Ne verdik ki ne istiyelim

Adnan Polat: "Gerets'i göndermiyoruz. Çünkü elindeki kadroya raðmen çok baþarýlý. Ama birbirimize karþý son derece mesafeliyiz. Herkes iþini yapacak".

Fenerbahçe derbisinden sonra sarf ettiði çeliþkili sözlerle gündemin tepesine oturan Galatasaray Baþkan Yardýmcýsý Adnan Polat, sarý-kýrmýzýlý ekibin teknik patronu Erik Gerets ile ilgili de ilginç bir açýklama yaptý. maraton.com.tr'ye konuþan Polat, "Gerets'i göndermiyoruz. Elindeki malzemeye göre çok baþarýlý. Ama birbirimize karþý son derece mesafeliyiz" diyerek Belçikalý hocaya katlanmak zorunda olduðunu ima etti. Galatasaray Baþkan Yardýmcýsý ayrýca yönetim kurulunda bazý anlaþmazlýklarýn yaþandýðý itirafýnda da bulundu. Ýþte Adnan Polat'ýn sözleri. "Baþkan Özhan Canaydýn'ýn düzenlediði toplantý, yönetim kurulundaki bazý arkadaþlarýn kendi aralarýndaki problemlerini anlatma ve çözme toplantýsýydý. Benimle birebir ilgisi yoktu. Bazý yanlýþ anlaþýlma ve kýrgýnlýklar vardý. Bunlarýn giderilmesi için yapýlan bir davetti. Benim katýlmama gerek yoktu. Toplantýnýn sanýldýðý gibi Gerets ile ilgisi yoktu. Zaten Erik Gerets'in gönderilip gönderilmemesi baþkan ile benim aramdaki mutabakata baðlý. Biz kendi aramýzda konuþur, bunu da yönetim kuruluyla paylaþýrýz.

ERÝK GERETS KALDI
Ayrýca Gerets'i niye gönderelim. Artýk bu söylentiden sýkýldým. Hocayý seversin ya da sevmezsin. Ben çocuk deðilim. Duygusal davranma lüksüm yok. Yani baþkan 'Göndermem' derse ben de ayaðýmý sürterek 'Hayýr göndereceksin' diyemem. Galatasaray'a zarar veremem. Kaldý ki Gerets, elindeki kadroya raðmen çok baþarýlý. Geçen sezon nasýl þampiyon olduysak, bu sezon da þampiyon olacaðýz. Hoca ile sorunum yok. Fakat birbirimize karþý son derece mesafeliyiz. Herkes iþini yapacak; yapmalý da. Bir þey daha söyleyeyim. Ne Souness ne de Raþit Çetiner ile görüþtük. Ersun Yanal zaten olmaz. Gerets'i de hemen gönderemezsiniz. Alternatifini bulmak zorundasýnýz. Ondan sonra da medyanýn önünde medeni bir þekilde ayrýlýrsýnýz. Gerets bizim hocamýz ve sezon sonuna kadar sözleþmesi var." Polat ayrýca Fenerbahçe derbisinden sonra yaptýðý ve çeliþki kokan iki açýklama konusuna da deðindi. Polat, "Emniyet görevlileri maç öncesi ve sonrasýnda yumuþatýcý sözler söylememi istedi. Bana kol saatini gösterip ana-avrat küfür edenleri izlerken, sahada olanlarý göremedim. Zaten bana küfredilirken Aziz Yýldýrým sadece oturdu. Ama ben korkmadým. Aslanlar gibi gittim, aslanlar gibi geldim. Yaþananlarý evde izleyince çýldýrdým. Onun için basýn toplantýsý yaptým" ifadesini kullandý.

Sabah Gazetesi