Alıntı xxenon Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Araç lpgli atiker sıralı mevcut 1.2 motor. rölantsi oldukça düşük sanayiye götürdüm birisi sübaplar sıkı sübap ayarı yapılıcak dedi(100 tlymiş) biri sübap kapağı değişicek dedi(1000 tl ile 3000 tl) diğeride rölanti motoru arızalı dedi (500tl) hepsi farklı farklı şeyler söyledi güvenemedim. renault servisinde çalışanlardan biri test sürüşü yaptı araçta bi sıkıntı olmadığını ve rölanti normal dedi. Rölanti 500-600 lerde dalgalanmalarda olmakta sizlere danışmak istedim.
Benzinli bir araçta bu gibi bir seste nasıl ses yokmuş anlayamadım. Resmen takı takır dizel gibi çalışıyor. 1,2 motor normalde çok sessizdir.

Subap ayalarında dediğim gibi sorun var o zaman. Rölanti motorundan olsa sürekli yapması gerekir. Bence tanıdıklarına danış ve tanıdık iyi bir ustaya baktırın. Ayrıca subap ayalarını tekrardan yaptırman iyi olur. Ama kapak değişimi gibi işlere sakın girme zaten söküldüğünde belli olur.

Ama aracında bariz bir ses ve rolantı sorunu var. Rolanti bu kadar dalgalanmaz çok soğuk havalarda 1 dk içinde yağlanma yapasıya kadar cok hafif dalgalnma yapabilir buda motor yağlanma suresınce olur.