Son zamanlardaki teknolojik gelişmeler, pazarlama ve reklam faaliyetlerini önemli ölçüde değiştirdi. İnternet gibi yeni medya kanallarının gelişimi, sektöre kendilerine en etkili medya kanallarını bulmak için yeni stratejiler ve araçlar yaratmaktan başka seçenek bırakmadı. Tüm bunları aklımızın bir köşesinde tutarak, gelin pazarlamacıların yeni trendlere ayak uydurabilmek adına gözardı etmemeleri gereken 5 teknolojik gelişmeye göz atalım.

1) Sosyal Medya

Reklamcılar her zaman markalarının üzerinde muazzam etki sahibi olan ağızdan ağıza pazarlama kampanyalarını yürütebilmek için sosyal medyadan faydalanmanın ne kadar önemli olduğunun farkında olmuşlardır. Sosyal medya reklamcılara müşterilerinin anlık etkileşimlerini gözlemleme ve bu etkileşime katkıda bulunma fırsatı verir. İstatistikler, insanların %14’ünün reklamlara itibar ettiklerini gösterirken, %78’inin diğer tüketicilerin tavsiyelerine güvendiklerini ortaya koymuştur. Dolayısıyla, müşterilerin etkileşimi küçümsenmeyecek derecede çift yönlü bir diyalog haline gelmiş ve markaların üzerinde önemli ölçüde etki sahibi olmuştur. Sonuç olarak, sosyal medya aracılığıyla online etki sahibi olan bu müşteriler, ağızdan ağıza reklamın bir parçası haline gelerek markaların en iyi reklamcıları olmuşlardır.

2) Online Video

Online medyanın ve YouTube gibi sitelerin yükselişiyle birlikte, reklam endüstrisi inanılmaz bir şekilde değişti. Videonun insanlar tarafından bir eğlence aracı olarak algılanması, reklamcıları online videoyu bir pazarlama aracı olarak kullanmaları için cesaretlendirdi. Markalar videonun düşük dağıtım maliyeti ve kolay paylaşımı sebebiyle viral videolar yaratmakta çok istekli. Bunun bir diğer nedeni, viral videoların sıradan insanları reklamcılar haline getirme gücüne sahip olması ve insanların beğendikleri videoları kendi çevreleriyle paylaşarak, dolaylı olarak markanın reklamını yapıyor olmaları.

3) Davranışsal Hedefleme

Davranışsal hedefleme, müşterileri bir ürün ya da hizmeti satın almaya ikna etmekte çok başarılı sonuçlar verir, çünkü reklamların müşteriler için daha uygun ve daha değerli olmasına imkan sağlar. Hedefli reklamcılık, reklam endüstrisine daha doğru tahminlerde bulunma ve daha doğru reklam stratejileri geliştirme imkanını verir. Lakin, davranışsal hedeflemeyi uygularken pazarlamacılar dikkatli olmalıdır, zira müşteriler internette izlenmekten rahatsız olabilirler.

4) Eylemleri Ölçebilme

Tıklama başına maliyet modeli (CPC) türediğinden beri, reklamcılar bu modeli kullanıcı eylemlerini ölçmek için kullanıyor. Eylem tabanlı sistem, reklamcılara, yalnız reklamlara tıklayarak marka ile etkileşime geçmiş müşteriler için ödeme yapma imkanı sunuyor. Bunun yanı sıra, CPC modeli sayesinde, pazarlamacılar yatırımlarının geri dönüşünü (ROI) daha kesin bir şekilde ölçebilme imkanı da buluyorlar.

5) Arama Motoru Optimizasyonu

Arama motoru optimizasyonu (SEO), webde insanların dikkatini çekebilmek için en etkili yollardan biridir. İstatistikler insanların çoğu zaman arama sonuçlarının yalnız ilk sayfasına baktıklarını gösteriyor. Dolayısıyla, SEO reklamcılar için daha hedefli müşteri adayı bulma ve müşterin daha uygun arama sonuçlarıyla karşılamalarını sağlama açısından son derece önemlidir.

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.