Windows 10, 300 Milyon Barajını Geçti
Microsoft tarafından kullanıma sunulan en iyi işletim sistemi olarak kabul edilen Windows 10, 300 milyon barajını geçmeyi başardı.
Microsoft tarafından kullanıma sunulan Windows 10 işletim sistemi önceki işletim sistemlerinden çok daha iyi bir başarı elde edecek gibi duruyor. Kullanıma sunulduğu günden itibaren 300 milyon kullanıcıya ulaşmayı başaran Microsoft, Windows 10’u ücretsiz bir şekilde kullanma sunarak bu konuda daha fazla kişinin de Windows işletim sistemini tercih etmesini sağladı.
Windows 10’un kullanıma sunulmasının ardından Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları için özel bir teklif sunan Microsoft ücretsiz bir şekilde yükseltme yapılabilmesine imkan sağladığı için tüm kullanıcıların istediği takdirde yeni işletim sistemini denemesini de mümkün kıldı ve bu şartlar dahilinde Microsoft işletim sistemine ilgi büyük oldu. Konuyla ilgili yapılan son açıklamalarda Windows 10’un 300 milyon barajını çoktan geçtiği belirtildi. Firma için bu durum işlerin yolunda gittiğini gösterirken konuyla ilgili yapılan son açıklamada ücretsiz geçiş yapmayan kullanıcılara çağrı yapıldı.
Kullanıcılara yapılan çağrıda Haziran ayının sonu itibariyle güncellemelerinin ücretsiz bir şekilde alınamayacağı ve Windows 10 işletim sistemini kullanmak isteyenlerin ücretli bir şekilde sistemi satın alması gerektiği belirtildi. Yapılan bu açıklamanın ardından Windows 10’a henüz geçiş yapmayan kullanıcıların geçiş işlemlerini yapması zorunlu hale gelirken belirtilen tarihe kadar yapılmayan geçişlerin ardından kullanıcıların ücretsiz bir şekilde geçiş yapabilmesi mümkün olmayacak.
Yer imleri