UEFA, Bursaspor'a 1 yýl Avrupa Kupalarý'ndan men ve 100 bin Euro para cezasý verdi. Bursaspor'un cezasýnýn önümüzdeki 4 sezon içinde katýlacaðý ilk Avrupa Kupasý turnuvasý için geçerli olacaðý belirtildi.

Bursaspor Kulübü Baþkaný Recep Bölükbaþý konuyla ilgili kulübün resmi televizyonuna önemli açýklamalarda bulundu. Bölükbaþý þunlarý söyledi:

"Söylenecek bir þey yok. Bursaspor'un durumu belliydi. Her yere gittik ve yardým istedik. Bizim dönemimizle alakalý deðil. Daha önceki dönemde erteleme cezasý vardý. Onu kaldýrýp 1 yýl men cezasý veriliyor. Akabinde de eðer 31 Aralýk tarihine kadar Kasým ve Aralýk alacaklarý var futbolcularýn, onlarý da ödemezsek 1 yýl daha ceza vermeleri söz konusu. 4 yýl içinde gidemezsek zaman aþýmýna uðrayacak. Avukatlarla görüþtük. Ýstanbul'daki avukatýmýzla görüþtük. CAS'a baþvurduk. Ýtiraz dilekçemizi verdik ve duruþma istedik. Bu süreç devam edecek. Bu ceza nereden geliyor. Bu yönetim olarak 6 ay oldu. 17 Haziran'da kongre yapýldý. 1 milyon 920 bin Euro kadar geçmiþ alacaklar var. Daha öncesinden de Erkan Körüstan yönetiminde UEFA ile anlaþma yapýlmýþ. Anlaþmadan aylar sonra haberdar olduk. O dönemde maalesef þu an görev yapmayan Sema Haným bize bildirmedi. Bildirmiþ olsaydý geçmiþ ödemeler olabilirdi. Futbolcularýn Kasým ve Aralýk alacaklarý var. Bir tek Kasým ve Aralýk var. Birçok kulübün 5-6 aylýk ödemedikleri paralar var. Haziran ayýnda futbolcu alacaklarýný Temmuz ve Aðustos'a yýðmýþlar. Biz de çekilen kredinin üzerine tekrar kredi çektik. Geçen yönetimin borçlarýný hala ödüyoruz. Bu bir milat olacak. Rahmetli baþkaným vefat ettiðinde 40 günlük baþkanlýk devrem oldu. O dönemde bunu toparlayabilirdik. 1 yýlda bu kadar borç olmasý enteresan. Þehri bütünleþtirdiðimizi düþünüyoruz. Ancak parasal yönde kimsenin yardýmý olmadý. Biz de kredi kullandýk. Kendi yaðýmýzla kavrulduk. 1 yýl men cezasý var. Bunun daha kötüsü de olabilir. Kasým ve Aralýk borçlarýmýzý ödeyemezsek bu ceza 1 yýl daha artacak. Gereðini yapacaðýz. Sonuçta durum bu. Bizden kaynaklanan bir olay deðil. Ama ben Bursaspor olarak bakýyorum. Geçmiþ yönetime bakmýyorum. Bunu çözümü söz konusu. Bunu çözmek için elimizden geleni yaptýk, yapmaya da devam edeceðiz."