REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
18 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Astra Hotbİrd Sİrus Arabsat 90 Lik Tek Çanakta

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Astra Hotbİrd Sİrus Arabsat 90 Lik Tek Çanakta

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

90 lık çanakla ankaradan sirus hotbird astra arabsat uydularını almaktadır
    odak noktası astradır yaklaşık 580 kanal almaktadır
    hotbird kanallarının tammı alımöaktadır
    lnb lerin bağlandığı çubuk demiri mangal malzemesi satan yerden aldım (1 ytl) adana şişdir.şişi önce matkap ile iki delik açarak astra lnb sinin üzerine sabitledim uzun vidalarla daha sonra diger uyduların yerlerini tespit için lnb ile yerlerini tespit ederek işaretledim. cihaz olarak **** 8000 xcamı kullandım.işaretlediğim yerlere birer delik açtım buralara kelepçeleri taktım 28-46 lık kelepçeleri.kelepçeleri tutturmak için açık kısmından birer vida geçirerek şişe somunla tutturdum (kelepçeler tanesi 50 ykrş.) yani size maliyeti 5 lira bile etmiyor. turksatıda denedim güçlü tpleri alıyor fakat zayıfları alamıyor.
    Yer olmadığı için 16 dreceyi yerleştiremedim.

Yukarıdaki çanak montajının yapılışı:

ilk önce canağı astra uydusuna ayarladım.ikinci olarak adana şişine iki delik açarak lnbnin üzerine taktım.Bunun için yaklaşık 6cm uzunluğunda somunlu vida kullandım.bir tane lnb ye anten kablosunu takarak uydulurın yerlerini ayarlayarak işaretledim kırmızı kurşun kalemle. şişi yerinden çıkararak işaretli yerleri matkap ile deldim.tekrar şişi çanağa taktım.kelepçelerin uygun yerinden tornavida ile delik açtım buralara vidaları taktım. lnb leri şişe taktım takarken en iyi verim alacağım ayarı verdim.
    şu an itibari ile sirus 150 kanal
    hotbird tüm kanallar
    astra 580-600 kanal 1kr uydusu %94 lerde en zayıf % 40
    arabsat 120 kanal
    turksat içinde deneme yaptım 12652 frekansı % 46 olrak aldım güçlü yayınları alabiliyor fakat bunun için lnb bağlamadım.
    Astra için 10 ytl ye aldığım atlanta 0.3 lük lnb yi taktım . Bu lnb ile iyi verim aldım. 150 lilik hareketli çanağımdada bu lnb kullanıyorum ondada verimi çok yüksek.

not:bu bir alıntıdır.............

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sevgili arkadaşım tartışmak gibi olcak ama
    ben izmirdrn astrayı 1.25 cm çanakla senin kadar iyi alamıyorum
    ya senin bi yanlışın var ya ben bu işi bilmiyorum......????????

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı caner1960 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    sevgili arkadaşım tartışmak gibi olcak ama
    ben izmirdrn astrayı 1.25 cm çanakla senin kadar iyi alamıyorum
    ya senin bi yanlışın var ya ben bu işi bilmiyorum......????????
    evet arkadaşım sen bu işi bilmiyorsun.. bu takılan aparatın orjinal çanak ayarlı alımından hiçbir farkı yok. sen 125 lik çanağını ii ayarlıyamamışsın.. 150 lik çanakla iyi bir ayar çekersen 550 kanal da sen alırsın astradan...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşlar yurdumuzun orta bölgelerinde yüksek sinyaller alınabiliniyor antalyadan 160 cm hareketli sistemle 700 kanal alıyorum belirli saatlerde saygılar DRAGON
    Konu @DrAgOn tarafından (15-12-2006 Saat 16:42 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sevgili arkadaşım sen 90 cm çanakla nasıl alıyorsun astra dan o kadar kanal....ben le dalgamı geçiyorsun..
    sen git acemilere anlat bu hikayeyi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ben kayseriden 1.50cm çanakla 540 kanal alıyorum
    sanırım arkadaşım biraz atmış olabilir
    ama duyduguma göre ant astrada şanslı ilmiş belkide ondanda olabilir
    saygılar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ben burda 125cm çanakla zdf pakedini düzgün alcam diye ugraşıyorum.. sen ordan diyorsun ki ben 90 cm çanakla alıyorum.. ve benden buna inanmamı bekliyorsun..sana kolay gelsin ........

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Burada birbirinizi kırmanın bir anlamı yok arkadaşlar. Ankara'dan 90 cm. çaplı antenle Astra uydusunun hemen hemen tüm kanalları alınabiliyorken, İzmir'de 90 cm ile hemen hemen hiç yayın alınamamakta idi. Ta ki Astra 1Kr uydusu faaliyete geçene kadar. Burada bulunulan yerin coğrafik konumu çok önemli. Orta Anadolu bölgesi Astra uydusunu ful çeken şanslı bir yöremiz. İzmir'den 125cm çanak ile Astra uydusunun (1KR haricinde olanlar) sadece güçlü sinyalli Tp leri alınabilir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

evet Backroom arkadaşın dediklerine aynen katılıyorum yer İzmir Parabol 125 cm Astra 1KR haricinde kuvvetli sinyalleri çok güzel almaktayım easy tv zdf france kanalları(şifreli) ve bunun gibi bir sürü alman kanalları özellikle kışın gündüz saatleri çok net ve kırılmasız.iyi bir lnb kullanın derim.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sevgili arkadaşlar.. ben bu yazıyı ankaradaki arkadaşaın yazdıklarına latifen yazdım...ben de biliyorum neyin ne oldugunu...ama bazı arkadaşlar bizleri kek yerine koyuyor..buna karşı oldugum için cevap verdim.. saygılarla...

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri