Yerli yazýlýmcýlar “Geleceði Yazanlar”dan çýkýyor:

Türkiye’nin en büyük yazýlým okulu 33 bin üyeye ulaþtý

Turkcell’in bir yýlý geride býrakan yerli mobil yazýlým seferberliði “Geleceði Yazanlar” aradan geçen kýsa süre zarfýnda 33 bin üye sayýsýna ulaþtý. 720 bin kiþinin ziyaret ettiði “Geleceði Yazanlar” portalinde 2 bin sayfa eðitim dokümaný ve 20 bin satýr kod örneði bulunuyor. Turkcell, uygulama maratonlarýyla desteklediði eðitimler için 1,2 milyon TL’lik katký saðladý. Eðitimlerini tamamlayan 3 bin 500 kiþi ise baþarý belgesi almaya hak kazandý.

Turkcell’in, Türkiye’yi yazýlým geliþtirme alanýnda daha iyi bir konuma kavuþturmak üzere hayata geçirdiði “Geleceði Yazanlar” projesi, kýsa sürede yazýlýmcýlarýn ve yazýlýmcý adaylarýnýn bir numaralý baþvuru kaynaðý oldu. Yazýlýmcý ekosistemine katký saðlamak amacýyla geliþtirilen ve isteyen herkesin faydalanabildiði proje 33 bin üyeye ulaþtý.

Kuruöz: “Türkiye’nin yerli yazýlýmcýlarý artýk ‘Geleceði Yazanlar’dan çýkýyor”

Turkcell Genel Müdürü Vekili Ýlker Kuruöz; “Geleceði Yazanlar” projesine iliþkin þu açýklamayý yaptý:

“Dünyada mobil yazýlým pazarý bugün artýk 30 milyar dolar büyüklüðe ulaþtý.Biz de ‘Geleceði Yazanlar’ projesiyle Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusunu yazýlým alanýna yönlendirmeyi ve Türkiye’nin, her geçen gün büyüyen mobil yazýlým pazarýnda etkin bir oyuncu olmasýný hedefledik. ‘Geleceði Yazanlar’, kýsa sürede bir yazýlým okuluna dönüþtü. Türkiye’nin yerli yazýlýmcýlarý artýk ‘Geleceði Yazanlar’dan çýkýyor. Projenin gördüðü ilginin, Turkcell takýmýný da daha iyisini yapma yolunda motive ettiðine inanýyoruz.

1 milyon saatlik Online eðitim verildi
Gençlere yazýlým alanýnda yeterlilik kazandýrmak hedefiyle Turkcell’in 1,2 milyon TL’lik eðitim katkýsý saðladýðý “Geleceði Yazanlar” platformunda 1 milyon saat online eðitim verilirken 2 bin sayfa eðitim dokümaný ve 20 bin satýr kod örneði bulunuyor. Bu süre içinde 720 bin kiþinin ziyaret ettiði Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 11 milyon sayfa gösterimine ulaþtý. Türkiye’nin genç nüfusunun mobil yazýlýmcý olmaya yönlendirilmesinin hedeflendiði proje kapsamýnda 76 bin kilometre yol kat edilerek 50 þehre gidildi ve 67 üniversitede etkinlik düzenlendi. Eðitim, geliþim, danýþmanlýk imkânlarýnýn sunulduðu projenin sitesinden eðitim süreçlerini baþarýyla tamamlayan 3 bin 500 geliþtiriciye toplam 7 bin 200 baþarý belgesi verildi. “Geleceði Yazanlar” eðitimlerinde Android, iOS ve Windows Phone gibi milyonlara hitap eden platformlara yönelik uygulama ve yazýlým eðitimlerini tamamlayýp mezun olanlarýn sayýsý 3 bini aþtý.

Turkcell’in iþ ortaðý olma fýrsatý
“Geleceði Yazanlar” eðitimlerini baþarýyla tamamlayan ve yazýlým geliþtiren gençlere Turkcell ve iþ ortaklarýnýn oluþturduðu ekosistem dâhilinde istihdam fýrsatlarý sunuluyor. Yazýlýmcýlar Turkcell iþ ortaðý olarak üretimlerine devam etmek isterlerse tüm Turkcell kanallarýndan destek saðlanýyor.

Geleceði Yazanlar hakkýnda:
• “Geleceði Yazanlar” projesinden faydalanmak isteyen herkes Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. platformuna üye olarak portalin sunduðu eðitimlerden yararlanabiliyor ve mobil uygulama geliþtirme dünyasýndaki geliþmelerden haberdar olabiliyor.
• Portalde “Geleceði Yazanlar” üyesi olan katýlýmcýlar birbirlerine soru sorabiliyor, uzmanlar ile iletiþime geçerek gün içerisinde destek alabildiði bir soru-cevap bölümü bulunuyor.
• “Geleceði Yazanlar” portaline üye olan geliþtiriciler, proje danýþmanlarýyla iletiþim kurarak zorlandýklarý noktalarda geri bildirim alabiliyorlar. Danýþmanlar gerek forumda, gerekse fiziksel etkinlikler sýrasýnda sitedeki katýlýmcýlara yol gösteriyor. Katýlýmcýlardan gelen geri bildirimler ise “Geleceði Yazanlar” ekosisteminin geliþtirmesine de yardýmcý oluyor.
• Eðitim modülleri sonrasýnda uygulanan sýnavlarda sorularýn yüzde 75’ini doðru cevaplandýrma kriteri bulunuyor. Süreci baþarýyla tamamlayanlar “Baþarý Belgesi” almaya hak kazanarak bilgi düzeylerini tescil eden bu önemli belgeye sahip oluyor.
• Baþarýlý olanlar yýlda 2 kez gerçekleþen “Mobil Yazýlým Geliþtirme Yeterlilik Belgesi Sýnavlarý”na girmeye hak kazanýyor. Sýnavlar Ýstanbul, Ankara ve Kýbrýs’ta yapýlýyor.
• Proje kapsamýnda gençlerin geliþtirdiði baþarýlý mobil yazýlýmlar Turkcell’in uygulama maðazasý Turkcell AppMarket üzerinden kullanýcýlarýn beðenisine sunuluyor.
“Geleceði Yazanlar”dan baþarý hikayeleri:

• Maratonda geliþtirilen PathPlug projesi farklý beacon modelleri için bir platform saðlýyor, public beta ortamýna açýlacak olan platform yakýn zamanda deneme hesaplarý ile dünyaya açýlacak. Proje ile Tübitak 1512 Giriþimcilik Aþamalý programýna baþvuran ekip 100 bin TL hibe desteði de kazandý.
• Maratonda geliþtirilen iki proje (Dipublica ve Triplanner) Turkcell iþ ortaðý olma yolunda ilerliyor, firmalar ile görüþmeler devam ediyor.
• Wolony projesi tüm üniversitelere özel uygulamalar çýkararak üniversite öðrencilerinin mobil olarak birbirleriyle etkileþime geçmesini hedefliyor.

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.