Turkcell’in MIT stratejik iþbirliðiyle ücretsiz “Giriþimcilik MBA” programý, dünya ile ayný anda Dijital Akademi’de
Turkcell ve MIT’den tüm dünyadaki ilk online giriþimcilik MBA programý
Ýçeriðini her geçen gün zenginleþtiren Turkcell Dijital Akademi, dünyanýn teknoloji alanýnda en önemli üniversitesi kabul edilen MIT (Massachusetts Institute of Technology) ile dünyada bir ilke imza attý. Ýki önemli kurum, online eðitim alanýnda bir ilki gerçekleþtirerek, dünyanýn ilk “Giriþimcilik MBA” (Innovator’s MBA) programýný Türkçe ve Ýngilizce içerikle hazýrladý. MITx (MIT Online Eðitim Platformu), Turkcell ile yaptýðý bu anlaþma kapsamýnda online eðitim konusunda dünyada ilk kez bir þirketle iþ birliði gerçekleþtirmiþ oldu.
Her geçen gün daha iyi eðitim ve daha zengin, kaliteli içerik konusunda yeni adýmlar atan Turkcell Dijital Akademi, kendi alanýnda dünyaca ünlü kurumlarla yaptýðý iþ ortaklýklarýna devam ediyor. Turkcell Dijital Akademi son olarak eðitim alanýndaki yeniliklerine dünyada bir ilki daha ekledi ve içeriðini daha da zenginleþtirdi.
Dünyanýn en prestijli üniversiteleri arasýnda sayýlan MIT (Massachusetts Institute of Technology), giriþimcilik ve online eðitim alanýndaki vizyonundan etkilendiðini ifade ettiði Turkcell’le yepyeni bir çalýþmaya imza attý. Dünyada bir ilk olan, MIT ve Turkcell iþ birliði sonucu geliþtirilen “Giriþimcilik MBA” programýnýn online eðitimleri, tüm dünyadan katýlýmcýlar için Turkcell Dijital Akademi’de baþladý.
“Giriþimcilik MBA” programý ücretsiz ve Türkçe içeriðiyle Dijital Akademi’de
Turkcell ve MIT’nin birlikte tasarlayýp geliþtirdiði “Giriþimcilik MBA” (Innovator’s MBA) programýna, Turkcell Dijital Akademi üzerinden Türkçe ve Ýngilizce olarak ulaþýlabilecek. Dünyada bu tarz kaliteli eðitimlerin pek çoðu ücretli olarak sunulurken, Giriþimcilik MBA programýnýn dersleri dünyanýn her yerinden ücretsiz olarak takip edilebilecek. MIT, Turkcell ile yaptýðý bu anlaþma kapsamýnda online eðitim konusunda dünyada ilk kez bir þirketle iþ birliði gerçekleþtirmiþ oldu.
Katýlýmcýlar, MIT’den sertifika alabilecekler
Giriþimcilik MBA programýna kayýt olanlar “Müþteri kimdir?”, “Müþteriyi nasýl tanýrýz?” ve “Kullanýcýdan Doðan Giriþimcilik” konularýný öðrenerek sertifika alabilecekler. Tüm bunlarla birlikte MIT’nin “Kitlesel Online Açýk Eðitimler” (Massive Online Open Courses-MOOC) kapsamýndaki içerikleri Turkcell Dijital Akademi üzerinden Türkçe olarak yayýnlanacak. “Ýnovasyon” kategorisinde toplam 48 MIT eðitim videosu Türkçeleþtirildi ve 12 Ocak itibarýyla Turkcell Dijital Akademi portalýndan yayýnlanmaya baþlandý. Giriþimcilik MBA programýna, Turkcell müþterisi olsun olmasýn herkes kayýt olabilecek.
Katýlýmcýlara aldýklarý eðitimler doðrultusunda iki ayrý türde sertifika ile belgeleme imkâný sunuluyor. Bunlardan biri olan onur sertifikalarý ücretsiz veriliyor. Kimlik onaylý ve MIT’nin uluslararasý geçerliliði olan sertifikasýný almak isteyen katýlýmcýlar ise, edX üzerinden, eðitimin uzunluðuna baðlý olarak 20-100 Dolar arasýnda ücret karþýlýðý sertifika alabilecekler. Turkcell Akademi bünyesindeki dört MBA eðitiminden her birinin sertifika ücreti ise 50 Dolar.
Ciliv: “MIT ile ayný vizyona sahibiz: Bilgi ve inovasyonla dünyayý deðiþtireceðiz”
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, MIT ile iþ birliklerinin yeni bir boyuta taþýnmasý konusunda þu deðerlendirmeyi yaptý:
“Yeni dünyada baþarýya giden yol teknoloji ve inovasyondan geçiyor. Teknolojiyi kullanarak fark yaratanlar, dünyanýn neresinde olurlarsa olsunlar bir adým öne geçme fýrsatýný yakalýyor. Turkcell olarak üstün network altyapýmýz üzerinde geliþtirdiðimiz çözümlerle Türkiye’ye fayda sunmak için çok çalýþýyoruz. Bu çözümlerin baþýnda bizim için eðitim geliyor. Eðitim alanýnda attýðýmýz adýmlarla ülkemize, insanýmýza yatýrým yapmaya devam ediyoruz. En iyi çözüm ortaklarý ile iþ birliði yaparak giriþimcilik ve inovasyonun önünü açmayý ilke ediniyoruz. Bu nedenle MIT ile gerçekleþtirdiðimiz bu iþ birliði bizim için çok deðerli. Çünkü bilgiye ulaþarak, bilgiyi kullanarak, teknoloji ve inovasyonla dünyayý deðiþtirebileceðimize inanýyoruz. Ýnsana yapýlan yatýrýmýn eðitimden ve bilgiden geçtiðine inanýyoruz. Günümüzde global pazarlarda yeni teknolojileri kullanan þirketler baþarýyý yakalýyor. Biz de tam bu yüzden MIT ile giriþimciliðe odaklandýk. Ülkemizden de yeni teknolojileri kullanarak baþarýyý yakalayan þirketlerimizi global pazarlarda görebilmek istiyoruz. MIT ile gerçekleþtirdiðimiz iþbirliðimizde ilk online MBA programýmýzýn içeriðinde giriþimciliðe odaklandýk. Bu program 70 milyona açýk ve ücretsiz olacak. Dünyanýn baþarýlý giriþimcileri neden bizden çýkmasýn dedik ve ilk kez tüm dünyaya açýlan bir online MBA programýný Türkçe hazýrladýk.”
Konuyla ilgili MIT Edx Dijital Öðrenme Platformu Direktörü Prof. Dr. Sanjay Sarma dünyada öðrenme þeklinin son yýllarda çok deðiþtiðini vurgulayarak; “Eðitimde en büyük deðiþikliði internetin hayatýmýza girmesiyle yaþadýk, yaþamaya da devam ediyoruz. Artýk biliyoruz ki insan beyninin öðrenme süresi yalnýzca 15 dakika. Bu süre sonrasýnda dikkat baþka bir yere kayýyor, bu normal çünkü beyin böyle çalýþýyor. Bizler de bunu öðrendiðimiz günden bu yana eðitimi online vermeye ve dikkati doðru zamanda beyin ile zaman ve mekan baðýmsýz buluþturmaya baþladýk. Online eðitimde son iki yýldýr Turkcell’in gerçekleþtirdiklerini hayranlýkla izliyoruz. Turkcell’in deneyimi ve içerik desteði ile, MIT olarak inovasyon, giriþimcilik ve teknoloji ile ilgili iki tam ders programý üretiyoruz. MIT’de ilk kez Türkçe dersler oluþturuyoruz, bu bizler için gurur verici. Biz, bunu büyük bir fýrsat olarak görüyoruz ve Turkcell ile olan dostluðumuza büyük deðer veriyoruz” dedi.
Dijital Akademi, giriþimcileri 2 trilyon dolarlýk MIT ülkesine davet ediyor
Son bir yýl içinde tam 1,5 milyon kullanýcý tarafýndan ziyaret edilen Turkcell Dijital Akademi, þimdi MIT’nin zengin içeriðiyle yepyeni bir dünyanýn daha kapýlarýný aralýyor. Giriþimciliði ve inovasyonu Turkcell gibi her zaman en öncelikli konularý olarak belirleyen MIT, bu alanda her yýl binlerce kiþiyi eðitiyor. MIT mezunlarý tarafýndan kurulan 25 bin 600 þirket toplam 2 trilyon dolarlýk gelir elde ediyor ve 3 milyon 300 bin kiþilik istihdam saðlýyor. Turkcell Dijital Akademi katýlýmcýlarýný, eðer bir ülke olsaydý dünyanýn en büyük 11. ekonomisine sahip olacak MIT’nin bir parçasý olmaya davet ediyor.
Giriþimcilik MBA Programý’nda dersler 12 Ocak’ta Türkçe olarak baþlýyor
Program kapsamýndaki Giriþimcilik-101 dersi, 12 hafta sürüyor. Dersin içeriðinde 57 eðitim videosu, baþarý hikayeleri, test ve deðerlendirme sýnavlarý yer alýyor. Giriþimcilik-101 dersiyle katýlýmcýlara, hangi müþterilere ulaþacaklarýný belirleme, müþteri ihtiyaçlarýný anlama konusunda beceriler kazandýrýlmasý hedefleniyor. Giriþimcilik-102 dersi de, yine 12 Ocak’ta baþlýyor. 16 hafta açýk kalacak olan programda 30 eðitim videosu bulunuyor. Ýçeriðinde ise giriþimci adaylarýna, “Müþteriniz için ne yapabilirsiniz” sorusunun cevaplarý veriliyor.
Turkcell-MIT iþ birliði ile sunulan online eðitim programlarý “Kullanýcý Kaynaklý Ýnovasyon” ve “Büyük Veri” programlarý ile devam edecek.
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.