Yaşam koşulları dünyanın her yerinde hemen hemen aynıdır, dünyanın her yerinde parti var, seçim var, delege, üye vs vs var. ama gerçek şuki yönetim dendiyi zaman, örneğin ülkemizi farzedelim, yönetimin başında her kim varsa, milletinin yaşam standardını ekonomik açıdan vatandaşın leyhine işleyecek bir yaşam biçimi yaratmalıdır. ama maalesef bugüne kadar kimler gelip gittiyse, hiç biri ne ülkenin nede ülke yaşayanı için, kendi şahsi ceplerini ve yandaşlarının ceplerini doldurmak çalıp çırpmak dışında hiç bir şey yapmamıştır, bunun tam zıttını yapıyorlar, ülkeyi satıyor, vatandaşın yaşam hakkını özgürlük hakkını elinden alıp, sefil bir yaşama yitiyorlar. bakınız, ülkemizde her insanın aylık telefon elektrik su internet kısacası resmi fatura tutarı 500 ile 1000 tl arasıdır. emeklilk ücreti maximum 1500tl, bir emekli ortalam 1000 tl ile nasıl yaşayabilir. şimdiye kadar hep milattan önce var olan kanunlarla yaşadık yeter artık, ve artık yeni kanunlar yeni yasalar düzenleme zamanı geldi geçti bile diyorum. Değişim nasıl olur halk duyarlı kültürlü bilgili olup, neyin ne olduğunu ne istediğini anladığı zaman çok şey değişir. her birey bir parti yolunda koşuyor, peki partililer kazandıklarında kimi düşünüyor, hiç kimseyi. maalesef kültürün olmadığı her yerde sömürme olacaktır. artık hiç kimse kürsüye çıkıpta biz belgelerle geldik şöyle olmuş böyle olmuş demesini istemiyorum. her iki partide kürsüye çıktıklarında yine birbirlerini eleştirmelerinide istemiyorum. her parti lideri hepsi bir araya gelip yaşam hakkımızı daha üst düzeye taşımak için fikir alış verişlerinde bulunacakarına, dil din ırk ayırımı ve bu tür konuları hiç bir şekilde konuşmayacaklarına dair bilgi sahibi olmalılar, kürsüye kuranı Kerim'i alet etmeden doğru dürüst insancıl yaklaşımla ülke ve vatandaş yararına çalışmalılar. maaşlarına gelince tekrar gözden geçirilmeli, TBMM resmi faturaları neden bütçeden ödensin? kendi maaşalarından ödensin. son olarakta bakanlıklar gözden geçirilip bazılarını devlet bütçesinden ayırmanın zamanı geldi, , bunuda başarmak için okullara ve çalışkan çocuklarımıza yol açmalıyız. baskıyla hiç bir yere varılmaz, sadece beyin körlenir. selametle arkadaşlar.

Teşekkur:

Alıntı

Yer imleri