REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Google ve Youtube'a son uyarı!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Icon2 Google ve Youtube'a son uyarı!

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerini yayınlamaya devam eden arama motoru Google ve YouTube'un söz konusu yayınları içerikten çıkarmasını, bu mümkün olmadığı takdirde adı geçen sitelere erişimin engellenmesini kararlaştırdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda terör saldırısında şehit edilen savcı Kiraz'ın rehin alınması görüntüleri yayınlanan YouTube ve arama motoru Google'ın söz konusu yayınlarının, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun'un 8/2. maddesi doğrultusunda engellenmesini talep etti.

Savcılığın talebini kabul eden İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, kararında gerekçe olarak şunları belirtti:

“Milli Güvenliği ve Kamu Düzenin Korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi ve kamu görevlileriyle vatandaşların internet ortamında yer alan yasa dışı içerikler nedeniyle mağdur olmaması, zarara uğramaması, hak ve özgürlüklerin muhafaza edilmesi amacıyla talebin kabulüne karar verilmiştir.

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerini halen yayınlamakta olan Google adlı arama motoru ile aynı yer sağlayıcı üzerinden yayın yapan YouTube adlı internet sitesinden görsel ve videoların, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun'un 8/2. maddesi uyarınca içerikten çıkarılmasına, mümkün olmadığı takdirde erişimin engellenmesine hükmedilmiştir.”

Hakimlik, kararın yerine getirilmesi amacıyla doğrudan Erişim Sağlayıcıları Birliği'ne gönderilmesine ve en geç 4 saat içinde erişim sağlayıcısı tarafından kararın yerine getirilmesine hükmetti.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29

bence emniyet doğrusunu yapıyor ülkemiz açısından gurur kırıcı bir durum şehit çocukları ve ailesi o görüntüleri her gördüğünde ruhsal çöküntü yaşayacaklarsa kişisel haklara saldırıyı durdurmanın en doğru yolu budur

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bence her türlü yasak kaldırılmalıdır. ve bu yöntem yanlıştır. asıl uyarılması gereken yasak koyanlardır. ne bu yaaa yasak yasak yasak, yasaklarlamı yaşayacaz ya allah allah.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29

Alıntı aliharbiye Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    bence her türlü yasak kaldırılmalıdır. ve bu yöntem yanlıştır. asıl uyarılması gereken yasak koyanlardır. ne bu yaaa yasak yasak yasak, yasaklarlamı yaşayacaz ya allah allah.
    kardeşim fikir ve basın özgürlüğünün ben yanındayım ama ülkemizin küçültücü yayınlara müsade etmek terör eylemi yapanların ekmeğine yağ sürmek anlamına gelmezmi???
    Kaldıki bir suç işlediğimizde resminizi çeken gazeteciye küfürler ve saldırı yapan insanları televizyonlarda görüyorken...... aynı olay sizin başınıza gelse sizin boy boy resimlerinizi sosyal medyada yayınlansa bunu hergün izleyecek olan küçücük çocuklarınızın gireceği ruhsal bunalım ve çöküntünün hesabını kimden sorarsınız bu yüzden bu konuda siyasi düşünmemek lazım emniyet veya yetkililer çok iyi bir karar almışlardır bu konuda hükümet ile aynı düşünmesem,de türkiye cumhüriyeti kanunları ve emniyetin aldığı kararı yerinde buluyorum

Kullanıcı Bilgi Menüsü

easında bu sosyal siteleri yasaklamak yerine bu tür yayınları yapan kişileri twitter ,youtube,facebook,ve google giriş yasağı konması en doğru karar olur bir iki soytarının yapmış olduğu hatayı milyonlarca kullanıcıyı etkilememesi gerekir buda bu kurumların yönetimlerine çok iş düşüyor bu tip kişileri forumlardaki gibi hesaplarını banlasınlar en doğrusu bu olur

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı sensi Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    kardeşim fikir ve basın özgürlüğünün ben yanındayım ama ülkemizin küçültücü yayınlara müsade etmek terör eylemi yapanların ekmeğine yağ sürmek anlamına gelmezmi???
    Kaldıki bir suç işlediğimizde resminizi çeken gazeteciye küfürler ve saldırı yapan insanları televizyonlarda görüyorken...... aynı olay sizin başınıza gelse sizin boy boy resimlerinizi sosyal medyada yayınlansa bunu hergün izleyecek olan küçücük çocuklarınızın gireceği ruhsal bunalım ve çöküntünün hesabını kimden sorarsınız bu yüzden bu konuda siyasi düşünmemek lazım emniyet veya yetkililer çok iyi bir karar almışlardır bu konuda hükümet ile aynı düşünmesem,de türkiye cumhüriyeti kanunları ve emniyetin aldığı kararı yerinde buluyorum
    kardeş haklısın ama :
    Şehit Savcı Kiraz’ın fotoğrafını A Haber’de yayınlamış! Hükümet’in Savcı Kiraz’ın rehin alındığını gösteren fotoğrafları yayınlayan medya organlarına "Terör propagandası" yapmakla suçlayarak akredite uygulaması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Meğer aynı fotoğrafı Hükümete’ yakınlığı ile bilinen A Haber de ilk buradan yayınlanmış

Rota Haber

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bence yanlış yasak konulması bence halkın bilmedigi bir şeyi sızdırılmasından korkuyorlar
    yanıklarda iz bırakmaz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

En doğrusu hiç kimse suç işlemesin, herkesin başı dik kalsın. ama öğlede olmuyor. savcıyı şehit yaptılar, adeta asker ölmüş gibi yarın öbür günde ismini bir sokak veya cadde adı yaparlar. yada büstünü dikerler. ben bütün zülümlere ve ölümlere karşıyım, ama karşı geldiyim sadece şiddet ve ölüm değil, hiç kimsenin hiç kimseye baskı uygulaması veya herhangi bir hakkını kısıtlamasına ve yasak koymasına anlam veremiyorum. bana sununmuş nimetlere hükümet karar veremez. hükümet işine baksın işini yapsın. herkes kürsüye çıkar, muhalefeti eleştirir, belgelerle geldik konuşup dururlar. hiç kimse kürsüye belgelerle veya muhaleti eleştirmek için çıkmasın. iş yapsınlar iş, öğle konuşmakla olmuyor. herkesin bir ailesi var,savcıda bir insandı onu rehin alanlarda birer insan idi, ve ölen bütün insanlara acıyorum, hiç kimsenin hiç kimseyi öldürmeye hakkı yok. Bana görede şehit demek, ülke uğruna ölene şehit denir. Maalesef baskı insana çok şey kaybettirir.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ne hikmetse türkiye dışındakiler davulun sesi hoş geliyor.kardeşim şehit savcı ile ölen teröristi bir kefeye koyamazsınız.görüşlerinize saygı duyuyorum ama katılmıyorum.ilk önce şehit ne olduğunu bilmelisiniz ve araştırmalısınısınız.saygılar...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29

Alıntı zekı62 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    kardeş haklısın ama :
    Şehit Savcı Kiraz’ın fotoğrafını A Haber’de yayınlamış! Hükümet’in Savcı Kiraz’ın rehin alındığını gösteren fotoğrafları yayınlayan medya organlarına "Terör propagandası" yapmakla suçlayarak akredite uygulaması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Meğer aynı fotoğrafı Hükümete’ yakınlığı ile bilinen A Haber de ilk buradan yayınlanmış

Rota Haber
    ya dostlar hükümetin gazeteleri yayınlasada yanlış yapılmıştır terör örgütü para verip reklam yaptırsa böyle bir reklam yaptıramazdı zeten hükümet yanlısı tek doğru haberini görmedim varsa yoksa karalamak ve türkiyede ortamı germekten başka işe yaramıyorlar allah TÜRK ULUSUNUN YARDIMCISI OLSUN saygılarımla

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri