merhaba arkadaşlar uydu olayına çok geçte olsa goldmaster spark 1200 alarak girdim neredeyse 1 haftadır bütün uydu forumlarını dolaşıyorum öğrendiğim bi kaç şey var ama hep yüzeysel. enigma2 yükledim cihaza eklentiler bölümünde alternative softcam manager falan var. cccam softcam oscam bunların ne işe yaradığını az bişi anladım forumlardan doğrumu öğrendim bilmiyorum ama şifreli kanalları açmaya yarıyor anladığım kadarıyla şimdi uzun lafın kısası gece yarılarına kadar forumları dolaşıp anlamaya çalışmama rağmen kafamda bir sürü deli sorular bu sorulara cevap verebilecek arkadaşlar olursa çok sevinirim.
1-imageların yazılımlar olduğunu anladım o zaman enigma2 ninde bir image ı var doğrumu gemini 420 ninde bir image ı var o zaman mesela gemini yazılımı enigma2 yazılımıyla alternatif mi yani aynı işe mi yarıyor ?
2-open pli ile enigma2 aynı yazılımın farklı isimleri mi ?
3-yüklediğim enigma2 nin içinde softcam manager eklentisi hazır geldi o zaman enigma2 nin farklı sürümleri mevcut ve bunların içinde bazı eklentiler sizin kurmanıza gerek kalmadan hazır mı geliyor
4-oscam cccam bunlar birer plugin midir ? bunları enigmada eklenti indirebileceğim yerden diğer eklentileri indirdiğim gibi basitçe indirebilir miyim ? oscam ymod un oscamdan farkı nedir ?
5-mesela forumlarda bir arkadaşın anlattığı oscam ymod kurulumuna bakıyorum open pli için ipk yı indirin diyo ipk nedir open pli için olan ipk nerden bulunur ? softcam setup girin diyor ben eklentiler bölümünden softcam managera giriyorum onun içinde softcam setup diye bir bölüm yok ? softcam setupa nerden giricem ?
bunun gibi daha bir sürü soru farkındayım hiç bişi bilmiyorum bu konuda belki burdan bana yardımcı olmanız zor ama en azından sıfırdan öğrenmeye başlayabileceğim bir döküman ya da link verebilirsenizz veya sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler
Yer imleri