Yüzyýllar boyunca konuþulan 'öldükten sonra neler oluyor' sorusuna, iki kez öldüðünü iddia eden adam Reddit üzerinden cevapladý. Adamýn hikayesi büyük ilgi çekti.

Sosyal haber sitesi Reddit'e hikayesini yazan @ Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. dude isimli kullanýcý, iki kez öldüðünü söyledi. Ýlk ölümünün bir motorsiklet kazasý sonucu vücudunun acý ve fiziksel darbe sonucu kendini kapatmasý sonucu gerçekleþtiðini söyleyen adam, ikinci ölümünün ameliyattan sonra çok fazla aðrý kesici aldýktan sonra olduðunu anlattý.
22 yaþýndaki adam, yaþadýðý deneyim hakkýnda sorulan sorulara cevap da verdi. Ýki kez ölen adamýn hikayesi büyük ilgi uyandýrdý.

Bir kullanýcý ölen adama, vücudu kendini kapattýðýnda mental olarak ne hissettiðini sordu. Adam, "Keþke bir þey hissettiðimi söyleyebilseydim ancak, doðruyu söylemek gerekirse iki kez de 'orada deðildim'. Her þey siyahtý. Bunu kýsa bir uyku çekmek gibi tarif edebilirim, rüya görmediðiniz kýsa bir uyku. Sanki uzun süredir uyumuþsunuz gibi gelir, ancak sadece 15 dakika geçmiþtir."

"Öte yandan, 'hayata döndüðümde' çok yorgundum. Sanki vücudumdaki tüm enerjiyi kullandýðýmý hissettim" diyerek soruyu cevaplayan adam, kendine ne olduðundan habersiz olduðunu, doktorlarýn kendisine "Birkaç dakika için öldün" dediklerini aktardý.

Ateist olduðunu belirten adam, "hiçlik" deneyiminin kendisinin ölümden korkmasýný saðlamadýðýný söyledi. Ýki kez ölen adam, "Kesinlikle hiçbir þey görmedim. Ne rüya, ne ýþýk, hiçbir þey. Sadece siyah bir hiçlik hayal edin, benim deneyimlediðim þey buydu." dedi.

Adam bundan sonraki hayatýndaki amacýný, keyifli bir hayat yaþamak ve diðer insanlarýn yaþamlarýný olabildiðince güzelleþtirmek olarak açýkladý.