Popüler işletim sistemi Windows, bugüne kadar çok sayıda değişim geçirdi. Peki, bugüne kadar Windows'a neler oldu? İşte ilk Windows'tan Windows 10'a kadar Windows'un evrimi.

Yazılım dünyasındaki en güçlü markalardan olan Microsoft, son işletim sistemi ile bilgisayar dünyasını salladı. Zira Microsoft, lisanslı kullanıcılarına ilk kez Windows 10'u ücretsiz olarak sundu. 1 Yıl boyunca geçerli olacak ücretsiz Windows 10 yükseltmesi, an itibariyle lisanslıWindows 7, 8 ya da 8.1 sürümlerini kullananlar için geçerli.
Peki, Windows 10 ile bu kadar başarılı olan Microsoft, bu başarı öncesinde yıllar boyu Windows'ta ne gibi çalışmalar yaptı? İşte dünden bugüne kadarWindows'un gelişimi ve Windows 10'a kadar yapılan önemli yenilikler

Windows 1.0

Microsoft'un ilk stabil Windows sürümü olan Windows 1.0, satış tarafında pek başarılı olamamıştır. İlk Windows olduğu için yeniliklerinden pek fazla bahsedemediğimiz Windows 1.0, MS-DOS üzerine geliştirilen 16 bitlik bir işletim sistemidir. Windows 1.0 ile birlikte ilk kez Notepad, Paint, Writergibi temel Windows yazılımları ortaya çıkmıştır.