bügün teknosaya uğradım sadece samsung TRT 4K,yı gösteriyormuş yetkililerle konuştum ve samsung tv,ler açık gösteriyordu diğer tvlerin problemi yazılımdan kaynaklandığını söylediler
bügün teknosaya uğradım sadece samsung TRT 4K,yı gösteriyormuş yetkililerle konuştum ve samsung tv,ler açık gösteriyordu diğer tvlerin problemi yazılımdan kaynaklandığını söylediler
Şu anda piyasada satılan Ultra HD TV lerin içinde bulunan dahili uydu alıcıları normal HD uydu alıcılarıdır. Onun için alırken dikkat edin Ultra HD aldım nerde bu Ultra diye sormayın sonra![]()
LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7
Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.
Yayının netliği vs. Hertz'in ne kadar yüksekse o kadar net görüntü mantığı değil mi yoksa ben mi yanlış biliyorum. Örnek veriyorum Full HD TV ama tarama hızı 100 Hz ile Full HD 500 Hz cihaz arasında netlik bakımından baya önemli bir fark var diye biliyorum.
ultrAslan
HZ izlediginiz yayındaki hareketli sahneleri net göstermeye yarar aldıgınız tv 500 HZ olsa bile izledigimiz kanallar 50 HZ ile yayın veriyor BLU RAY den izledigimiz filmlerde 100 - 1200 HZ aralıgında oldugu için ozaman hakkını verir.
.....................
TV’LERDE HERTZ(HZ) DEĞERİ NEYİ İFADE EDER?
Görüntü teknolojisinde yenileme hızı da çözünürlük kadar önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Full HD dediğimiz zaman 1920x1080 piksellik bir görüntünün saniyede 60 kare olarak gösterilmesini anlıyoruz fakat piyasada 100 Hertz, 120 Hertz, 200 Hertz hatta beklide 400 Hertz ve üstü televizyonlar da görmek mümkün. Peki, bu tam olarak bize nasıl işe yarıyor ve nasıl bir dönüşü var? Kâğıt üzerinde 60 hertz’in üzerinde herhangi bir televizyonunun çok fazla işimize yaramayacağını düşünebiliriz fakat özellikle 3D görüntülerin sağ ve sol için ayrı ayrı gösterildiği televizyonlarda yüksek tarama hızlarını örneğin 120 Hertz ve üzerini görmemiz gayet olası. Bu şekilde bize 3D görüntüyü sağ ve sol göz olarak ayrı ayrı verebiliyorlar. Peki, daha yüksek frekanstaki televizyonlar gerçekten işe yarıyor mu? Bu tür yüksek frekansta görüntüyü daha net ve daha canlı gördüğümüzü söyleyebiliriz. Tabii ki bu tamamen insanın algısıyla ilgili fakat yüksek tarama hızına sahip paneller tabii ki diğerlerinden çok daha kaliteli ve iyi görüntüyü size sunmaya aday.
Arkadaşlar, diyelim ki 4K uydu alıcısı aldınız. Tv'niz SD, HD Ready veya Full HD ise seyredemezsiniz. Tv'nizde 4K uygun olmalı. Şimdi Japonya ve Çin'de 8K tv, cep telefonu, Kamera, uydu alıcısı vb... çıkmakta... Daha sonra 16K, 32K, 64K .... sınırı yok. Bilim ve Teknoloji ARGE laboratuvarların ne icatlar ve teknolojiler icat edildi. Aşama aşama ortaya çıkararak teknolojik finans ekonomisinde rant sağlamak.
Edittt... xxman™
Bu tür imzalar yasaktır. Bir dahakinde gereken yapılacaktır.
arkadaşım bende 4k tv aldım sizi yanlış bilgilendirmişler bazı 4k tvler 30p bazıları60p den yayın yapıyor şuan trt4k 60p den yayın yapıyor 60p yayın yapan tvlerden seyrediliyor eğer tvlerin içindeki normal uydu alıcısı olsa 4k yayını seyredemez tvleri 60p yayın yapanlar 4k yayınları seyrediyorlar
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri