sudan ucuz .Zengine paranı wer canın sağolsun , fakire canını wer watan sağolsun. muamelesi yapılıyor maalesef. sağlıcakla kalın

Kullanıcı Bilgi Menüsü

vatan sevgisi olmayan adam askerlikmi yapar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

garibanın fakirin orta direğin yüzü ne zaman güldükü askerlik konusunda gülecek elbet herşeyde olduğu gibi yine zenginler ve hali vakti iyi olanlar kazanacak eskilerin dediği gibi varsa paran cümle elemdir kulun toksa paran hantumandır yolun selamlar olsun

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı zeko21 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ya vallahi gülmekten kırılıyorum ya bu nasıl bir zihniyet hala anayasadan medet umuluyor anayasanın bu davaya bakması bile yanlış bir olaydır ister lehte kara versin ister alehte karar versin ya bu davayı ele alıp bakması kadar yanlış bir şey var mı düşünsene senin düşüncene ipotek koyuyor sen hala medet umuyorsun bu kadar kanunları yasayı yürütmeyi biliyorsunuz helal olsun
    sizin bildiğiniz kadar benim unuttuğum var ben devlete 27 yıl memur olarak görev yaptım türkiye cumhuriyeti anayasası değişmez temel maddelerden oluşur

1= Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
    2=Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
    3=Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
    4= Devletin temel amaç ve görevleri, Türk Milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.
    5= Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir.

Türk Milleti, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organları eliyle kullanır.

Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz.
    7=Yasama yetkisi Türk Milleti adına Türkiye Büyük Millet Meclisinindir. Bu yetki devredilemez.
    8=Yürütme yetkisi ve görevi, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından, Anayasaya ve kanunlara uygun olarak kullanılır ve yerine getirilir.
    9= Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır.
    10=Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
    11=Anayasa hükümleri, yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını ve diğer kuruluş ve kişileri bağlayan temel hukuk kurallarıdır.

Kanunlar Anayasaya aykırı olamaz.,

40=MADDE 40. – Anayasa ile tanınmış hak ve hürriyetleri ihlâl edilen herkes, yetkili makama geciktirilmeden başvurma imkânının sağlanmasını isteme hakkına sahiptir.

Dostum kanunları devlet masalarında dirsek çürütürken okuma fırsatımız oldu neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz sizin dediğiniz ve olmasını istediğiniz kırallık ile yönetilen ülkelerde geçerlidir isterseniz alın türkiye cumhuriyeti anayası ve kanunlarını bir güzel okuyun belki bilgi sahibi olursunuz saygılarımla

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bak kardeşim sen 27 yıl görev yapmışsın bende hava kuvvetlerinde 32 yıl 32 yıl 32 yıl 32 yıl 32 yıl 32 yıl 32 yı l 32 yıl 32 yıl komutanlık yaptım yani sen askerlik yaptıysan sana talimi ben öğrettim sana yasayla ilğili bir şey öğretildiyse ben öğrettim hala anayasa maddeleri yazacak kadar cahilsin bundan sonra ne yazarsan yaz küfür de etsen sana cevap verirsem namertim

Sayfa 7/10 İlkİlk 12345678910 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri