Yenilenme Programý sayesinde Turkcell çalýþanlarý bir yýlda 2 bin kilo verdi
Turkcell’den çalýþanlarýna özel “Yenilenme Programý”
Turkcell yenilikçi uygulamalarý ile sadece müþterilerinin deðil, çalýþanlarýnýn da memnuniyetini artýrmaya devam ediyor. Çalýþanlarýn enerji ve potansiyellerini etkin kullanabilmelerini saðlamak için saðlýklý yaþama rehberlik eden ve günlük hayatlarýnýn her anýnda onlara kendilerini özel hissettirecek “Yenilenme Programý” ile Turkcell çalýþanlarý ihtiyaç duyduklarý saðlýklý yaþam aktivitelerinden yararlanabiliyor.
Program kapsamýnda sunulan yenilenme izni, diyetisyen desteði, spor aktiviteleri, saðlýklý yaþam programlarý ve seminerleri ile Turkcell çalýþanlarý kendilerini yenileyip zinde ve motive bir hayatýn kapýsýný aralýyor. En çok raðbet gören programlardan biri olan “Diyetisyen ile Saðlýklý Öðünler” sayesinde 840 Turkcell çalýþaný
programýn birinci yýlýnda 2 bin kilo verdi.
Turkcell’in bir yýl önce hayata geçirdiði Yenilenme Programý’yla çalýþanlar iþyerinde mutlu ve yaratýcý olmanýn ipuçlarýný keþfediyor. Programla Turkcell, çalýþanlarýnýn ihtiyaç duyduðu saðlýklý yaþama hizmet eden aktiviteler ile enerji ve potansiyellerini etkin kullanabilecekleri mutlu çalýþacaklarý ortamlar yaratmayý hedefleniyor. Çalýþanlardan büyük ilgi gören Yenilenme Programý’nda sunulan aktiviteler arasýnda “Yenilenme Ýzni” , “Diyetisyen ile Saðlýklý Öðünler”, “Sigarayý Býrakma”, “Saðlýklý Yaþam Seminerleri”, “Yoga Programý”, “Ekibim için Ofis Yogasý” ve “Saðlýklý Yaþam Aktiviteleri- Daha Fazla Spor” yer alýyor.
Turkcell çalýþanlarý saðlýklý zayýflýyor
Turkcell kadrosunda görev yapan diyetisyenler ile þirket plazalarýnda çalýþanlarýn bire bir, Ýstanbul dýþýndaki çalýþanlarýn ise görüntülü baðlantý aracýlýðý ile görüþmeler gerçekleþtirdiði “Diyetisyen ile Saðlýklý Öðünler” programýna bugüne kadar 840 kiþi katýldý. Çalýþanlarýn saðlýklý beslenmesi ve kilo vermek isteyen kiþilerin ideal kilolarýna kavuþmasýnýn amaçlandýðý program dâhilinde Turkcell çalýþanlarý programýn ilk yýlýnda toplam 2 bin kilo verdi.
Yenilenme Ýzni ile 7 yýl ve üzeri kýdemi olan çalýþanlara, kariyerlerine mola verme fýrsatý
Program içerisinde, çalýþanlarýn kariyerlerine kýsa bir mola vererek dinlenmelerini ve tazelenmelerini saðlayacak “Yenilenme Ýzni” de sunuluyor. Turkcell grup bünyesinde 7 yýl ve üzeri kýdemi olan çalýþanlar, yönetici onayý ile 1-3 ay arasýnda yenilenme izninden yararlanabiliyor. Böylece çalýþanlar kýsa bir mola vererek ihtiyaçlarýný karþýlayýp yenilenerek iþlerinin baþýna daha motive ve verimli bir þekilde dönebiliyor.
Ýki ayda bir talep doðrultusunda düzenlenen “Sigarayý Býrakýyorum” programý kapsamýnda Turkcell çalýþanlarý saðlýklý bir hayata baþlangýç yapýyorlar. Düzenli aralýklarla “Çocuklarda Uyku Sorunu”, “Ýþyerinde Çatýþma Yönetimi”, “Çocuklarla Saðlýklý Ýletiþim” ve “Duruþ Bozukluðunda Kayropraktik” gibi farklý konularda uzman kiþilerin katýlýmýyla saðlýklý yaþam ve psikoloji seminerleri veriliyor.
Ayda iki seans olmak üzere 3 plazada profesyonel yoga eðitmenleri eþliðinde yoga seanslarý ve talep eden ekipler için “Ekibim için Ofis Yogasý” düzenleniyor. “Saðlýklý Yaþam Aktiviteleri- Daha fazla Spor” adý altýnda spor hocalarý eþliðinde gruplar ve bireye özel spor programlarý gerçekleþtiriliyor. Çalýþanlar pilates, crossfit ve zumba gibi spor aktivitelerine de katýlabiliyorlar.
Rakamlarla Yenilenme Programý’nda bir yýl:
Diyetisyen ile Saðlýklý Öðünler:
840 Kiþi katýldý ve yaklaþýk 2 bin kg verildi.
Sigarayý Býrakma:
6 seans yapýldý.
Yoga:
3 lokasyonda toplam 69 seans yapýldý. 101 kiþi katýldý.
Saðlýklý Yaþam Seminerleri:
Farklý konularda toplam 64 etkinlik gerçekleþtirildi. Yaklaþýk 3100 kiþi katýldý.
Saðlýklý yaþam aktiviteleri- Daha Fazla Spor:
Pilates, Crossfit gibi spor aktivitelerinden 440 seans gerçekleþtirildi. Toplamda 150 kiþi katýldý.
Tuðrul Güner / Turkcell Finans Bölümü
Yenilenme Programý’nýn duyurusu ilk geldiðinde açýkçasý ben nasýl yararlanabilirim diye üzerinde çok düþünmedim. Sonra çevremdeki arkadaþlarýmýn pek çoðunun galeta, kuruyemiþ, kepekli tost gibi þeyler yediði dikkatimi çekti. Bu þekilde birçok kiþinin Yenilenme Programý içerisinde yer alan ‘Diyetisyen ile Saðlýklý Öðünler’ aktivitesine katýldýðýný öðrendim. Diyet programýna baþlayan arkadaþlarýmýn ciddi kilolar verdiklerini görünce “Neden ben de baþlamýyorum?” diye sordum ve hemen katýlmaya karar verdim. Ardýndan diyetisyenden randevu aldým. Diyet programýný aldýktan sona listeme hep sadýk kaldým. Gittiðim restoranlarýn menüsünde ilk olarak sebze yemeklerine bakmaya baþladým. Binamýzda bulunan spor salonunda haftada 2 ya da 3 gün spor yaptým. Diyete baþlamamdan bu yana yaklaþýk iki ay geçti ve bu sürede 10,5 kilo verdim. Hedefim 5 kilo daha verip kilomu korumak. Kilo verdiðimden beri kendimi daha iyi ve saðlýklý hissediyorum. Pek çok arkadaþýma da diyetisyeni tavsiye ettim. Þirket içerisinde böyle bir imkan sunulmasý mükemmel bir þey. Artýk saðlýðýma daha çok özen gösteriyorum.
Gülçin Çakýr / Turkcell Satýþ Geliþtirme Bölümü
Yenilenme Programý’ndan þirket içi yapýlan duyuru ile haberdar oldum. Bu program içerisinden pilatesi tercih ettim. Çünkü spor yapmaktan ***if alsam da vakit ayýrmakta çok zorlanýyordum. Bu programla birlikte kurum içerisinde böyle bir imkan sunulmasý çok hoþuma gitti. Þimdi hafta iki kez binamýzda bulunan spor salonunda profesyonel bir eðitmenin gözetiminde iþ arkadaþlarýmla spor yapýyorum. Program sayesinde düzenli spor yapmaya baþladým. Diðer bölümlerden insanlarla tanýþtým. Daha saðlýklý bir vücuda sahip oldum. Zaman zaman yaþadýðým hareketsizlik kaynaklý sýrt ve boyun aðrýlarým azaldý. Programý ekibimdeki ve çevremdeki diðer çalýþma arkadaþlarýma da tavsiye ettim. Benim teþvikim ve tavsiyem üzerine erkekler de dahil olmak üzere 4-5 arkadaþým daha pilatese katýldý. Yenilenme Programý’nýn þirketin çalýþana verdiði deðerin bir göstergesi olduðunu düþünüyorum. Yoðun iþ temposunda spor salonuna gitmeye fýrsat bulamayan bizler için çok iyi bir fýrsat. Bu program, pilatesin dýþýnda farklý spor dallarýnýn ve aktivitelerin bulunmasý nedeniyle geniþ bir çalýþan kitlesine hitap ediyor. Bu deðerli programý planlayýp hayata geçiren arkadaþlarýma teþekkürlerimi sunuyorum.
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri