Bir zamanlarýn telefon denildiði zaman ilk akla gelen efsane markasý Nokia, geçtiðimiz yýllarda iPhone sonrasýndaki akýllý telefon geliþimine ayak uyduramadý ve en nihayetinde Microsoft’a satýlarak, Nokia ismi mobil alanda tarih olmuþ gibi anlaþýldý. Ancak Nokia, Microsoft’un mobil bölümü satýn almasýndan sonra geçen süre zarfýnda, kimi zaman yeniden dönüþ haberlerine konu oluyordu. Þimdi ise bu haberler doðrudan Nokia tarafýndan, iþ ortaðý arama süreciyle baþlamýþ oldu.
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Nokia, üretim ortaklarý arýyor!
Microsoft’un Nokia’yý satýn almasýnýn bir hüsran olduðunu ve Lumia’yý satabilme ihtimallerini imâ ediyor olmasý þöyle dursun, geçtiðimiz günlerde Nokia'nýn, dünya çapýnda üretim ve sevkiyat imkâný saðlayabilecek iþ ortaklarý arayýþýnda olduðu bilgileri gelmeye baþladý. Bilindiði gibi Nokia, N1 isimli bir Android tablet ile aslýnda geri dönüþünün seslerini duyurmaya baþlamýþtý. Ama ne yazýk ki Nokia N1 Android tablette, artýk eski üretim ve daðýtým aðýna sahip olmayan Nokia için satýþ sýkýntýlarý baþ göstermiþti. Bu durumda karþýlayamayacaðý üretim ve sevkiyat adýmlarýný Nokia, güçlü bir iþ ortaðýyla paylaþmayý düþünüyor.
Nokia, Apple olma yolunda!
Yani Nokia, týpký Apple gibi sadece teknoloji geliþtirme ve tasarým yapmakla yetinirken, daðýtým ve üretim aðýný üçüncü taraf iþ ortaklarýyla gerçekleþtirecek.
Üstelik Nokia’nýn akýllý cihazlarý ile geri dönüþü için tahmin edilen tarih ise çokta uzun vadeye sahip deðil. Zira gelen bilgilere göre yeni Nokia markalý akýllý cihazlar, 2016’nýn son çeyreðinden önce piyasada olacak.
Nokia'nýn iþi zor!
Her ne kadar Nokia, Apple gibi bir yapýya bürünecek izlenimi verse de aslýnda bu durum göründüðü kadar kolay deðil. Zira iPhone ile akýllý telefon alanýnda farklý bir devir açan Apple; kendi yazýlýmý, donaným geliþtirme süreçleri, tasarým ve materyal geliþtirmeleri, özel servis ve satýþ sonrasý hizmetleri ve kendi maðazalarý ile her ne kadar üretim sürecini kendi üstlenmese de tamamen tüm ürünlerini kendi tasarlýyor, satýyor ve servisini saðlýyor. Oysaki Nokia, Microsoft’a satýþýndan sonra daðýtým ve servis aðlarýný da kaybetmiþ oldu. Dahasý, Android iþletim sistemi ve hazýr yonga setler ile de, HTC gibi güçlü modellerle bile Android dünyasýnda tutunmaya çalýþan firmalarýn yanýnda ne denli kitle elde edebileceði, büyük þaibe…
Öyle görünüyor ki Nokia, eskiden beri gelen marka algýsýna güveniyor ve bu algýyý devam ettirerek eski günlerine dönmeyi planlýyor. Önümüzdeki dönemler Nokia açýsýndan nasýl ilerleyecek, merakla bekleniyor olacak.
:: Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Konunun kaynagý ve devamý için altta verdiðimiz linke týklayýnýz.. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Teþekkur:
Beðeni:

Nokia Geri Dönüþünde Ciddi!
Bir zamanlarýn telefon denildiði zaman ilk akla gelen efsane markasý Nokia, geçtiðimiz yýllarda iPhone sonrasýndaki akýllý telefon geliþimine ayak uyduramadý ve en nihayetinde Microsoft’a satýlarak, Nokia ismi mobil alanda tarih olmuþ gibi anlaþýldý. Ancak Nokia, Microsoft’un mobil bölümü satýn almasýndan sonra geçen süre zarfýnda, kimi zaman yeniden dönüþ haberlerine konu oluyordu. Þimdi ise bu haberler doðrudan Nokia tarafýndan, iþ ortaðý arama süreciyle baþlamýþ oldu.
Alýntý

Yer imleri