Hem Mac OS hem de Windows tarafýnýn baþarýlý sanal bilgisayar yazýlýmlarýndan olan VMware, Fusion 8 ve Fusion 8 Pro ürünleri ile Windows 10 desteði sunmaya baþladý. Ýþte Detaylar!
Çapraz platform uygulama sýkýntýsý çeken kullanýcýlar için, bölümünün lider isimlerinden olan sanal bilgisayar yazýlýmý VMware, yeni duyurduðu Fusion 8 ve Fusion 8 Pro sürümleri ile Windows 10 ve Mac OS El Capitan sistemlerine tam destek vermeye baþladý!
Sadece Windows 10 ve El Capitan desteði ile sýnýrlý kalmayan yeni Fusion 8 ve Fusion 8 Pro, beraberinde geniþ donanýmsal destekleri de getiriyor.
VMware Fusion 8 ve Fusion 8 Pro’nun detaylarý!
Kýsaca özetlemek gerekirse VMware bir sanal bilgisayar uygulamasý olarak karþýmýza çýkýyor. Yani Windowsi Linux veya Mac iþletim sistemleri üzerinde, týpký farklý bir bilgisayar ekraný gibi sanal bir bilgisayar bölümü oluþturmak ve onu yönetmek mümkün hale geliyor. Sanal bilgisayarlar en çok, çapraz platform uygulama sýkýntýlarýnda kendini gösteriyor. Örnek vermek gerekirse bir Mac kullanýcýsý, Windows’a özel tasarlanan bir uygulamayý kullanmak için, VMware gibi araçlarla Mac sistemi üzerine sanal bir Windows iþletim sistemine sahip bilgisayar kurabiliyor.
Böylece hem Windows hem de Mac OS iþlerim sistemlerini kullanabilme imkaný oluþuyorken, yazýlým geliþtiricileri için de 2 veya 3 farklý iþletim sistemini, ayrý bilgisayarlar alma gereðini ortadan kaldýrýyor.
VMware firmasýnýn duyurduðu bu Fusion 8 ve Fusion 8 Pro modelleri de, yenilenen donanýmlar ve iþletim sistemleri noktasýnda özelleþtirilmiþ. Þöyle ki, Mac OS üzerinde þu an beta sürecinde olan El Capitan da dahil olmak üzere, ikinci bir sanal bilgisayar için Windows 10 tam desteði sunulmuþ oldu. Bunlara ek olarak Dirext 10 ve OpenGL 3,3 desteklerini de kazanan Fusion 8 ve Fusion 8 Pro, Windows 10’un Cortana sesli asistanýný da, Mac OS üzerinde çalýþtýrabilme olanaðý sunabiliyor.
Windows 10 desteði yaný sýra, Mac tarafýnda yeni gelen iMac Retina 5K ve Yeni MacBook ürünleri için de optimize edilmiþ olan yazýlýmlar ayrýca; 64-bit uygulama desteði, 16 çekirdeðe kadar CPU desteði, 64 GB RAM tanýmlama desteði, 8 TB depolama alaný kullanabilme desteði ve USB-Type C port desteðini de barýndýrýyor. Son olarak Fusion 8 ve Fusion 8 Pro ürünlerinin, Linux tarafýnda da geliþtirmeler içerdiðini belirtmekte fayda var.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri