Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Büyük anten dönemi kapanıyor

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Büyük anten dönemi kapanıyor

    Çok büyük ve montajı zor olan çanak antenlere göre daha estetik ve küçük olan düz antenin prototip çalışması tamamlandı.



    Türksat Genel Müdürü Ensar Gül, çok büyük ve montajı zor olan çanak antenlere göre daha estetik ve küçük olan düz antenin prototip çalışmasını tamamladıklarını belirterek, "Binaların ya da evlerin duvarlarına yerleştirilebilen ve istenilen renge boyanabilen düz anten, görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak" dedi.

    Gül yaptığı açıklamada, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) finansal desteğiyle Ar-Ge çalışması yaptıklarını belirterek, prototipi ve testleri tamamlanan antenin ticarileştirilme çalışmalarının yapılacağını söyledi.

    ÇALIŞMALAR 1,5 YILDA TAMAMLANDI

    Televizyon yayınları için Ar-Ge çalışması yapılan düz antenin prototip çalışmasının 4'ü mühendis olmak üzere 6 kişilik bir ekip tarafından 1,5 yılda tamamlandığını anlatan Gül, prototip boyutunun 35x35 santimetre olduğunu, kazancı daha yüksek yeni bir versiyonun çalışmalarına da başladıklarını kaydetti.

    Çanak antenlerin çok büyük, montajının da zor olduğunu söyleyen Gül, daha estetik ve küçük düz antende montaj sıkıntısının yaşanmayacağını belirtti. Gül, binaların ya da evlerin duvarlarına yerleştirilebilen ve istenilen renge boyanabilen düz antenin görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağını ifade etti.

    "BU ANTENDE İLERİ TEKNOLOJİ KULLANILDI"

    Düz antenlerin, sinyal bakımından diğer antenlerden hiçbir farkının olmayacağına dikkati çeken Gül, "Çanak antenlerdeki performansın aynısını düz antende de görebileceğiz. Teknolojisi farklı olan düz antenin sadece yapısı değişik. Anten üzerinde 256 tane 16x16 boyutunda küçük antencik var. Bunlardan gelen sinyal noktaları birleştiriliyor. Bu antende ileri teknoloji kullanıldı" diye konuştu.

    Dünyada düzlemsel antenlere doğru bir trendin olduğunu belirten Gül, özellikle araç üzeri kullanımla ilgili anten ihtiyacının olduğunu, düz antenin üretim maliyetinin düşmesiyle düz antene ilgide artış yaşanacağını söyledi.

    Türksat'ın üretici bir firma olmadığını dile getiren Gül, düz antenin üretimini yapacak firmalarla görüşmeler yapacaklarını anlattı. Gül, söz konusu üretimle ilgilenen firmalar ile anlaşıp, düz antenin lisans haklarını satacaklarını kaydetti.

    Tasarım ve ticarileşme haklarının verileceği firmanın, düz antenin satış fiyatını belirleyeceğini bildiren Gül, Ka-Bant uydu internet terminali için de anten çalışmalarına başlayacaklarını sözlerine ekledi. (AA)

    [YOUTUBE]56U0NgAM8aQ[/YOUTUBE]
    Konu Editor tarafından (30-12-2014 Saat 19:35 ) değiştirilmiştir.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Güzel bir haber. Umarım en kısa süre içinde piyasaya çıkar hantal çanak kurma derdinden kurtuluruz.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    güzel haber yalnız TÜRKSAT 40 cm antenle izlenecek dendi bir zamanlar şuan bile 60.90 cm antenle sinyalde sıkıntılar var benim görüşüm kaliteli bi çanak olacağını zannetmem çanakla uğraşacaklarına önce uydu işini bi becersinler doğru düzgün..........

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    güzel haber yıllar önce arkadaşlala bir sohbet sırasında bunun konusu olmuştu
    paylaşmak güzeldir

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Alıntı beaverss Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    güzel haber yalnız TÜRKSAT 40 cm antenle izlenecek dendi bir zamanlar şuan bile 60.90 cm antenle sinyalde sıkıntılar var benim görüşüm kaliteli bi çanak olacağını zannetmem çanakla uğraşacaklarına önce uydu işini bi becersinler doğru düzgün..........
    öncekıne göre cok duzelme var ustam soyle dıyem denızlı acıpayamdam 120 cm lık canakla önceden 28 derece merkez yapsanız bıle turksat yayınları gelmıyordu 33 derece yaparsan bazı kanallar kırılmalı gelıyor

    suan aynı normal canakla 19 yada 23 merkez yapıp turksatı sorunsuz alıyor hem 2 m onunde ev var

    suan 19 merkez yapıp 7 den 42 guclu sınyelle alınır durumda

    t90 almayı dusuyorum artık

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    evet güzel bir haber de bence öncelikle son teknoloji diye tanıtılan uydunun sinyal sorunlarını gidersinler hotbird uydusunda 2000 den fazla yayın var türkiyeden sorunsuz izleniyor birde kendi uydumuza bakalım sinyal kalitesinin ne kadar kötü olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. özellikle merkezi sistemlerde çok sıkıntılı umarım düzelir.

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    LNB olayı ortadan kalkacak gibi,o zaman her uydu için bir anten olursa değişen bir şey yok hatta çok kirlilik.

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Iptali cihazlar ve internet çanak antenede gerek yok;)

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    yıllar önce ruslar seramik anten yaptılar denilmişti.bu anten 1/10 kadar anten çaplarını küçültecek denilmiştide ne heveslenmiştik.o vakitler astra bile 250 antenlerle zor alınıyordu.sanırım analog yada yeni digital devri idi. geçen bahsi gecen antenide tanıttılar tv de .güzel bir antene benziyor. düz plaket.üzerinde pertinaxdan devreler var gibi.ortada lnb var.bakalım performansı nasıl olacak.söylenilene göre iyi olacak.

    ben halada anlamış değilim..adamlar marsa robot gönderiyorlar.ona bir anten takıyorlar.oradan sinyal geliyorda.buradanda ona gidiyor.robot hareket ediyor.o kadar performanslı antenler.bizde nordic beam ı alamıyoruz 120 antenle

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Teknoloji her geçen gün gelişiyor eskide kaldı 4-5 metrelik canaklar bu uydularıda 60 cm izlenecek zamanlar gelecektir.Adamlar otobuste bile canak anten ile yayın alıyor teknolojiye ayak uydurmak cok zor yakın zamanda canak anten vs kalmaz

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •