Ara transferde Shakhtar’lý Alex Teixeira’yý istedim ama Lucescu býrakmadý. Sonra Tamer Kýran, Dentinho’yu Önder Özen’in önerisiyle almýþ. Yani 6 aydýr arkamdan iþ çeviriyorlarmýþ. “Ligin son haftalarýnda ikincilik ihtimalimiz kuvvetlenince yöneticiler de endiþelenmiþler. ‘Eðer þimdi Þampiyonlar Ligi’ne gitme hakkýný alýrsak Samet Hoca’yý nasýl göndeririz’ demiþler.

BEÞÝKTAÞ’IN önceki gün karþýlýklý anlaþarak yollarýný resmen ayýrdýðý Samet Aybaba, yönetimin Önder Özen’le yaklaþýk 6 aydýr çalýþtýðýný öðrendiðini söyledi... Tecrübeli hoca, Kartal’ýn futbol komitesi eski baþkaný Tamer Kýran’ýn, Dentinho transferini Özen’in tavsiyesi üzerine yaptýðýný belirtti.

‘TOLGA, ALPER VE VEYSEL’Ý ÝSTEDÝM’
OCAK ayýnda, Ukrayna’nýn Shakhtar Donetsk takýmýnda forma giyen Brezilyalý kanat oyuncusu Alex Teixeira’yý istediðini belirten Aybaba, “Ancak Mircea Lucescu onu býrakmayýnca transfer gerçekleþmedi. Sonrasýnda yapýlan Dentinho transferinden haberim vardý. Fakat yeni öðreniyorum ki, Tamer Kýran bu oyuncuyu Önder Özen’in tavsiyesi üzerine almaya karar vermiþ. Yani ocaktan beri birlikte çalýþýyorlarmýþ zaten. O zamandan beri altýmý oyuyorlarmýþ. Arkamdan iþ çevirmiþler” dedi.
LÝGÝN son haftalarýnda Beþiktaþ’ýn ikincilik ihtimalinin yeniden ortaya çýkmasý üzerine yönetimin endiþelendiði bilgisini aldýðýný da söyleyen Aybaba, “Beni gönderemeyecekleri için ikinci olmamýzdan korkmuþlar. ‘Eðer Þampiyonlar Ligi’ne gidersek hocayý nasýl yollarýz?’ demiþler” ifadelerini kullandý.
AYBABA ayrýca sözleþmesi gereði hiç ayrýlmayacakmýþ gibi çalýþtýðýný da belirtirken, ligin bitmesine 5 hafta kala transfer listesini yönetime verdiðini söyleyip “Listede Eskiþehirspor’dan Alper Potuk ve Veysel Sarý vardý. Ayrýca Trabzonspor’un kalecisi Tolga Zengin de vardý. Bunun yaný sýra kendilerine yabancý oyuncular için de geniþ bir liste sundum” þeklinde konuþtu.

Erdal Cömert-Vatan