Turkcell’li Milli Atletler Avrupa Þampiyonasý’ný iki madalya ile tamamladý
Turkcell’in ana sponsorluðundaki atletizm milli takýmý, Çek Cumhuriyeti’nin Prag kentinde düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Þampiyonasý’nda bir altýn ve bir gümüþ madalya almayý baþardý. Ali Kaya, 3000 metrede altýna uzanýrken, Ýlham Tanui Özbilen de 1500 metrede gümüþ madalyanýn sahibi oldu.
Çek Cumhuriyeti’nin baþkenti Prag’da düzenlenen 33. Avrupa Salon Atletizm Þampiyonasý’nda milli atletlerimiz bir altýn ve bir gümüþ madalya ile tamamladý. Turkcell ana sponsorluðunda mücadele eden millilerde; Ali Kaya, ikinci gün akþam seansýnda koþulan 3000 metre erkekler finalinde, 7:38.42’lik derecesi ile Avrupa þampiyonluðunu kazanýrken müsabaka rekorunun da sahibi oldu. Ali Kaya, elde ettiði dereceyle ayrýca ayný zamanda 23 yaþ altý ve büyükler Türkiye rekorunu da kýrmýþ oldu.
Türkiye, dokuz atletle katýldýðý Avrupa Salon Atletizm Þampiyonasý’ný bir altýn ve bir gümüþ madalya ile tamamlamayý baþardý. Ali Kaya ve Ýlham Tanui Özbilen’in yaný sýra, uzun atlamada dalýnda mücadele eden Karin Melis Mey ise finallerde 6.57’lik atlayýþý ile Avrupa yedinciliðini elde etti. Avrupa Salon Þampiyonasý’nýn üçüncü ve son gününde koþulan erkekler 1500 metre yarýþýnda ise Ýlham Tanui Özbilen 3:37.74 derecesi ile Avrupa Salon Þampiyonasý’nda ikinci olarak gümüþ madalya kazandý.
Yeni dönem, baþarýlarý da beraberinde getirecek
Türkiye Atletizm Federasyonu Baþkaný Fatih Çintýmar; “Avrupa Salon Þampiyonasý’nda atletlerimizin gösterdiði performans beni ilerisi için mutlu etti. Türk atletizmi yeni bir döneme girmiþtir, hayata geçireceðimiz yeni projelerle birlikte sporcularýmýzýn bu süreçte ülkemizi gururlandýracak baþarýlara imza atacaðýna eminim. Bundan sonra da ay-yýldýzlý bayraðýmýzý uluslararasý þampiyonalarda dalgalandýrarak Türk atletizmini hak ettiði yere taþýyacaðýz”
Milli atletlerimizi kutluyorum
Turkcell Genel Müdür Yardýmcýsý Burak Sevilengül; “Rio 2016 ve Tokyo 2020 Olimpiyatlarý hedefiyle çýktýðýmýz yolda Türk atletizmi her geçen gün daha iyiye doðru gidiyor. Turkcell olarak, Türk sporunun geliþmesi bizler için en önemli önceliklerden birisidir. Ülkemizi baþarýyla temsil eden tüm sporcularýmýza kutluyorum. Ana sponsoru olduðumuz atletizm milli takýmýmýzýn önümüzdeki dönemde nice baþarýlar kazanacaðýna inanýyorum” dedi.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri