Turkcell ve Microsoft’tan eðitimde iþbirliði
Ýki dev teknoloji þirketi Turkcell ve Microsoft, ‘Turkcell Akýllý Eðitim Platformu’ üzerinde eðitimin dijitalleþmesine katký saðlayacak bir iþbirliði gerçekleþtirdi. Ýþbirliði sayesinde, platformda yer alan akýllý tahta, öðretmen ve öðrenci tabletlerinde Microsoft iþletim sistemi kullanýlabilecek. Bu çözümü kullanan okullar, Microsoft Educator Network’den de faydalanmaya baþlayarak, öðretmenlerinin geliþimi için gerekli araç ve eðitimlere ulaþabilecek. Ýki þirket ayrýca teknolojinin eðitimde kullanýmýný yaygýnlaþtýrmak amacýyla “Eðitimde Teknoloji Kullanýmý” baþlýklý toplantýlar serisini de baþlattý.

Turkcell ve Microsoft, Turkcell’in eðitimde teknolojinin etkin kullanýlarak daha baþarýlý öðrenciler yetiþtirilmesi amacýyla hayata geçirdiði ‘Akýllý Eðitim Platformu’nda iþbirliðine gitti. Eðitim kurumlarýnýn dijitalleþmelerine katký saðlayacak platformda, bundan böyle Microsoft iþletim sistemi yer alacak. Ýki kurum arasýndaki bu stratejik iþbirliðiyle, öðretmenler Microsoft Educator Network'e üye olabilecek. Teknoloji ile eðitim, 21. yüzyýl eðitim modelleri, dijital okuryazarlýk, sýnýflarda Windows 8 kullanýmý gibi birçok pedagojik ve teknolojik eðitimden ücretsiz yararlanabilecek. Platform ayrýca tüm Microsoft eðitim tabletlerinin içerisine entegre edilerek öðretmen ve öðrencilerin kullanýmýna sunulacak.
Turkcell ve Microsoft bu iþbirliðinin yaný sýra eðitimde teknolojinin kullanýmýný yaygýnlaþtýrmak amacýyla bir de insiyatif baþlattý. Yeni eðitim teknolojileri ve trendlerinin anlatýldýðý “Eðitimde Teknoloji Kullanýmý” baþlýklý toplantýlarýn ilki Ýstanbul’da yapýldý. Toplantýda eðitim sektörünün temsilcileri ve eðiticileri, mobil nesillerin eðitiminin dijital teknolojiler kullanýlarak nasýl güçlendirileceði konusunda bilgiler alarak, fikir alýþveriþinde bulundular.
Sýnýf içine kurulan akýllý tahta üzerinden öðrencilerin tablet cihazlarla dersi takip etmesine olanak saðlayan Turkcell Akýllý Eðitim Platformu, eðitim kurumlarýnýn dijital dönüþümlerini kolayca yapabilmelerine fýrsat saðlýyor. Platformla interaktif bir eðitim saðlanýrken, öðretmen ve öðrencilerin okulda, evde diledikleri her yerde 3G ile hýzlý, güvenli ve kesintisiz internetle bilgiye her yerden ulaþmalarýna imkan tanýyor. Eðitimde teknolojiyi daha etkin kullanmalarý için hayata geçirilen Microsoft Educator Network’le de eðitimciler profesyonel anlamda kendilerini geliþtirebilecekleri eðitimleri online olarak alabiliyor. Að sayesinde eðiticiler oyunlarla öðrenme stratejileriyle ilgili bilgilere de kolayca ulaþabiliyor. Forumu kullanan eðiticiler ise kendi arasýnda ya da dünya üzerindeki meslektaþlarýyla istedikleri konuyu da tartýþma imkaný buluyor. Ayrýca öðretmenler, Office Mix, OneNote, Office 365 gibi Microsoft programlarýndan da faydalanabiliyor.
Turkcell Akýllý Eðitim Platformu’yla ilgili ayrýntýlý bilgilere Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. adresinden ulaþýlabiliyor.

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.